Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Barfly (1987)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Barfly (1987)

Barfly

Barfly (1987)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Barska mušica

Godina:

1987

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

100 min

Režija:

Barbet Schroeder

Scenarij:

Charles Bukowski

Glavne uloge:

Alice Krige
  >  Tully
Mickey Rourke
  >  Henry
Faye Dunaway
  >  Wanda Wilcox
Wil Albert
  >  Carl
Roberta Bassin
  >  Lilly
Harry Cohn
  >  Rick
Gloria LeRoy
  >  Grandma Moses
Zeke Manners
  >  Roger
Sandy Martin
  >  Janice
Jack Nance
  >  Detective
Donald L. Norden
  >  Man in Alley
Julie 'Sunny' Pearson
  >  Hooker in Bar
J.C. Quinn
  >  Jim
Joe Rice
  >  Old Man in Bar
Hal Shafer
  >  Mike
Frank Stallone
  >  Eddie
Joe Unger
  >  Ben
Pruitt Taylor Vince
  >  Joe

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Barfly (1987)
    Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2014 u 01:45
Barfly (1987)

Žanr: Komedija, Drama, Romansa
Trajanje: 100 min
Država: Amerika
Jezik: Engleski

Režija: Barbet Schroeder
Scenario: Charles Bukowski

Uloge:

Mickey Rourke ... Henry Chinaski
Faye Dunaway ... Wanda Wilcox
Alice Krige ... Tully Sorenson
Jack Nance ... Detective
J.C. Quinn ... Jim

Iz pera Čarlsa Bukovskog dolazi nam ova neodljiva komedija-drama o mladom alkoholičaru čiji se život vrti oko
ofucane losanđeleske kafane. Henri (Miki Rurk) je jedna usamljena duša koja podjednako voli da pije i piše.
Njegov život dobija neočekivan emotivni obrt kad započne vezu sa Vandom (Fej Danavej u očaravajućem izdanju),
alkoholičarkom, koja je poput palog anđela. Njih dvoje dodiruju samo dno života kad bogata ljubiteljka
književnosti i zaštitnica umetnosti (Alis Krige) stupi na scenu planirajući da preoblikuje Henrijev život.

www.imdb.com/title/tt0092618/

Prevod uradio
cudak_31177
http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=barfly

I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2016 u 22:04
Sjajan film. Interesantna prica, glavni lik je zanimljiv. Odlican scenario, gluma, rezija. Ocena: 8/10

Ažurirao Alreadydead - 28.Studeni/Nov.2016 u 22:05
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2016 u 15:11
Pošto sam ga predložio podrazumijeva se da mi je taj film jedan od "special one". Kao prvo, jako volim Bukowskoga otkako znam za sebe. Nemam ništa ni protiv zločestoga dečka Hollywooda- Mickey Rourkea. Barbet Schroeder je prijatelj od Charlesa Bukowskoga, te je pisac bio uključen u projekt od početka do kraja. Ako je Bukowski zadovoljan kako je ispalo, što ne bi bio ja?
Ocjena 9/10, prvi puta sam iz skromnosti smanjio ocjenu, no poslije sam vidio da svi dodjeljuju visoku ocjenu svojima prijedlozima, pa što da ja glumatam. Ovo mi je film neke buduće TOP-liste, koju nikako da složim...
Još sam da nadodam da je lijepo vidjeti Rourkea kako je izgledao prije 505 operacija kostiju lica. Čovjek je totalno sjebao facu legalnim i ilegalnim boks mečevima, on je proživio fight club u stvarnosti. Sada je čovjek-slon, što je navodno još i dobro, kako mu je faca bila unakažena poslije nekih mečeva.

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2016 u 22:46
Pogledao ga opet posle puno godina i nije mi kao prvo gledanje. Onda mi je bio iznenađujuće otkačen, a sad samo otkačen.  Ponovno gledanje mi je ogolilo priču o iščašenom alkoholičaru sklonom samouništenju (kao i svi alkoholilčari) bez lažnog morala, koji se drži principa i uvek je spreman da ih brani( što nije uvek zdravo za njega LOL).
Ovaj put mi je najupečatljivija scena sa onim dedicom u parku kad joj pripali cigaretu. Tih nekoliko sekundi me razbilo. Dedica kulturan, uljudan i srećan što mu se neko obratio i što je pomogao i tako mu ulepšali  dan. Tipična slika savremenog društva u kome su se ljudi otuđili, pa je normalna komunikacija "incident".  
Ocena 7/10  (a siguran sam da bi Cersei dala 17/10   LOL)
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2016 u 12:50
Zanimljiv otkačen film. Gluma sasvim dobra, mada mislim da Rurk može to i bolje. U svakom slučaju je dobro videti ga pre nego što je, kako reče Robin, postao čovek slon. Protagonista (a i film), kao i sam Bukovski, nezgodan za definisati. Na momente genijalac, na momente teški serator, ponekad oboje istovremeno. LOL Najupečatljiviji delovi filma su mi zapravo epizodni likovi i momenti s njima. Od raznorazne klijentele bara (pa čak i konobara) do dedice koji pripali cigaretu. Malo mi je film suviše crno-beo u pogledu na svet. Kao da svi koji nisu pijanci sa dna žive u laži i iluziji ili su šupci. Mada, možda je to samo moj pogrešan utisak. Verovatno će mi biti jasnije ako ga nekad budem gledao ponovo.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2016 u 21:27
A sad ženski pogled. LOL
Meni je film, iskreno, bio dosadan. Nije mi bio mučan ni ogavan ni išta slično, ali mi je bio dosadan. Činjenica je da nisam naklonjena pijanim ljudima, tačnije -imam odbojnost, pa mi je to malo uskraćivalo mogućnost da razumem i povežem se, ali ne vidim s čim bih i mogla da se povežem. LOL

Složiću se s Hogarom po pitanju sporednih likova. Sjajni su. Meni je scena dedice kako pije s rukom podvezanom šalom sjajna. LOL S druge strane, ne slažem se s tim da sve osim onih na dnu predstavljaju kao šupke i one koji žive u iluziji. Glavni lik pije zato što hoće i može. On jednostavno živi svoj život i ne zanima ga ostatak sveta. Takav mi je sav film. Nema objašnjavanja, emotivnog uplitanja, pravdanja i/ili osuđivanja. On je takav. Neki drugi nisu takvi. To je to.
Bar sam ja tako doživela film. Wink

Elem, od mene 6/10. Možda je film pružio mnogo toga, ali nije moja šolja domaće kafe. LOL

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
mirelovac View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirelovac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2017 u 16:57
Dosta dobro izdanje nekada slavnog Rurka iz zlatnih 80-tih!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.