| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
House of Games (1987) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
KarolinaV
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: House of Games (1987)Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2015 u 02:27 |
|
|
House of Games (1987)
![]() Žanr: Krimi, Triler Trajanje: 102 min Država: Sjedinjene Američke Države Jezik: Engleski Režija: David Mamet Scenarij: David Mamet (scenarij), Jonathan Katz (priča), David Mamet (priča) Uloge: Lindsay Crouse ... Margaret Ford Joe Mantegna ... Mike Mike Nussbaum ... Joey Lilia Skala ... Doktor Maria Littauer J.T. Walsh ... Poslovni čovjek Psihijatrica Margaret Ford (Lindsay Crouse), odluči pružiti pomoć svom pacijentu, Billyju (Steven Goldstein), koji je izgubio pet tisuća dolara za kockarskim stolom. Kada shvati da se Billy nalazi u smrtnoj opasnosti, Margaret nazove Mikea (Joe Mantegna), muškarca kojem Billy duguje novac. Mike, iskusni kriminalac i prevarant, shvati ovo kao savršenu priliku za laku zaradu, oprostiti će Billyjev dug samo ako mu se Margaret pridruži u sljedećoj akciji. "House of Games", redateljski prvijenac kazališnog pisca, scenarista i dobitnika nagrade Pulitzer, Davida Mameta ("The Spanish Prisoner", "Heist"), napeti je triler koji će stalnim zapletima prikovati gledatelja za stolicu. link ![]() ![]() |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Srpanj/Jul.2017 u 00:02 |
|
|
Niti jedan post u temi
![]() Mnogo sam voleo ovaj film u svoje vreme, danas se pojedini obrti daju naslutiti, no i dalje je to sjajan rediteljski debi David Mameta, sa uigranim glumcima. Lindsay Crouse mu je bila supruga u to vreme, dok je sjajni Joe Mantegna sredinom osamdesetih za svoju rolu Ricky Rome u Mametovoj predstavi Glengarry Glen Rose dobio Tony nagradu (za filmsko platno studio je želeo veće ime te je angažovan Al Pacino) tako da se da osetiti nešto bliži odnos autora sa glumcima. House of Games nam je na velika vrata uveo Davida Mameta i Joe Mantegnu, danas čini neizostavan film na temu prevara/prevaranata. Smatra se i finim primerom neo-noira...sa čime se, doduše, nikada nisam slagao previše...yep, ima finih noćnih lokacija u senkama, sive likove sa one strane zakona, mig tipičnim noir dijalozima, no centralni lik, Margaret, je meni ipak drugačija od noir junaka, da ne kvarim išta spoilerom, nebitno, neka bude da je za mene lično, pitanje noira kao žanra, neodvojivo vezano za glavnog junaka. Ukoliko volite priče o prevarama i nekim čudom niste gledali House of Games, svakako ga probajte, interesantan je to filmić. |
||
![]() |
||
amir.mira
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 21:00 |
|
|
dobro osmišljen filmić, trikovi prevaranata, ljudska pohlepa i prisutnost svega u nama, a najviše zlobe, pohlepe i sebičnosti.
preporučujem ga onima koji ga nisu pogledali, isto tako i onima koji jesu, svaki put istu stvar doživljavamo drugačije.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 15:52 |
|
|
Hvala za ovaJ prevod. Ko voli Davida Mameta od srca bih mu preporuicio Redbelt izvrstan film iz 2008.Link Redbelt (2008) - IMDb Ovde je preveden.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 18:57 |
|
Pa dosta filmova ih nema. Pretpostavljam, od onog sto sam gledao, sto se Memeta uopsteno tice mozda imaju samo The Untouchables, Ronin i Hannibal, mada sad i House of games ima, dok Glengary Glen Ross, Hoffa, The Spanish Prisoner, verujem da nemaju. House of games sam gledao kasnije (kad i film Above Suspicion), a film mi je ostao u secanju zbog nesrece Cristopher Revee-a. Za Glengary Glen Ross nisam znao ( film ima vrhunsku ekipu), Pacino verovatno zbog Kum 3 mada Joe Mantegna mi je ostao upamcen kao Dzoi Zaza, a definitivno kao Pipi del Lejna iz Poslednji Don. Npr i Andy Garcia kad smo kod Kuma 3, meni je odlican film The Man from Elysian Fields, i jos par njih koji nisu komentarisani itd. Redbelt nisam gledao jer su nasi vec poceli da prenose K-1 i da se repriziraju legendarne meceve.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 19:09 |
|
|
Tada sam radio u video klubu, kao dete, imao sam 13ak godina, pre podne škola, po podne videoteka, gledah svašta nešto, House of games se svideo čitavoj porodici. Baš po redu, onako kako su izlazili gledah Mametove filmove.
