| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Barfly (1987) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
jafforidza
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
YT insider Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3249 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Barfly (1987)Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2014 u 01:45 |
|
Barfly (1987)
![]() Žanr: Komedija, Drama, Romansa Trajanje: 100 min Država: Amerika Jezik: Engleski Scenario: Charles Bukowski Uloge: Mickey Rourke ... Henry Chinaski Faye Dunaway ... Wanda Wilcox Alice Krige ... Tully Sorenson Jack Nance ... Detective J.C. Quinn ... Jim Iz pera Čarlsa Bukovskog dolazi nam ova neodljiva komedija-drama o mladom alkoholičaru čiji se život vrti oko ofucane losanđeleske kafane. Henri (Miki Rurk) je jedna usamljena duša koja podjednako voli da pije i piše. Njegov život dobija neočekivan emotivni obrt kad započne vezu sa Vandom (Fej Danavej u očaravajućem izdanju), alkoholičarkom, koja je poput palog anđela. Njih dvoje dodiruju samo dno života kad bogata ljubiteljka književnosti i zaštitnica umetnosti (Alis Krige) stupi na scenu planirajući da preoblikuje Henrijev život. ![]() |
|
|
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
|
![]() |
|
Alreadydead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2016 u 22:04 |
|
Sjajan film. Interesantna prica, glavni lik je zanimljiv. Odlican scenario, gluma, rezija. Ocena: 8/10
Ažurirao Alreadydead - 28.Studeni/Nov.2016 u 22:05 |
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2016 u 15:11 |
|
Pošto sam ga predložio podrazumijeva se da mi je taj film jedan od
"special one". Kao prvo, jako volim Bukowskoga otkako znam za sebe.
Nemam ništa ni protiv zločestoga dečka Hollywooda- Mickey Rourkea.
Barbet Schroeder je prijatelj od Charlesa Bukowskoga, te je pisac bio
uključen u projekt od početka do kraja. Ako je Bukowski zadovoljan kako
je ispalo, što ne bi bio ja?
Ocjena 9/10, prvi puta sam iz skromnosti smanjio ocjenu, no poslije sam vidio da svi dodjeljuju visoku ocjenu svojima prijedlozima, pa što da ja glumatam. Ovo mi je film neke buduće TOP-liste, koju nikako da složim... Još sam da nadodam da je lijepo vidjeti Rourkea kako je izgledao prije 505 operacija kostiju lica. Čovjek je totalno sjebao facu legalnim i ilegalnim boks mečevima, on je proživio fight club u stvarnosti. Sada je čovjek-slon, što je navodno još i dobro, kako mu je faca bila unakažena poslije nekih mečeva. |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2016 u 22:46 |
|
Pogledao ga opet posle puno godina i nije mi kao prvo gledanje. Onda mi je bio iznenađujuće otkačen, a sad samo otkačen. Ponovno gledanje mi je ogolilo priču o iščašenom alkoholičaru sklonom samouništenju (kao i svi alkoholilčari) bez lažnog morala, koji se drži principa i uvek je spreman da ih brani( što nije uvek zdravo za njega
).Ovaj put mi je najupečatljivija scena sa onim dedicom u parku kad joj pripali cigaretu. Tih nekoliko sekundi me razbilo. Dedica kulturan, uljudan i srećan što mu se neko obratio i što je pomogao i tako mu ulepšali dan. Tipična slika savremenog društva u kome su se ljudi otuđili, pa je normalna komunikacija "incident". Ocena 7/10 (a siguran sam da bi Cersei dala 17/10
) |
|
|
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2016 u 12:50 |
|
Zanimljiv otkačen film. Gluma sasvim dobra, mada mislim da Rurk može to i bolje. U svakom slučaju je dobro videti ga pre nego što je, kako reče Robin, postao čovek slon. Protagonista (a i film), kao i sam Bukovski, nezgodan za definisati. Na momente genijalac, na momente teški serator, ponekad oboje istovremeno.
Najupečatljiviji delovi filma su mi zapravo epizodni likovi i momenti s njima. Od raznorazne klijentele bara (pa čak i konobara) do dedice koji pripali cigaretu. Malo mi je film suviše crno-beo u pogledu na svet. Kao da svi koji nisu pijanci sa dna žive u laži i iluziji ili su šupci. Mada, možda je to samo moj pogrešan utisak. Verovatno će mi biti jasnije ako ga nekad budem gledao ponovo. |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2016 u 21:27 |
|
A sad ženski pogled.
![]() Meni je film, iskreno, bio dosadan. Nije mi bio mučan ni ogavan ni išta slično, ali mi je bio dosadan. Činjenica je da nisam naklonjena pijanim ljudima, tačnije -imam odbojnost, pa mi je to malo uskraćivalo mogućnost da razumem i povežem se, ali ne vidim s čim bih i mogla da se povežem. ![]() Složiću se s Hogarom po pitanju sporednih likova. Sjajni su. Meni je scena dedice kako pije s rukom podvezanom šalom sjajna. S druge strane, ne slažem se s tim da sve osim onih na dnu predstavljaju kao šupke i one koji žive u iluziji. Glavni lik pije zato što hoće i može. On jednostavno živi svoj život i ne zanima ga ostatak sveta. Takav mi je sav film. Nema objašnjavanja, emotivnog uplitanja, pravdanja i/ili osuđivanja. On je takav. Neki drugi nisu takvi. To je to. Bar sam ja tako doživela film. ![]() Elem, od mene 6/10. Možda je film pružio mnogo toga, ali nije moja šolja domaće kafe. ![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
mirelovac
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2013 Lokacija: Zrenjanin Status: Online Points: 498 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2017 u 16:57 |
|
Dosta dobro izdanje nekada slavnog Rurka iz zlatnih 80-tih!!!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |