Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Au nom de ma fille (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Au nom de ma fille (2016)

Au nom de ma fille

Au nom de ma fille (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

U ime moje kćeri

Godina:

2016

Žanr:

biografski, drama, kriminalistički

Trajanje:

87 min

Režija:

Vincent Garenq

Scenarij:

Vincent Garenq
, Julien Rappeneau

Glavne uloge:

Daniel Auteuil
  >  André Bamberski
Marie-Josée Croze
  >  Dany
Serge Feuillard
  >  Maître Gibault
Christian Kmiotek
  >  Robert
Sebastian Koch
  >  Dieter Krombach
Fred Personne
  >  Le père d'André
Thérèse Roussel
  >  La mère d'André
Christelle Cornil
  >  Cécile
Valérie Even
  >  Juge d'instruction
Natalie Beder
  >  Assistante Bamberski
Nicolas Planchais
  >  Boris
Tom Hudson
  >  Pierre (20 ans)
Aziz Lalej
  >  Comptable marocain
Samira Hchaika
  >  Fatma
Tom Hudson
  >  Pierre (20 ans)
Timéo Bolland
  >  Pierre (4 ans)
Antoine Milhaud
  >  Pierre (12 ans)
Lilas-Rose Gilberti
  >  Kalinka à 6 ans (as Lilas-Rose Gilberti)
Emma Besson
  >  Kalinka à 14 ans
Emma Besson
  >  Kalinka à 14 ans

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
jeje cantiq View Drop Down
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Au nom de ma fille (2016)
    Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2017 u 16:54
A priori me odbijaju filmovi snimljeni po istinitim događajima, dobijem ospice od naslova poput "pravda za moju kćer", no uvijek ima iznimki. 

Francuski triler snimljen po knjizi ožalošćenog oca stradale djevojčice, nevjerojatna priča koja zaslužuje remake jer je ovaj film nažalost jako primitivno snimljen, doslovna ekranizacija knjige dio po dio. 
Ćaća kojeg više-manje vidimo kao osvetnika-manijaka, tijekom protoka vremena dobija potporu za svoj stav, odnosno liječnik/silovatelj/ubojica njegove kćeri nesmetano nastavlja sa svojim aktivnostima... 

Ono što fali je prikaz lika počinitelja (o kojem autor knjige, logično, ne zna ništa ili jako malo). 

Kako zadnjih godina vlada pomama rimejkanja svega i svačega, nadam se da će se neki dobar redatelj dohvatit ovog jedinstvenog sadržaja. 

Vrijedan gledanja i razmišljanja; da nije bilo ilegalne, nezakonite akcije glavnog junaka, njemačke vlasti bi mirno dopustile serijskom silovatelju da se nastavi baviti svojim hobijem, on se doslovce nakon suđenja išeta iz zatvora na poštenu riječ...
Više-manje pokojna Kalinka, njoj je odavno svejedno, ali nije stotinama tinejdzerica koje s povjerenjem ulaze u liječničku ordinaciju.

Ažurirao subrianca - 30.Studeni/Nov.2017 u 16:58
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 18:21
  NIje fer, nema prevoda.

Gledao sam ranije odličan kanadski film sa sličnom temom. Ne mogu se setiti trenutno imena jer francuski malo teže pamtim.

Stavio sam film na svoju listu, prevod će se već pojaviti.
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 18:45
Ma ima prijevod.
Ja ga ne trebam jer je francuski film, ali tijekom gledanja imala sam title, na MilverSite.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 18:49
  Zahvaljujem, potražiću.

Baš me zanima da li je bolji od filma 7 dana. Setio sam se imena, to je filmčina za uspomenu i dugo pamćenje.
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 18:54
Nema tu usporedbe jer ono je fikcija, a ovo se jako drži istinitih događaja. 
Nije snimljen "po motivima" nego je to baš to, zato i ostavlja dojam jer je nevjerojatno da se to moglo dogodit u Njemačkoj.
Kažem, samo da je spretniji redatelj uzeo u ruke taj materijal...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 19:04
  7 dana mi je bio frnomenalan zbog moralnih dilema i elemenata horora. NIje klasičan horor, to mi se svidelo.

Gledaću ovih dana, našao sam ga onlajn sa prevodom.

Zahvaljujem još jednom.

Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 19:08

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2017 u 19:15
Originalno postovano od strane titlovi.com titlovi.com piše:

Hvala, tražio sam ga ovde a nisam ga našao.
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2017 u 02:09
Film koji vas tera da počnete sumnjati s razlogom, 8/10.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2017 u 22:38
  Odgledao sam film koji sam nesvesno od početka do kraja poredio sa 7 dana. Jedina kopča koja ih povezuje je pedofil i žrtva, u svemu ostalom se razlikuju.

Radnja filma je skoro pa linearna i lako se prati. Reditelj je površno i neozbilno obradio borbu pojedinca protiv pravnog sistema koji sebe smatra bezgrešnim. Tema filma je dobra, Danijel u ulozi oca solidan, borba za pravdu izgleda bajkovita za obične smrtnike. Pravda je spora i dostižna i traži materijalne žrtve. Na kraju, ipak sve nije urađeno po zakonu i to se moglo bez čekanja.

Na kraju, životna priča čoveka je ispeglala sva ošljarenja reditelja koji me je najviše nervirao kamerom iz ruke. Ne znam da li je to zbog toga što je to moderno ili je filmu želeo da da elemente dokumentarca, ne znam i ne ulazim u to.
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2017 u 01:29
To je zato jer je želio dokumentarni izgled, zapravo nepotrebno, al ajd mu dokaži...

Meni je drago da je ćaća poštivao pravila igre skoro 30 godina, to filmu daje ono nešto.
Svaki papak može potegnut i osvetit se odmah nakon oslobađajuće presude, ali ne tata od Kalinke...

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2017 u 02:23
  Ćaća se držao pravila igre i moglo mu se tako. Izgleda glupo to što sam napisao ali on je imao para da tako nešto izabere. Dok su on i drugi roditelji čekali manijak nije mirovao i rezultat je vidljiv. Još nešto, sumnjivo je kako je mogao da prisustvuje autopsiji, uklanja tragove i kako je oslobođen. Biće da je i on imao para za štimovanje pravnog sistema koji je bio blag prema njemu.

Prvi slučaj može i ne mora da osumnjiči nekog, posle drugog to je pravilo i tu sumnje više nema.

Nepotrebno je praviti hibrid hibrida, zato su izmislili mokumentari. Reditelj je ili hipster koji tera modu ili se nije snašao. Pokušao je nešto, stao na pola puta i izgubio se sa kamerom.
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2017 u 02:28
Naravno, jer prvi slučaj je njegova pastorka, dakle u svojoj kući, teško išta dokazati, dočim su sve druge na radnom mjestu, i za ne vjerovati je da mu se dokaže krivnja na sudu i on na časnu riječ izlazi kao slobodan čovjek, nikom ništa, zlostavljane maloljetnice nemaju nikakvih prava...
I Bamberski i počinitelj očito su imali i novaca i utjecaja.

Nije se najbolje snašao redatelj, da tema nije ovako atraktivna i intrigantna to bi bio posve prosječan film.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2017 u 02:37
  Zato je 7 dana neprevaziđen. Fiktivan, sa starim starozavetnim i efikasnim metodama. Ne pomažu ni pare ni veze. Na kraju dpktor odgovara na pitanja da li je u redu to što je uradio i da li se kaje. Odgovor je negativan u oba slučaja.

Repriziraću film, bio mi je više nego dobar.

SM-rechter (2009)

Životna priča sudije koji se takođe sam borio i još uvek bori protiv sistema. Jedan od omiljenih mi filmova iz ovog faha. Odmah da se ogradim, za tako nešto ne bih bio sposoban a čoveku svaka čast. To je prava ljubav i borba.

Ko nije gledao neka se ne stidi, mislim da se neće prevariti.

Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2017 u 02:41
7 dana je filmčina, a taj drugi nisam gledala.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2017 u 02:46
  Sad ga repriziram pod obavezno.

Na stranu mučenje, ključna je operacija na kraju. I to što je počeo toliko da ludi da je počeo da halucinira i da vidi mrtvu ćeru.

Neću ništa da napišem osim da je sudija bio i ostao čovek na mestu.

Poslaću link za skidanje, prevod postoji na sajtu.

Ažurirao Stole Haringa - 03.Prosinac/Dec.2017 u 02:52
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.