Garcia je šmekerica, dok i ja volim Kuma 3, oduvek su mi bile daleke kritike tog filma, meni sjajno zaokružuje priču, ne smeta mi Sofija, volim i "miris ulice" u tom filmu. Vincent je bliži mom svetu negoli čitava ta porodica u svim Kum filmovima, mada i bolji lik od tih luda. Impulsivan. Emotivac. Ni ja nisam gledao Redbelt, mada sam propustio i The Winslow boy, odbijaju me kostimirane drame, iako generalno nemam pravi problem sa njima. Odgledaću i ta dva u nekom momentu.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 19:11 |
|
|
Na temu Zivotna egzistencija mi zavisi od mojih uspesnih prodaja nema boljeg filma od Glengary Glen Ross . Sad se setih sjajne drame bivseg muza Merili Monro Artura Milera Smrt trgovackog putnika. Postoji jos jedan izuzetan film na ovu temu pravo remek delo ali je filozofski sa svega tri glumca Kevin Spejsi, Deni De Vito u svojoj smrtno ozbiljnoj ulozi, treceh glumca ne znam link The Big Kahuna (1999) - IMDb Preveden je.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 20:47 |
|
Dramu Artura Milera Smrt trgovackog putnika sam planirao da procitam ali nisam, iako ima mali broj strana, a za film nisam ni znao da ima, ali dok skinem film i pogledam pre cu je procitati. The Big KAhuna isto dobar, osim pomenutih gkumaca ja nisam znao ni za jednog , A Kevin Spejsi je devedesetih imao sijaset sjajnih filmova, a podseti me nesto sad na film koji je imao dosta negativnih kritika a meni se svidja The Life of David Gale |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2022 u 21:43 |
|
|
Kevin Spejsi je čudan slučaj. Navodni seksualni
predator koji nikoga ko je odbio nije prčio, sad je nekakva crna ovca
holivuda jer eno, nabacivao se i nagovarao više manje bezuspješno. A Roman Polanski, osvjedočeni pedofil, njemu ništa, čak ga i brane. Ma marš.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 00:06 |
|
|
Slab film koji je mozda nesto znacio pre 30 tak godina.
Prica izkonstruisana, glavni luk glavne glumice krajnje alogican i glup. Gde to ima da psihijatar podlegne sarmu profi prevaranta i na kraju jos postane ubica bez trunke grize savesti...
Doduse americki psihoterapeuti u odnosu na nase mogu biti kao ova likus iz filma...U Usa sa srednjom samo skolom i kursevima se moze postati psihic.
Primer Artura Janova tvorca cuvenog Primalnog krika koji u zivotu nije video medicinski fakultet.
Ne preporucujem za gledanje.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 00:08 |
|
|
Kevin je derpe a Polanski je voleo klinke , tako da izmedju njih postoji drasticna razlika .
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 00:47 |
|
|
Ne branim nikoga, samo cinjenice Polanskom je majka umrla u logoru, njega su spasili smrti od Nacista, pa zatim tragicna smrt trudne zene Seron Tejt, ko zna kako sve to utice na coveka i kada se ispolji, nije opravdanje, komentarisem ga kao scenaristu i reditelja, a ne po privatnom zivotu, i ima odlicne filmove.
Ažurirao AlexDeLarge - 08.Sijecanj/Jan.2022 u 00:56 |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 09:45 |
|
|
To su sve sive priče onog tipa u kojem mi je bez veze da procenjujem išta. Nisam bio tamo, ne znam ko je za šta konkretno i da li uopšte kriv, dok ljudi obično biraju nekakve strane, što mi je daleko i strano u takvim slučajevima. Neko kaže "Šta će samo polugolo dete na bazenu u vili u Hollywoodu?" a sa druge strane ako mi dođe klinka od 14 godina, može biti gola, nenormalna, slatka i šta god joj padne na pamet, ne vidim kako bi u bilo kom scenariju moglo da dođe do bilo čega među nama. Kakav pristanak, može da želi šta god, ja bih voleo da živim na ostrvu na Pacifiku, pa nikom ništa.
Jox je u pravu za Spaceya, taj je, koliko se priča, tek voleo da pribije uz zid tipove (ne znam da li je jedan bio beše maloletan, 17 god? ili sam pomešao sa Asiom Argento...ta svi okreću jedni druge, ko više da pohvata ko je kome šta...) i da ih hvata dole, steže, miluje i šta ja znam već. Ne znam je li se seksao bez pristanka sa bilo kime. Tek se možda nakupilo tih slučajeva, u ne može pogrešnijem momentu u Hollywoodu za te, hvatače, šta već. Nekada je iz nekog razloga prolazilo, sada više ne, unakazila se karijera. Mada opet, šta ja znam uopšte šta se stvarno krije iza koječega tu. Radije bih da gledam njihove filmove a da su oni van tih pizdarija. No ko me pita. Louis C. K je takođe loše prošao a tek taj kažu nikoga nije silovao niti šta blisko tome, tek je imao kretenske navike
uz, ispada, pitanje "smem li da izvadim i blabla" a koliko se priča, ispada uz pristanak, dok nekome nisu prekipele te njegove radnje. Doduše, on radi ponovo, ide na ture makar, mada je "žigosan". |
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 15:27 |
|
|
Ovde diskutujemo o filmovima a ne o seksualnim sklonostima glumaca.Ovako raspravljamo o tracevima. Mene zabole za privatan zivot filmskih stvaralaca. Ko ne voli pedere i pedofile , moze da bojkotuje njihove filmove. Iz mog zivotnog iskustva, cesta je kombinacija dobar umetnik, los covek...
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 15:47 |
|
Delom i na Joxov, pa i na Alex-ov, nismo pisali uopšte o filmovima već neko vreme ![]() |
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 16:06 |
|
|
Sam sam sebi skocio u usta.
![]() |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 16:20 |
|
|
Nema veze, tome služi forum, družimo se u razgovoru a dokle god smo prirodni, spontani, neizbežno ćemo zalutati ponekada temom. Jox je svakako pre mislio na licemerje u Hollywoodu nego što je vukao priču na temu o seksualnim sklonostima glumaca/reditelja. Mada ostaje činjenica da i mi, pored svih drugih, pravih žrtava tih papazjanija, kao ljubitelji filma možemo ispaštati jer autori i glumci ne snimaju u istoj meri kao ranije jer prave budalaštine zbog svojih sklonosti (navodnih, ne znam šta se stvarno dešavalo, rekoh već). Vezano je, nekim delom, za film ipak.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 17:51 |
|
|
Slazem se sa tobom.Podpuno si u pravu. Usput jel si gledao The big kahuna?
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 17:59 |
|
|
Jesam, tada kada je izašao, volim "kamerne", manje priče, maltene u jednoj prostoriji sa svega nekoliko likova, to je beše takav jedan fin filmić, poput predstave, ako nisam pomešao nešto. Zaboravih detalje doduše, znam da mi se svideo
Glengarry Glen Ross mi je ipak bio bolji, dobra priča a i tamo je mnogo glumaca koje je užitak gledati. Alec Baldwin je bio sjajan tamo, kamoli Lemmon i ostali.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2022 u 18:10 |
|
|
Nisi pomesao. Nazalost je retko ko ovde pogledao film. Prosao ispod radara, kako kaze nas cenjeni clan Stole Haringa. Ajd preporuci nesto jako i mocno. Evo ja cu prvi The echoes in the darknes najboilji tv film svih vremena po misljenju nekih kriticara na temu serijskog ubistva. Link Echoes in the Darkness (TV Mini Series 1987) - IMDb Ovde je Peter Coyote na pocetku svoje karijere zajedno sa pokojnim RayLiotom odigrao nezaboravnu ulogu za oskara. Daj boze da neko ovo prevede jednog dana, ja ga gledao 1987 na prvom programu Rts . E to su bila vremena pravog Tv programa!
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |