Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rogue One (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Rogue One (2016)

Rogue One

Rogue One (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda

Godina:

2016

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

133 min

Režija:

Gareth Edwards

Scenarij:

George Lucas
, Tony Gilroy
, John Knoll
, Chris Weitz
, Gary Whitta

Glavne uloge:

Jimmy Smits
  >  Bail Organa
Forest Whitaker
  >  Saw Gerrera
Ben Daniels
  >  General Merrick
Guy Henry
  >  Governor Tarkin
Wen Jiang
  >  Baze Malbus
Felicity Jones
  >  Jyn Erso
Diego Luna
  >  Cassian Andor
Ben Mendelsohn
  >  Orson Krennic
Mads Mikkelsen
  >  Galen Erso
Genevieve O'Reilly
  >  Mon Mothma
Alistair Petrie
  >  General Draven
Alan Tudyk
  >  K-2SO
Donnie Yen
  >  Chirrut Îmwe
Paul Kasey
  >  Admiral Raddus
Riz Ahmed
  >  Bodhi Rook

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Rogue One (2016)
    Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2016 u 14:38

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Žanr: Akcija, Avantura, SF 
Trajanje: 134 min
Država: Amerika
Jezik: Engleski

Režija: Gareth Edwards
Scenario: Chris Weitz, Tony Gilroy

Uloge:

Felicity Jones ... Jyn Erso
Diego Luna ... Cassian Andor
Alan Tudyk ... K-2SO
Donnie Yen ... Chirrut Îmwe
Wen Jiang ... Baze Malbus
Ben Mendelsohn ... Orson Krennic
Forest Whitaker ... Saw Gerrera

Iz Lucasfilma dolazi prvi film serijala Ratovi zvijezda sa samostalnom pričom, 
Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, potpuno nova epska pustolovina. 
U eri sukoba, skupina neočekivanih junaka udružuje se u misiji na kojoj moraju 
ukrasti nacrte za Zvijezdu smrti, najmoćnije razaračko oružje Carstva.

Neukrotiva bivša kriminalka Jyn Erso stavlja sve na kocku kada Mon Mothma, 
vođa pobunjeničkog saveza, zatraži njenu pomoć u riskantnom pothvatu. Jyn se treba pridružiti 
šačici hrabrih pobunjenika koje predvodi hladnokrvni Cassian Andor na naizgled nemogućoj misiji. 
Njihov zadatak? Iz samog srca Galaktičkog carstva ukrasti planove zastrašujućeg novog oružja. izvor: mojtv

Prevod najavio
Bambula

Na vrh
angels View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj angels Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2016 u 01:10
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2016 u 00:13

Bambula hvala za prevod uzdravlje

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2017 u 20:42
Prva polovina filma težak smor. Spora radnja, ništa zanimljivo se ne dešava, hvataš konce i povezuješ.
Druga polovina filma - akcija, efekti, priča se razvija, zavoleli ste likove, ne skidate oči s ekrana.
Kraj filma jako upečatljiv i drago mi je da je su dopustili da ostane takav.

U suštini, jako bolan, depresivan i mračan film, pre svega u odnosu na prethodne (naredne) delove.
Ima humora, ali znatno manje. Novi robot iz filma je opet sjajan.
Film je kao simfonija koja kreće lagano, isprazno, pa na kraju kulminira i ostavlja vas sa osećanjima.
Meni se kao takav jako svideo, prijalo mi je da iz nekog drugog ugla gledam ratove zvezda.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2017 u 22:38
Dizni je uspeo nešto za šta sam mislio da nije moguće. Uspeli su da naprave ne jednog, već dva sjajna droida.Big smile Jeste da su i BB-8 i K-2SO savremena varijacija na originalne droide, ali su oba fantastična.

Što se tiče filma, načelno se slažem sa ovim što je CSI rekla. Prva polovina jeste sporija. S obzirom da su ama baš svi likovi novi i nepovezani sa likovima iz centralne priče to je bilo neophodno da bi se postavila pozornica za drugu polovinu filma koja je i te kako uzbudljiva. Odsustvo uvodnog teksta na početku nam stavlja do znanja da je ovo nešto drugačije od "Sage o Skajvokerima". Likovi su zanimljivi, na čelu sa K-2SO-om koji je sjajan. Dvoje glavnih likova su solidni, kao i prateća družina. Čirut je na momente malo karikiran, ali ima i sjajne trenutke. Krenik sasvim solidan negativac. Možda su likovi mogli biti još izdefinisaniji, ali bi to verovatno dodatno usporilo film. Priča jeste mračnija i pravo je čudo da je Dizni dozvolio da nijedan od protagonista ne dočeka kraj. Humor mi je bio dobar i u skladu sa filmom. Muzika ništa spektakularno, ali mi je ipak bila za nijansu bolja od Buđenja sile. Dobri efekti su već odavno standard kada je u pitanju ILM.

Deluje mi kao da bi se od svih SW filmova najpre dopao ljudima koji ih nisu gledali ili nisu ljubitelji žanra. Iako mu je funkcija da bude uvod u Novu nadu, mislim da može skoro u potpunosti da se isprati i bez poznavanja celog serijala. Što ne znači da nije povezan sa glavnim filmovima. Film je krcat onim što Ameri zovu "easter eggs" vezanim ne samo za ceo igrani serijal, već i za animirani deo SW univerzuma. Vejder! Vejder na Mustafaru! Vejder gazi sve redom uz Silu i svetlosnu sablju!insaneyayLOL Samo te tri stvari su dovoljne da ovaj film učine zanimljivim fanu serijala, a kamoli brdo ostalih stvari koje ipak ni u jednom trenutku ne deluju isiljeno ili veštački ubačene. Nisam skroz siguran oko CGI "oživljavanja" Tarkina i Leje. Na prvo gledanje su delovali dobro upotrebljeni i daju kakvu-takvu pozadinu marginalnom liku i pomažu u pokušaju što boljeg povezivanja sa originalnom trilogijom. O kvalitetu tih efekata ću suditi nakon blureja. Tu je i legendarna replika: "I have a bad feeling about this". I vrlo bitno, saznali smo da najveći inžinjerski propust u istoriji galaksije zapravo nije bio propust.Big smile

Sve u svemu, zanimljiv film koji je dobro odradio ono za šta je i namenjen. (I pod tim ne mislim na primarnu svrhu svih Diznijevih filmova tj. da zgrne pare.LOL) Dobar uvod u jedan od najlegendarnijih epova Holivuda. Svako ko se tek upoznaje sa serijalom bi trebalo da ga pogleda između Epizode III i IV. A i svi ostali koji bi da se razonode uz svemirske avanture šarene grupe likova bi trebalo da ga pogledaju, iako je malo mračniji od onog na šta nas je franšiza navikla.

Ako ovakav pristup zadrže i u solo filmu o SoluTongue, biće to zanimljivo za gledati. Pošto će ovi sporedni filmovi otprilike svi biti smešteni u period između prve dve trilogije, nadam se (čitaj My Inner Nerd hopes) da glasine da će treći film biti o Boba Fetu neće biti tačne, nego da će se posvetiti Vejderu, koji bi bio ubedljivo najbolji kandidat za solo film pored Hana koji je već dobio film.

Ažurirao Hogar Strašni - 16.Sijecanj/Jan.2017 u 06:34
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2017 u 02:21
Hogar je malo detaljnije razradio moje misli. LOL

Što se trećeg filma tiče, meni se sve čini da neće biti vezan za ličnost, već za događaj, kao ovaj.
Nažalost, mislim da Dizni neće hteti da dva sata gledamo ružnog Vejdera, koji pored toga ima svoja 3 filma (ma kakvi oni bili). Tongue

