Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Homesman (2014)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Homesman (2014)

The Homesman

The Homesman (2014)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Homesman

Godina:

2014

Žanr:

drama, western

Trajanje:

122 min

Režija:

Tommy Lee Jones

Scenarij:

Tommy Lee Jones
, Glendon Swarthout
, Wesley A. Oliver
, Kieran Fitzgerald

Glavne uloge:

Tommy Lee Jones
  >  George Briggs
James Spader
  >  Aloysius Duffy
William Fichtner
  >  Vester Belknap
John Lithgow
  >  Reverend Alfred Dowd
Miranda Otto
  >  Theoline Belknap
Hilary Swank
  >  Mary Bee Cuddy
Jo Harvey Allen
  >  Mrs. Polhemus
Barry Corbin
  >  Buster Shaver
Evan Jones
  >  Bob Giffen
Caroline Lagerfelt
  >  Netti Svendsen
Tim Blake Nelson
  >  Freighter
Jesse Plemons
  >  Garn Sours
Sonja Richter
  >  Gro Svendsen
David Dencik
  >  Thor Svendsen
Grace Gummer
  >  Arabella Sours

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Homesman (2014)
    Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2014 u 11:00
The Homesman (2014)

Žanr: Drama, Western
Godina: 2014
Država: SAD, Francuska
Trajanje: 122 minute
Uloge: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer,  Meryl Streep, John Lithgow
Redatelj: Tommy Lee Jones
Scenarij: Tommy Lee Jones, Kieran Fitzgerald

Radnja filma:
Jedan muškarac i jedna žena putuju sa tri lude žene iz Nebraske u Iowu…
Na vrh
Dzony95 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dzony95 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2014 u 02:28
Prevod za ovaj film :)
Na vrh
dragan-novi-profil-r View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragan-novi-profil-r Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2017 u 19:46
Odgledao ga,realističan,meni se dopao, mada je malo rastegljen....
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2017 u 04:39
The Homesman (2014)

Radjen po romanu Glendon Swarthouta s kraja osamdesetih godina, za cija prava ekranizacije su se mnogi borili (svojevremeno Paul Newman, potom Sam Shephard, bezuspesno) da bi na kraju dosla u ruke Tommy Lee Jonesu, koji je ovde scenarista, reziser i glumac.

Film je viseslojan, provlace se ovde zapravo mnoge teme, dok prica pocinje sa uzdrzanom, bogobojazljivom, plemenitom Mary Bee Cuddy (odlicna Hilary Swank), avaj i usamljenom, ne odvec lepom i za divlji zapad suvise svojom, tvrdoglavom, nezavisnom i jakom osobicom, zaslom u tridesete, i dalje bez muza i porodice, na pustom imanju negde u vukoyebini Nebraske. Od lokalnog svestenika kao plemeniti zadatak dobija (jer niko drugi to nije zeleo), da tri zene koje su potpuno izgubile razum od tog surovog zivota na granici, odvede preko divlje teritorije Misurija do kakve udaljene varosice u kojoj bi se crkva starala o sirotim zenama koje muzevi vise ne zele niti mogu brinuti o njima, nemim, sto agresivnim, sto potpuno izgubljenim u svom pomracenom umu.
Na put krece sama samcita, no usput srece buntovnog ostarelog yebivetra, gosn Briggsa (Tommy Lee Jones), koji maltene visi na vesalima, sa pitanjem trenutka kada ce capnuti, te ga oslobadja uz njegovo prethodno obecanje da ce uciniti sve sto ova pozeli, ukoliko ga spase. Oni dakle zajedno krecu na dug i brutalan put..sto je zapravo tek pravi pocetak price...

Jos jedan od vesterna koji nam pokazuje onu sumornu, divlju, bezdusnu stranu ogrubelih ljudi sveta u nastajanju, divljeg zapada sa uzasnim polozajem zena, ujedno slaveci, neka i uz muk i nemalo neprijatnih situacija, ono humano u nama, istinsku dobrotu, nezavisni duh, eto i u teskim i beznadeznim, divljim i neljudskim uslovima. Ima film svojih mana, mnoge teme su se mogle bolje i vise istraziti/prikazati, poslednji cin prilicno odudara svojim ritmom, fokusom, pristupom, no The Homesman meni svakako biva vrlo dobrim, sto svojim pricama, odlicnom glumom, prelepim kadrovima, mjuzom, meni autenticnim i uverljivim prikazom jednog doba. Svakako spada u bolje vesterne poslednjih godina. Zbog svojih specificnosti, tesko bi mi bilo porediti ga sa drugima, cime mi biva jos i bolji. Ostaje zal sto ga u pravo vreme (pre 10-20 god) nije uradio npr Eastwood,
bilo bi zanimljivo videti (i) njegovo citanje ove price, no snasao se itekako i Tommy Lee Jones, poklanjajuci nam jedan interesantan, lep vestern, sa dovoljno balansa izmedju tame i svetla, ljudi, vremena, same teme, sto je meni uvek uzitak gledati.

I gledacu ga ja jos koji put, nema sumnje.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2018 u 20:05
Dosta dobar film, ali i dosta spor. Preporuka i ocena 7/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.