Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - All That Heaven Allows (1955)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

All That Heaven Allows (1955)

All That Heaven Allows

All That Heaven Allows (1955)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Sve što nebo dopušta

Godina:

1955

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

89 min

Režija:

Douglas Sirk

Scenarij:

Peggy Thompson
, Edna L. Lee
, Harry Lee

Glavne uloge:

Rock Hudson
  >  Ron Kirby
Agnes Moorehead
  >  Sara Warren
Donald Curtis
  >  Howard Hoffer
Jacqueline deWit
  >  Mona Plash (as Jacqueline de Wit)
Charles Drake
  >  Mick Anderson
Alex Gerry
  >  George Warren
Virginia Grey
  >  Alida Anderson
Forrest Lewis
  >  Mr. Weeks
Conrad Nagel
  >  Harvey
Nestor Paiva
  >  Manuel
William Reynolds
  >  Ned Scott
Hayden Rorke
  >  Dr. Dan Hennessy
Leigh Snowden
  >  Jo-Ann Grisby
Gloria Talbott
  >  Kay Scott
Jane Wyman
  >  Cary Scott

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: All That Heaven Allows (1955)
    Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2009 u 18:51

All That Heaven Allows (1955)

Sve sto nebo dopusta

http://www.imdb.com/title/tt0047811/ 

Rezija: Douglas Sirk
Scenarij: Peg Fenwick, Edna L. Lee (po prici) 
Producent: Ross Hunter
Zanr: Drama Romance 
Trajanje: 89 min

Jane Wyman ... Cary Scott                                
Rock Hudson ... Ron Kirby
Agnes Moorehead ... Sara Warren
Conrad Nagel ... Harvey
Virginia Grey ... Alida
Gloria Talbott ... Kay
William Reynolds ... Ned
Charles Drake ... Mick Anderson
Hayden Rorke ... Dr. Hennessy

Bogata starija udovica Cary Scott (Jane Wyman) iz Nove Engleske, majka dvoje starije djece,
koji su vec na fakultetu, zaljubi se u 15. godina mladjeg Ron Kirbyja (Rock Hudson).
Ron je medicinski brat i bastovan, a upoznaju se kad ga Cary unajmi da joj uredi vrt.
Nju zaintrigira njegov romantican nacin zivota i optimizam, a on se zaljubi i zaprosi je sto nailazi
na neodobravanje lokalne zajednice.
Cary se boji reakcije drustva na njihovo vjencanje, ali je ipak vise brine sta ce reci njena djeca.
Njeni prijatelji iz lokalnog kluba, zgroze se nad cinjenicom da se udaje za puno mladjeg,
siromasnog muskarca, a isto reaguju i njena djeca.
Ron je neovisan muskarac, koji moze ignorirati drustvene predrasude, a kako ce Cary
zanemariti komentare drustva i komentare svoje snobovske djece?

Ljubitelji americke melodrame nece razocarati ovaj film rezisera Douglasa Sirka, koji je rezirao
i ostale klasike melodrame kao sto su: All I Desire (1953), Written on the Wind (1956),
Imitation of Life (1959), The Tarnished Angels (1958) itd

Trivia:

Film Angst essen Seele auf (1974), preveden kao 'Svi drugi zovu se Ali', njemackog kultnog rezisera
Rainera Wernera Fassbindera je posveta Douglasu Sirku i njegovoj melodrami 'Sve sto nebo dopusta'

Ažurirao Kneginja - 21.Listopad/Oct.2009 u 18:52
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2009 u 18:05

Uploudan je prevod za All That Heaven Allows (1955), hvala Boki789 Smile

http://www.divx-titlovi.com/hr-hr/divx-subtitles/download/all_that_heaven_allows/88215.aspx

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 12:53
Beskrajno tužan film Douglasa Sirka, kompleksne, vanvremenske teme, vizuelno raskošan, bojama, dizajnom setova, interesantnim lokacijama, a opet sve to u zapravo vrlo intimnoj priči, ne može ličnijom dilemom, teškim izborima koji se nameću glavnoj junakinji...

Da ne ponavljam sinopsis, i sama tema ovaj film čini snažnim, efektnim u ogoljavanju užasnog polozaja žene, ne tek u nekoj tamo američkoj palanci tokom pedesetih godina prošlog veka, tako (ili gore) može biti i danas, 60 god kasnije, apsolutno bilo gde u svetu, čime se dobija prilicno neobičan hollywoodski film za svoje vreme (istina, ne i za samog Sirka, večito u bitkama sa nezgodnim temama).

Tehnički besprekoran, raskošan, iznad svega hrabar, bezvremen...šta više mogu poželeti, zbilja sjajan film, mada ne za svakoga, nije ovo tipična ljubavna priča 1950ih koja bi nas ušuškala svojom romantičnošću. Zapravo, tokom gledanja, postajalo mi je sve ociglednije da će mi kraj filma biti (u izvesnoj meri makar) potpuno nevažan, putovanje do njega je krcato nemirima, bolom, tugom, i oni ostaju tu bez obzira na sve.

Društveno prihvatljivo ponašanje koje nam se večito nameće, kao i nemogući izbori pred likovima, osude i nerazumevanje društva, te užasna usamljenost u teškim trenucima neka i pored sve ljubavi sveta, sve to su bitke i u sadašnjosti, biće i u budućnosti, kako za žene, tako i za sve nas, kao prokletim društvenim bićima. LOL

Bitan i dobar film.   

Veza Fassbindera sa Sirkovim filmovima je pomenuta, tek eto omaž ovom filmu bio je i Far From Heaven (2002) Todda Haynesa, te bih svakako preporučio da se odgledaju u paru.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.