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2017 u 06:37

LOLLOLLOL
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2017 u 01:18
Za nas koji volimo Ratove Zvezda veliko iznenadjenje.Zaista dobar film.Ocena 8,5
Na vrh
mirelovac View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirelovac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2017 u 12:17
Odličan film, za sve fanove Star Wars franšize. Priča popunjava vrijeme između epizode III i IV. Obavezno pogledati!!!
Na vrh
cipiflesh View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cipiflesh Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2017 u 22:48
BOlje nego sto sam ocekivao. Film ima veselih tonova, ali kada se sve sabere uopste nije veseo.
Na vrh
deda vlada View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj deda vlada Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2017 u 12:01
Nenadano dobar! Iskreno manje sam očekivao a mnogo viče dobio gledanjem filma, odlično se radnja uklapa a po meni ostavljena mogućnost da se ubaci eventualno još jedan nastavak. Po meni ocena 10
Na vrh
kontranapad View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kontranapad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2017 u 12:10
Imaju ideju od prije 30 godina i muzu li je muzu. Ovo će da se vuče X godina na tim isparenjima. Neubjedljivo, već ispričano, bez neke ozbilnije dramaturgije. Mrzi me i da kritikujem film koliko je u stvari prazan. Sad mi je žao što sam ga gledao. Očekujem sledećih 18 nastavaka da će biti na istom nivou....
kontranapad
Na vrh
yazavats View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yazavats Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2017 u 14:29
Dasak svjezine u ovoj fransizi sto se mene tice. Bolji od sedmice za koju su svi nakon pocetne zanesenosti shvatili da je absolutna kopija prvog filma. Ovo je postala antologija, tako da se unutar nje mogu stvarati filmovi raznih atmosfera i zanrovskih utjecaja. Za to i vec postoji hrpa alternativnog materijala koja se akumulirala kroz godine masovne popularnosti. Ovdje su protagonisti i njihova borba manje idilicni i osjeca se taj ocaj u odsustvu Jedija, sto je dobar odraz za prvi film kojemu po radnji prethodi. Ja volim zamisljati da u neki fiktivni svijet ulazim "in medias res", bez puno ekspozicije, tako da sam se tokom gledanja pretvarao kao da nisam ima prethodnog doticaja sa Star Warsom, a mislim da ovaj film to i omogucava. Jedino sto mi je pokvarilo imerziju je bilo CGI lice guvenera Tarkina, vrlo upadljivo na bluray verzijama, kao da je iz video igre. Volio bih da su to bolje odradili, pa makar ulogu dali nekome tko samo nalikuje na originalnog glumca.

@kontranapad Sasvim je jasno da je ova fransiza komercijala. Ako si pobornik "visoke kulture" u kinematografiji ne nedostaje ti opcija. Tih sat i pol, dva ces nebrojeno puta u zivotu potratiti i na gluplje stvari od filma visoke produkcije koji ces prije ili poslije pogledati jer je lako probavljiva i zabavna distrakcija.
Na vrh
ivica-cvetkovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ivica-cvetkovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 15:10
Film kao film, saga star wars je uvek dobro pogledati. Prica uvek ista, sve se svodi na zvezdu smrti sto je i sustina filma ali bi bilo dobro da bude nesto i malo drugacije, ali sve u svemu star wars ne moze biti los :)
Na vrh
Vojvoda79 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vojvoda79 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 15:36
ako sam dobro shvatio film smešten je negde na 3.5 episode :) moglo je i bolje
Na vrh
pepi65 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pepi65 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 17:19
Star wars pratim od mladih dana do danas i nije mi dosadio
Na vrh
mR.x View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mR.x Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 18:20
sedmica je trebalo da kik-startuje celu franshezu u novo nepoznato. uglavnom, sem privlacnih detalja tesko da je uspela u tom zadatku,prosto zato sto je ipak zahtevniji nego sto su ga se autori primili. ispostavlja se da rouge-1 umesto sedmice obavlja tu stvar.:) ni tu nisu stvari bas dorecene kako treba,ali sva mitologija je tu,osavremljena,a ziva kao nekada, sto je plus, najbolji su prikazani predeli i ocekivana borba iz vazduha, a gluma je na znatno boljem nivou od sedmice. gl.glumica ne pleni,ali osvaja karakterom (manite harizmu..). dakle, solidan film, zadatak ipak odradjen do pola, ali otvara vrata za nove dogodovstine, ocekuje se na istom ili jos boljem nivou. :)
Na vrh
boron View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj boron Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 18:49
Odrastao sam na Ratovima Zvezda a ovaj, kao i predhodni nastavak su uvreda i sramota za Lukasa i sve ljubitelje ove fransize!
Na vrh
monster View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj monster Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 20:55
Jedino poboljsanje je preprogramirani robot imperije sa svojim humorom. Pucnjave i tuce u stilu delova 4,5 i 6 danas deluju smesno. Serijal filmova Star Trek prati razvoj publike i zadovoljava danasnje standarde a Star Wars je stao u svom razvoju.
Na vrh
jejaigor View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj jejaigor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 20:56
Očekivao sam neki bezveze film, međutim meni je ovo odlično urađeno. Inače sam veliki fan serijala.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 3,563 sekundi.