Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Party (1968)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Party (1968)

The Party

The Party (1968)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Zabava

Godina:

1968

Žanr:

komedija

Trajanje:

99 min

Režija:

Blake Edwards

Scenarij:

Blake Edwards
, Frank Waldman
, Tom Waldman

Glavne uloge:

Peter Sellers
  >  Hrundi V. Bakshi
Natalia Borisova
  >  Ballerina
Jean Carson
  >  Nanny
Marge Champion
  >  Rosalind Dunphy
Al Checco
  >  Bernard Stein
Corinne Cole
  >  Janice Kane
Dick Crockett
  >  Wells
Frances Davis
  >  Maid
Danielle De Metz
  >  Stella D'Angelo (as Danielle de Metz)
Herbert Ellis
  >  Director (as Herb Ellis)
Paul Ferrara
  >  Ronnie Smith
Steve Franken
  >  Levinson
Kathe Green
  >  Molly Clutterbuck
Allen Jung
  >  Cook
Claudine Longet
  >  Michele Monet

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Party (1968)
    Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2014 u 22:08
The Party (1968)

Žanr: Komedija
Trajanje: 99 min
Država: Amerika
Jezik: Engleski, Italijanski, Ruski, Francuski, Kineski

Režija: Blake Edwards
Scenario: Blake Edwards, Tom Waldman

Uloge:

Peter Sellers ... Hrundi V. Bakshi
Claudine Longet ... Michele Monet
Natalia Borisova ... balerina
Jean Carson ... dadilja
Marge Champion ... Rosalind Dunphy

Ležerna komedija čiji spori ritam dobro dočarava ispraznost života visokorangiranih starih filmskih djelatnka 
i dekadenciju njihovih potomaka te predstavlja ciničan Edwardsov osvrt na filmsku industriju. 
U glavnoj ulozi nastupa Peter Sellers koji je najveću popularnost stekao ulogom inspektora Clouseaua u filmovima o Pink Pantheru.

Indijac Hrundi V. Bakshi je glumac, preciznije rečeno - beznačajni epizodist koji nastupa u nekoliko kadrova. 
Vrlo je nespretan i stoga je na snimanju filma uništio nekoliko scena. Vrhunac njegove nespretnosti je nenamjerno 
aktiviranje eksploziva kojim je uništena scenografija pustinjskog dvorca što je trebalo biti vrhunac filma. 
Bijesan, redatelj ga otjera sa snimanja uz obećanje da više nikad neće nastupiti u bilo kojem filmu 
i o tome obavijesti moćnog producenta koji zapiše njegovo ime na nekom papiru.

Papir potom dospije u ruke producentove tajnice koja, budući da je to popis uzvanika na zabavu u producentovoj kući, 
pošalje Hrundiju pozivnicu. Hrundi dolazi tiho na zabavu, no već pri ulasku u kuću počinju negove nezgode i nespretnosti. 
Cipelu koju je u dolasku zamazao blatom pere u kućnoj fontani pri čemu mu sklizne s noge i završi na pladnju sa sendvičima, 
slavnu filmsku zvijezdu pogodi vakum-strelicom posred čela. Nije Hrundi jedini koji je nespretan. 
Konobar koji unaokolo raznosi pića ne može podnijeti pune čaše na pladnju te ih ispija i vrlo brzo je pijan 
te "nadopunjava" neke Hrundijeve nespretnosti... izvor: mojtv  

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 17:39
Prvo moram da kažem da, iako obožavam smeh, dobar humor, viceve i komičare, nisam ljubitelj filmskih komedija, pogotovo u fazonu Mister Bina. Meni su takve komedije neprijatne, a ne smešne. Samim tim ne znam ni da ocenim komediju. E sad, ovo je bio zabavan film i devojčice i ja smo se na nekoliko mesta smejale "ko lude". Selers je, naravno, genijalan i držao nas je na ivici iz scene u scenu kakvu će sledeću glupost napraviti, ali meni je ipak konobar bio glavni hit u filmu. Njemu sam se smejala više nego ikome i ičemu drugom. Naravno, na kraju filma smo svi govorili kako bi bilo dobro prisustvovati takvoj zabavi. U svakom slučaju, devojke film od 1 do 10 ocenjuju sa 15,5 S obzirom na smeh i zabavu koju nam je film pružio, zajedno mu dajemo 9/10
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 17:57
Slažem se sa Bojanom.
* kelner je urnebesan lik.
** s obzirom da je snimljen daleke 1968. film je stvarno pravo remek delo. Odličan scenario i gluma.   
Preporuka.    
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:44
  Ne znam ni sam koliko puta sam gledao Zabavu Blejka Edvardsa koji ima iza sebe dosta dobrih komedija. Možda je to razlog što je fore i fazone tako dobro ponavljao i zloupotrebljavao. Ni Zabava nije izuzetak, davljenje iz Pink Pantera vidi se i ovde. To ne umanjuje vrednost filma ni lika koga glumi u crno ofarbani Selers.

Da ne dužim, od mene 8 ipo.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:44
Party je ok. Nisam se bogzna nešto ismijao ali su mi se svidjele neke "koreografije" onako čaplinovske i probudio je u meni neku nestalgiju pošto se ovakvi filmovi više ne snimaju. 7,5/10 je dosta od mene za ovakvu filmsku limunadicu.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.