| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Gangs Of New York (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
jafforidza
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
YT insider Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3249 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Gangs Of New York (2002)Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2010 u 17:06 |
|
Gangs Of New York (2002) IMDB TITLOVI ![]() Žanr: Drama/History Trajanje: 167 min Režija: Martin Scorsese Uloge: Leonardo DiCaprio ... Amsterdam Vallon Daniel Day-Lewis ... Bill 'The Butcher' Cutting Cameron Diaz ... Jenny Everdeane Jim Broadbent ... William 'Boss' Tweed Film počinje u 1846. na Donjem Menhetnu, tačnije u okrugu "Fajv Points" (koji se danas zove Two Bridges). Rat raznih okruga besni godinama između bandi "domorodaca" (tj. onih koji su rođeni u Americi) i nadmoćnih irskih imigranata. Starosedeoce predvodi Vilijam "Bil Mesar" Kating, belac i protestant, koji otvoreno mrzi imigrante. Vođa irskih imigranata, zvanih "Mrtvi zečevi", je sveštenik Valon, katolik, koji ima mladog sina, Amsterdama; njegovi pomoćnici su "Hepi Džek" Malrani, Čarls Makgloin, Hel-Ket Megi i plaćenik Volter Makgin. Kating i Valon konačno se međusobno suprotstavljaju u krvavom sukobu na Rajskom trgu. Ažurirao jafforidza - 25.Kolovoz/Aug.2010 u 18:17 |
|
|
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
|
![]() |
|
spico
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2010 u 13:07 |
|
Ovo je takva filmčina.... Bila sam prosto oduševljena kada sam ga pogledala. Gluma, scenografija... ma sve je fantastično.
|
|
![]() |
|
xyd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2010 u 03:19 |
|
slazem se, retko dobar film... |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd |
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2010 u 10:59 |
|
Po meni, najbolji film iz Holivuda u 21-om veku. Nominovan za brdo Oskara, a nije dobio ni jedan... Jer su i Ameri shvatili kakvo je to remek-delo, i kud, naopako, da ga još i dodatno izreklamiraju Oskarima... Paradigma američke nacije, njena slika, prilika i geneza: ovi, u filmu prikazani, su američka "plava krv", a karišik od istih je kasnije krenuo u osvajanje (divljeg) Zapada.
Razumem ove iz Akademije... ni ja ne volim što mi je odraz u ogledalu ružan
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2010 u 22:26 |
|
Zar je ovom filmu bilo potrebno posebno predstavljanje? Mislim da ko nije gledao film ni ne treba da bude na forumu |
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2010 u 22:33 |
|
meni nista posebno, u par navrata i iritantan...
|
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2010 u 22:42 |
|
Meni se ovaj film totalno ne dopada (Tacka). Zalim za potrozeno vreme da odgledam. A, za to isto vreme mogao odgldati 2-3 druga filmova.
|
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2017 u 16:48 |
|
Po meni, svojevremeno veličanstveni trijumf svih uključenih, za Scorsesea bučni povratak njegovoj staroj temi, njujorkškom gangsteraju posle više godina lutanja, Di Caprio je stekao sjajnog saradnika koji ga je poput nekada Bobby De Nira uzeo pod svoje, film je i Diazovu konačno uveo u ozbiljnije glumačke poduhvate, dok Daniel Day Lewis…eh, nigde bolji negativac u novijem američkom filmu, ostvaruje antologijsku ulogu ovde.
Priča počinje sredinom 19og veka, u krvavoj bitci siromašne četvrti Five Points. Učesnici su članovi mnogih bandi koje su harale njujorškim ulicama tih dana, ujedinjeni u sukobu dve frakcije. Na čelu jedne je “Sveštenik” Vallon (Liam Neeson) pod kojim su razni dođoši, uglavnom Irci i stranci, dok je na drugoj strani brutalni Bill the Butcher, koji vodi Urođenike, nekakve (navodno) “domaće”, koji se protive došljacima, mada je, osim ideološke, ovo svakako i borba za moć nad ulicama. Vallon gubi bitku i život u tom okršaju, a za njim ostaje sinčić koga po sukobu odvode u sirotište... 15ak godina kasnije, Amsterdam Vallon se vraža na krvave ulice, vodjen željom za osvetom svog oca, sa namerom da se tiho ušunja medju redove Billove “armije” kako bi ga ubio. Priča zapravo tu tek počinje... Gledah ga 5-6 puta, uvek me podjednako oduševi. Ma koliko priča sama po sebi bila pristojna, glumci (bukvalno svi uključeni, od gore pomenutih pa sve do John C Reillyja, Brendan Gleesona, Jim Broadbenta, Henry Thomasa itd…) se tako dobro kreću ovim filmom da je pravo uživanje gledati ih. Brutalnost i sumorne slike sukoba, časti, izdaje, ljubavi, prijateljstva, privrženosti, neobični odnos nalik odnosu oca i sina koji Amsterdam ostvaruje sa Mesarom, pa sve do krupnijih tema poput umešanosti gradske vlasti u kojekakve pizdarije medju bandama, do odnosa američke vlasti prema sirotinji koju je zdušno koristila za svoje ciljeve, uvek krvave i uvek na štetu naroda. Iznad svega, ovo je jedan gotovo romantičarski odnos Scorsesea prema ratnicima ulica, deo koji mi se možda i najviše dopada kod ovog filma. |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2024 u 12:20 |
|
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film. Zadnja scena odlicna
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2024 u 23:14 |
|
Danilče maestralan kao Butcher!
Leonardo Sinatra mlak, Skorsezeov jedan od najboljih filmova. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |