| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Amen. (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Amen. (2002)Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2013 u 23:48 |
|
Amen. (2002) ![]() IMDb Režija: Costa-Gavras Scenarij: Costa-Gavras, Jean-Claude Grumberg Žanr: Krimi, Drama, Ratni Jezik: Engleski, Francuski, Talijanski, Njemački Država: Francuska, Njemačka, Rumunija Trajanje: 132 min Ulrich Tukur ... Kurt Gerstein Mathieu Kassovitz ... Riccardo Fontana Ulrich Mühe ... Doctor Michel Duchaussoy ... Cardinal Ion Caramitru ... Count Fontana Marcel Iures ... Pope Friedrich von Thun ... Gerstein's Father Antje Schmidt ... Mrs. Gerstein Hanns Zischler ... Grawitz Sebastian Koch ... Höss Erich Hallhuber ... Von Rutta Burkhard Heyl ... Director Angus MacInnes ... Tittman Bernd Fischerauer ... Bishop von Galen Pierre Franckh ... Pastor Wehr U Drugom svjetskom ratu sanitarni inžinjer stvori smrtonosni plin Ciklon-B u svrhu iskorijenjivanja gube u koncentracijskim logorima. No kada sazna da se njegov plin zapravo koristi za ubijanje židova, odluči pomoć potražiti od Katoličke crkve. Kurt Gerstein (Ulrich Tukur) je časnik Waffen SS-a, zaposlen na SS-ovom zdravstvenom institutu na smišljanju projekta za pročišćivanje vode i uništavanje štetočina. No šokiran je kada sazna da se njegov izum, koji je stvorio da iskorijeni tifusa, koristeći spoj sa cijanovodičnom kiselinom zvan Ciklon-B, koristi za ubijanje židova u logorima smrti. Gerstein o tome pokuša obavijestiti Papu Pija XII (Marcel Iureş) no zgrođen je nedostatkom zanimanja od strane katoličke hijerarhije. Jedina osoba koja se pokreće je Riccardo Fontana (Mathieu Kassovitz), mladi isusovački svećenik. Lik Kurta Gersteina je baziran na povijesnoj ličnosti, dok su mladi svećenik i sam zaplet izmišljeni. N A G R A D E: 2002: Berlin International Film Festival Costa-Gavras, nominacija nagrade Golden Berlin Bear 2002: European Film Awards Ulrich Tukur, dobitnik nagrade publike za najboljeg glumca 2002: Golden Globes, Italy Costa-Gavras, dobitnik nagrade za najbolji evropski film 2003: Lumiere Awards, France Costa-Gavras, dobitnik nagrade za najbolji film TITLOVI izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
sead-pasic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2017 u 08:37 |
|
izvrstan film
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2017 u 23:51 |
|
Prvi utisak, a gledao sam ga pre 10-12 godina - EXTRA film.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |