| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
1408 (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: 1408 (2007)Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 00:02 |
![]() Originalni naslov: Žanr: Trajanje: Godina izdanja: Zemlja: SAD Uloge:John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack, Jasmine Jessica Anthony, Tony Shalhoub Režija: Mikael Håfström Scenarij: Lorenzo di Bonaventu http://www.imdb.com/title/tt0450385/ Pisac (John Cusack) odsjeda u ukletom hotelu i počinje dobivati jezovite halucinacije. Adapatacija Stephena Kinga, koja podsjeća na 'Isijavanje'. Pisac horora Mike Enslin (John Cusack) vjeruje samo onom što je vidio svojim očima. Nakon smrti kćerke postaje opsjednut duhovima i paranormalnim pojavama, ali ne nalazi dokaze da duhovi postoje. U sklopu svog projekta '10 noći u opsjednutim hotelskim sobama' dolazi u zloglasni hotel Dolphin, gdje se nalazi soba 1408, u kojoj je već preko 60 ljudi izvršilo samoubojstvo. Usprkos upozorenjima upravitelja hotela (Samuel L. Jackson), pisac odlučuje boraviti baš u 'ukletoj sobi'. Već na početku shvaća kako ne može izaći iz sobe, a počinje mu se priviđati i kćerka. Uskoro će shvatiti da soba s razlogom donosi zlu kob... meni jedan od najboljih horora,film koji me uspio splašiti..svim ljubiteljima horora koji još nisu pogledali ovaj film,na veliko ga preporučujem.. Ažurirao outside - 17.Studeni/Nov.2009 u 00:09 |
|
![]() |
|
Miljana_I
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 393 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 10:22 |
|
Komentar od nekoga ko je film odgledao vise puta, tj. od mene. Slazem se s tobom, i meni je ovo jedan od najboljih horora ikada snimljenih. Inace sam fan S. Kinga, ali mislim da film ipak
ne bi bio to sto jeste, bez odlicnih Cusacka i Jacksona.
Mozda ga nadmasi jedino Bag of Bones istog autora, ali to cemo videti tek 2011.
Procitala sam knjigu i odusevila me je.
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 10:42 |
|
Kao neko ko ne voli horore i ne gleda ih, ali obožava trilere
ja moram reći da je meni ovo super film, ali ne znam zašto ja ga ne svrstah u horore
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 12:20 |
želiš reći da ti ni jedna scena nije splašila,you are strong women ![]() |
|
![]() |
|
Johhny Q
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...) Pridružen: 30.Rujan/Sep.2006 Status: Offline Points: 1800 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 12:37 |
|
Lično nisam preterano veliki fan horora, pa ni S. Kinga, mada mu priznajem da je jedan od velikih pisaca današnjice, koji je kao retko ko duboko zadro u tamnu stranu ljudske psihe, i koji bi, rekao bih, manijacima mogao da drži predavanja iz psihopatologije... Pogledao sam dosta ekranizacija njegovih romana i pripovedaka, i zaista (možda upravo stoga što ne preferiram horor...) nisam bio toliko oduševljen. Sa izuzetkom, naravno ISIJAVANJA, Stenlija Kjubrika, koliko zbog same priče, i fantastične reižje, možda još i više zbog dijaboličnog Džeka Nikolsona.
Ipak, ono što je meni posebno interesantno u vezi sa Stivenom Kingom je to što je, po mom mišljenju, vrhunce dostigao upravo tamo gde nije majstor - van horor žanra... Po meni, najbolji filmovi snimljeni po romanima (ili pričama) Stivena Kinga jesu BEKSTVO IZ ŠOŠENKA (e, sad sam otkrio rupu na saksiji...), DOLORES KLEJBORN, i, donekle, ZELENA MILJA... Da sam ja kojim slučajem Stiven King, odavno bih se okanuo horora... Ažurirao Johhny Q - 17.Studeni/Nov.2009 u 12:39 |
|
|
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 12:40 |
Nisam, uopšte zato ni ne gledam horore jer svašta sanjam i nemam mira danima. Ali ovaj film mi je zaista bio super, jesam se ježila, ali nisam loše sanjala ![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 17:16 |
|
Pogledao sam ovaj film već odavno, ali stvarno je odličan.
|
|
![]() |
|
nesha015
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 09.Travanj/Apr.2010 Lokacija: Sabac,Srbija Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2010 u 00:09 |
|
Slazem se,dobar (za.eban) film
zapravo film se igra sa zivcima gledalaca,sto unosi tu nervozu kod ljubitelja adrenalina ![]() |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2010 u 00:19 |
|
Stiven King = 10. Ako neki smotani reditelj ne razume kako da pretoci to u dobar film = nesposobni reditelj.
Nema tu hororra, sve je psiho tiler i pomalo drame. 1408 je odlican film uz dobru glumu aktera, i dobra dinamicka kamera = pravo filmsko uzivanje. Ažurirao prijatel-MKD - 10.Travanj/Apr.2010 u 00:22 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
ksb_3d
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2010 u 11:20 |
|
Film je odlican, svakako za preporuku. Treba napomenuti da je snimljen sa dve verzije kraja, veoma zanimljivo :)
|
|
![]() |
|
papiko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 215 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2010 u 12:35 |
|
Ok je film ali to je triler horor i to je najace :)
|
|
![]() |
|
Alreadydead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2016 u 20:45 |
|
Dobar film. Dobar scenario, gluma, rezija. U nekim trenucima malo spor, ima nekih klisea ali sve u svemu dobar film. Ocena: 7/10
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2016 u 21:43 |
|
od ovog filma pamtim dio kad krenula slova na kraju, a ja pitala muža kada će počet biti strašno jer kao fol horor ovo
![]()
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2016 u 13:32 |
|
I mi smo sinoć odgledali.
Kao i kad sam prvi put gledala i danas isto smatram da film nije horor, neko dobar triler (ne čitajte ako niste gledali, sve ćete sebi upropastiti- poskočila sam i žestoko opsovala doslovno samo na kraju, kod scene u autu ). Početak mi je malo spor i razvučen, možda je i na još nekom mestu bilo nepotrebno dugih usporavanja (znam da su potrebna radi psiho efekta, ali su dugo trajala), ali sve u svemu filmić mi je i posle više godina dobar i recimo za neku 8/10. |
|
|
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2016 u 16:36 |
|
Solidan horor. Prvi deo filma teče sasvim dobro, ali je oko šezdesetog minuta počeo malo da me zamara i nije više toliko držao pažnju. Na momente i malo predvidiv. Kjuzak odlično odigrao glavnu ulogu.
Ispunjava sva očekivanja od filma o ukletoj sobi/kući/zgradi/objektu, ali ne treba očekivati ništa preterano van tih okvira. |
|
![]() |
|
smfgreat
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 24.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Belgrade Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2018 u 13:26 |
|
Jako dobar i kvalitetan horor. Poceo sam da obozavam John Cusack - a. Svakako preporuka za ovaj i svaki njegov film :)
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2021 u 21:01 |
|
Ovde se preplicu zanrovi fantastike, horora i trilera. Meni se svideo a dobrog su lika nasli u vidu John Cusack-a koji je ispunio ocekivanja i odlicno odigrao ulogu . Juce sam poklonio 5 njegovih knjiga, pa me podseti na ovaj film ( prvo audiobook Blood and Smoke, ima na YT , pa onda Everything's Eventual par godina kasnije).
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |