Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Battleship Island (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Battleship Island (2017)

Gunhamdo

Gunhamdo (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, povijesni, akcija, ratni

Trajanje:

132 min

Režija:

Ryoo Seung-wan

Scenarij:

Ryoo Seung-wan

Glavne uloge:

Lee Jung-hyun
  >  Mal-nyeon
Jon Allen
  >  Song Jong-Gu
Hwang Jung-min
  >  Lee Kang-ok
Kyung-Hyun Jo
  >  Digging driver 2
So Ji-seob
  >  Choi Chil-sung
Kim Su-an
  >  So-hee (as Soo-an Kim)
Yang Hee-Woo
  >  Hashima Labor Clerk
Jeon Ah-hee
  >  School uniform student's family
Greg Chun
  >  Lee Gang-ok
Song Joong-ki
  >  Park Moo-young
Tommy Arciniega
  >  Oh Jang-Woo
Ye-Eun Kim
  >  'Bright Moon' Gisaeng
Geung-Young Lee
  >  Yoon Kyung-ho
Lee Jeong-eun
  >  Chief's wife
Kwon Han-sol
  >  Joseon girl

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Battleship Island (2017)
    Objavljeno: 22.Rujan/Sep.2017 u 01:23
Prijevod je najavio Gale ⚡️
Na vrh
bret valas View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bret valas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2018 u 14:38
Fenomenalan film!
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 18:27
Produkcijski bogat ratni film, delom pre o ropstvu u ionako nigde lakom rudarskom mrcvarenju koje za Korejance pod japanskom čizmom biva naravno još i mučnije, u suton drugog svetskog rata, na zloglasnom ostrvu-rudniku. Uz sve već znane zločine i eksploatacije, ovde imamo i izdaje, ubačene špijune, slučajno zalutale muzičare, decu, zakulisne radnje i pronevere, izrazito opasne kopove stotinama metara ispod morksog nivoa sa plinom koji curi svako malo, eksplozije, sakaćenja, naravno i američko bombardovanje nedužnih, kao i planove o bekstvu a kako se rat bliži svom kraju, time i odlučnost Japanaca da za svagda ućutkaju svoje korejske sužnje. Dakle po pitanju ljudskih sudbina ili pre, stradanja, ne fali sadržaja. Kako je priča tek manjim delom bazirana na tadašnjoj stvarnosti, tako će ovde biti i spektakularnih kadrova borbi, bliže kakvom ratnom epu. Za skoro svakoga ponešto. 

Meni je ponovo na prvom mestu bio interesantan Hwang Jung Min, prosto ga volim gledati u svakoj situaciji kroz koju god već njegovi likovi u filmovima prolazili, osim toga, ovde je bilo i zbilja uzbudljivih scena borbe, napetosti u rudniku, uvek užasnih ratnih sudbina, toliko je načina da se izgubi život u ovom filmu...Sve u svemu, oni koji vole ratne filmove, mogli bi naći svoj deo uzbuđenja ovde, meni svakako iznad proseka mada ne bih odveć slavio ovakav jedan film.  

The Battleship Island - AsianWiki
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 21:44
I meni je ok, svi ti korejski ratni iz tog perioda i te okupacije, tokom i posle iz Korejskog rata, pa i neki iz perioda Joseon-a, su mi koje sam pogledao na svoj nacin korektno uradjeni, naravno ne svi, neke nisam ni gledao, jer nisam ni znao za njih, neki mi nisu prijali, i dobri su mi ,  svidja mi se i Amsal i The Age of Shadows, sta znam ne volim toliko ratne, naravno dosta je i antiratnih, finih, ljudskih, ali i patnje, stradanja, besmislenosti, ali i ponosa, rodoljublja, hrabrostim neustrasivosti. ali vec kad sam odgledao toliko korejskih pa pokrio sam i istorijske i ratne. Znam da nije tema ali kad bih birao, preporucio bih Welkkeom tu Dongmakgol (2005), Taegukgi hwinalrimyeo (2004) (The Brotherhood of War), ali i slicne kao dva prethodno navedena o akcijama  ali HK,ROC Xuan ya zhi shang (2021) (Impasse, Cliff Walkers), . Mislim da ne moze da se pogresi, ko nije gledao. 

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Prosinac/Dec.2022 u 21:59
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 22:09
Meni standardno bude mrsko da nabrajam šta sam sve pogledao, pa još od korejskih, potrajalo bi, šta sve vredi, šta ne vredi je pa dodatno subjektivno, lakše je onda po temama, javiću se svakako tamo gde već nisam. Smile Neću da Jox kaže da ih ignorišem Wacko ironija tako čega je suviše blesava LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 22:26
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Neću da Jox kaže da ih ignorišem Wacko

Dabogda ja to rekao.
Jer ignoriranje ratno-biografskih je nešto pozitivno. LOL

Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Impasse

Impasse uzima japansku okupaciju kao pozornicu, ali nema puno veze s ratnim filmovima.
Špijunski je triler i to pravi bombon.
Ignorirati taj smatram neoprostivim grijehom. Wink
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 22:35
Dobro de, nisam mislio na ignorisanje tek ratnih LOL, nego reče da ignorišem korejske filmove, valjda jer par godina nisam pisao odveć ni o njima, mada to ne znači da ih ignorišem, no da ne bih svako malo o komplikovanosti mojeg ličnog života i suludih okolnosti koje vole da me prate Nuke lakše mi je da lepo izbombardujem forum svojim utiscima o korejskim filmovima i mirna Bačka, i Bosna, sve je mirno. LOL
Jedan (ionako ničime istinit) greh mi se može obrisati potom LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 22:52
Mislio sam na novije, naravno da si gledao one prije.

Oni guraju svoj stil i vrlo rijetko rade kompromis sa mejnstrimom (čitaj: rijetko poglupljuju film, a psovke i uvrede ne izbaciju).
Da mi je netko prije 20 godina rekao da će danas jedva čekati da izađe nekakav korejski srednjevjekovni (stavio sam trailer za The Owl), a da me neće biti briga za holivud niti malo, ne bih vjerovao.

Međutim nisu samo u pitanju korejski, vidio si da sam jednako entuzijastičan prema bilo čijem filmu koji ne podcjenjuje publiku.
Istodobno alergičan na bespotrebne rimejke. Neki definitivno jesu potrebni, ali to je niti 1% od onoga što se radi.

Samo ti i dalje bombardiraj.
Možda me nekad uhvati manija da jedan period gledam isključivo ljubavne kao bgv. LOLWink
Pa kako ću izabrati koje, ako ti ili netko drugi nije naveo koji vam se svidio.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 22:59
Dobri su im ljubići, onda kada baš ne potonu u besprizornu patetiku, grđe od turskih iz sedamdesetih LOL

Nisam selektivan, tj imam svoje favorite i žanrovske sklonosti, no to je (meni) nefer kada krenem da jašem na talasu neke konkretne filmske teme (ovde podneblja). Šta ću drviti o savremenom korejskom filmu ako krenem da izbegavam pet ne bliskih žanrova? Onda i ne znam šta sve stvarno nude a najlepše i jeste kada me nešto iznenadi, razbije mi filmsku predrasudu. Da ću odgledati gomilu krdža, hoću, no odgledao bi ih ionako, kroz šta god putovao.

Trenutno biram da gledam prvo ono što ima najviše GB LOL nebitan je žanr.
SSD od 220 GB ubija kinematografiju LOLLOLLOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2022 u 23:14
Davno sam ti govorio da nađeš kakvu bogatu udovicu. Evil Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.