Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mississippi Burning (1988)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mississippi Burning (1988)

Mississippi Burning

Mississippi Burning (1988)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Misisipi u plamenu

Godina:

1988

Žanr:

drama, povijesni, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

128 min

Režija:

Alan Parker

Scenarij:

Chris Gerolmo

Glavne uloge:

Willem Dafoe
  >  Agent Alan Ward
Brad Dourif
  >  Deputy Clinton Pell
R. Lee Ermey
  >  Mayor Tilman
Gene Hackman
  >  Agent Rupert Anderson
Frances McDormand
  >  Mrs. Pell
Badja Djola
  >  Agent Monk
Kevin Dunn
  >  Agent Bird
Frankie Faison
  >  Eulogist
Thomas B. Mason
  >  Judge (as Tom Mason)
Geoffrey Nauffts
  >  Goatee
Michael Rooker
  >  Frank Bailey
Gailard Sartain
  >  Sheriff Ray Stuckey
Stephen Tobolowsky
  >  Clayton Townley
Pruitt Taylor Vince
  >  Lester Cowens
Rick Zieff
  >  Passenger

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mississippi Burning (1988)
    Objavljeno: 07.Svibanj/May.2016 u 20:56
Mississippi Burning (1988)

žanr        : triler, krimi, drama
trajanje  : 128. min. 
zemlja    :  USA 
jezik       :  engleski
scenario  :  Chris Gerolmo
režija      :  Alan Parker 
uloge      :  Gene Hackman, Willem Dafoe, Frances McDormand

Film je baziran na istinitim događajima o istrazi koja je 1964.godine vođena protiv ozloglašenog 
Ku Klux Klana, posle ubistva trojice boraca za ljudska prava. To je doba kad su se događala ubistva, 
pretnje, linčovanja i vlast je znala, ali najčešće nije ništa preduzimala. Gene Hackman i Willem Dafoe 
igraju agente FBI-a, koji dobiju zadatak da raskrinkaju krivce za ovaj masakr. Iako imaju različit 
pristup, cilj im je isti, po svaku cenu rešiti slučaj. Film daje sasvim novu sliku novije američke istorije. 
Dobitnik je nagrade Oscar za najbolju fotografiju, 1988. godine.

Na vrh
direktnojug View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj direktnojug Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2016 u 00:24
odlican...
“Svi su rođeni slobodni a svugde su u lancima”
Na vrh
VladBetMi71 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VladBetMi71 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2017 u 23:37
Site filmovi so Gene Hackman za mene se odlicni.Blagodaram za prevodot.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2020 u 08:53
Pre neki dan sam obnavljao gradivo i opet se oduševio. Ne znam šta je, možda su me godine stigle, ali čini mi se da holivudska produkcija odavno više ne pravi ovakva remek dela.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 12:51
Po ko zna koji put sam odgledao ovaj film, ma ne film nego filmchina. Odlicna rezija, pokojni Alan Parker ( r.i.p.), odlicna glumacka ekipa, tandem Dafoe i Hackman, ne zna se ko je bolji. Ma sve pohvale. hollywood je odavno u krizi i snimaju se filmovi koji nece ostati kultni kao ovaj
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 14:28
Ja sam gledao davno i samo jednom i ostao mi je u sećanju koliko-toliko neke scene, početak kola, kad dolaze, kasnije napad  , i utisak da je dobar, i jedne scene ovaj klip, možda bih mogao i da obnovim . Odlični  Hackman  i Defoe, dajem prednost Hackmanu .

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 16:01
Meni ponavljanje ovoga filma ne treba i vrlo vjerojatno neće nikad ni trebati.

Ukratko znao sam o čemu je i na jedvite jade se natjerao jer neke stvari je bolje ne gledati.
Film je odrađen bez greške kako sam i očekivao.

Ono što nisam očekivao vidjeti je kraj gdje su čudovišta koja se ne mogu i ne smiju zvati ljudima izbjegli ruci pravde.
I onda se danas kao iskreno ispričavaju i žale. Ma marš, gamadi.
Isti su ko iranci.

Na vrh
covekizmase View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj covekizmase Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2024 u 16:12
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Ja sam gledao davno i samo jednom i ostao mi je u sećanju koliko-toliko neke scene, početak kola, kad dolaze, kasnije napad  , i utisak da je dobar, i jedne scene ovaj klip, možda bih mogao i da obnovim . Odlični  Hackman  i Defoe, dajem prednost Hackmanu .

I Bred Dorif. On je isto odličan!NGB2
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.