| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sydney (1996) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77216 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Sydney (1996)Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2017 u 17:36 |
|
Sjajan rediteljski debi meni jednog od danas najtalentovanijih režisera, Paul Thomas Andersona, u stilski besprekornoj krimi drami sa jakim primesama noira, ujedno i odličnoj karakternoj studiji, sa meni nikada boljim Philip Baker Hallom, a tu su i drugi omiljeni Andersonovi glumci, John C. Reilly i u kratkoj i efektnoj epizodi Philip
Seymour Hoffman, iznenađujuće dobrom ulogom za Gwyneth Paltrow i standardno sjajnog Sam. L. Jacksona.
Centralni lik, Sydney, ostareli namazani "igrač", stara garda, samo on zna kroz šta je sve prošao u životu, na samom početku priče,na sred ulice prilazi upadljivo očajnom, izgubljenom i dekintiranom tipu Johnu (John C. Reilly) koga je sreća napustila, izgubio je i poslednji dolar na nekom od stolova besanog Vegasa, i to novac koji mu je bio prekopotreban da bi sahranio svoju nedavno preminulu majku. Sydney mu plaća kafu i daje cigaretu i ubrzo počinje Johna podučavati "uličnim" trikovima opstanka u Vegasu, samoj "igri", sklanjajući ga od nevolja, besparice i lutanja. Sve se menja kada u njihov život ulazi hostesa/prostitutka Clementine (Gwyneth Paltrow) u koju se John dečački nevino zaljubljuje...pravo do kobne noći za svo troje… Neverovatno jednostavna, ljudska priča dovedena do perfekcije, najavljuje snažni autorski stil Andersona koga danas vrlo dobro znamo, sve to u vizuelno bogatom, pitkom, tihom i efektnom filmu, maestralno odglumljenom od strane svakog glumca, uživanje je gledati ih u bilo kom kadru ovog filma. Hard Eight ima svoj deo noir šmeka, ovde sa vrlo elegantno iako naglo izmaknutim tepihom pod nogama naših junaka, uz sjajnu promenu ritma u drugoj polovini filma, sa finim obrtima a sve to u tmurnom ambijentu Las Vegasa, njegovih kockarnica i hotelskih soba. Fenomenalan mali film, ne samo za jedan rediteljski debi, već uopšte, još jedan od dragulja iz filmskih devedesetih. Preporuka. Ažurirao puppet_master - 30.Srpanj/Jul.2017 u 17:37 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2020 u 15:18 |
|
Hvala na ovoj preporuci. Ovo se gleda pod obavezno
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2026 u 00:15 |
|
gedo više puta. potpis na puppetovo
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2026 u 00:40 |
|
Odgledao sam prvih 20 minuta i to mi je dovoljno. Izkonstruisana prica, bio sam profesionalni kockar. Ona fora kako je tip sa 150 dolara od kojih je ulozio 20 uspeo da zaradi 100 dolara je imbecilna. Tako je ne moguce prevariti kucu.Dovoljno da ne gledam dalje...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |