Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hatufim aka Prisoners of War (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hatufim aka Prisoners of War (2009)

Hatufim

Hatufim (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

50 min

Autor:

Gideon Raff

Glavne uloge:

Gal Zaid
  >  Haim
Jonathan Uziel
  >  Yinon 'Noni' Meiri
Sendi Bar
  >  Iris
Yael Eitan
  >  Dana
Salim Daw
  >  Jamal
Adi Ezroni
  >  Yael Ben Horin
Ishai Golan
  >  Uri Zach
Assi Cohen
  >  Amiel Ben-Horin
Mili Avital
  >  Nurit Halevi-Zach
Yaël Abecassis
  >  Talia Klein
Yoram Toledano
  >  Nimrod Klein
Hadar Ratzon Rotem
  >  Leila Qasab
Guy Selnik
  >  Hatzav
Yousef 'Joe' Sweid
  >  Abdallah
Shmuel Shiloh
  >  Yoske

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hatufim aka Prisoners of War (2009)
    Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2015 u 18:29
Hatufim  (2009)

Žanr: Drama

Scenarij: Gideon Raff

Država: Israel

Jezik: Hebrew

Uloge:

Gal Zaid ... Haim (15 episodes, 2009-2012)
Jonathan Uziel ... Yinon 'Noni' Meiri (14 episodes, 2012)
Sendi Bar ... Iris (13 episodes, 2009-2012)
Yael Eitan ... Dana (13 episodes, 2009-2012)
Salim Dau ... Jamal (12 episodes, 2009-2012)

Iza uragana zvanog Homeland, krije se serija puno skromnija što se tiče uloženih sredstava, ali ne i ambicija. Emitirana 2010. na kanalu Keshet, izvrsna serija Hatufim (preimenovana Prisoners of War za svjetsko tržište) je izazvala senzaciju dotaknuvši se vruće teme u Izraelu:povratak ratnih zarobljenika. Kroz život dvojice vojnika, zarobljenih u Libanonu, oslobođenih nakon sedamnaestogodišnjeg zatočeništva, ova čista intimistička drama, čija prva sezona broji deset epizoda, istražuje posljedice odsutnosti koje se ispoljavaju u njihovim osobnim i obiteljskim životima.

Kreator serije Gideon Raff nastoji suptilno odgovoriti na pitanje:što se događa nakon oslobođenja? Reintegracija zarobljenika unutar vlastite obitelji, nakon veoma duge odsutnosti, ne odvija se shodno očekivanjima.  Toj složenoj i neugodnoj situaciji pridodaje se strah izraelskih sigurnosnih službi da su bivši zarobljenici odali kompromitirajuće informacije, ili još gore, mogućnost da su postali špijuni. Slijede napeta saslušanja gdje nepovjerenje koketira s paranojom. Bojnik Cohen, koji vodi ispitivanja, je uvjeren da nakon tako dugog zatočeništva, Uri i Nimrod predstavljaju potencijalnu prijetnju sigurnosti Izraela. Triler počinje polako, nikada ne zaboravljajući obiteljsku dimenziju koja je često emocionalna i djeluje manje holivudski.

Gledatelju koji je gledao Homeland, nemoguće je pristupiti Hatufim bez da povuče paralelu s američkom verzijom. Primjećuje se inspiracija u pojedinim scenama koje pronalazimo u obje serije (primjerice na početku u zračnoj luci), ali paradoksalno, veliku razliku čine upravo nijanse. Veoma brzo, očigledno je kako Hatufim nema iste prioritete niti isti pristup temi. Koncept je prilagođen državi u kojoj se scenarij odvija:dok je Homeland od samog početka paranoični triler (sama uvodna špica je savršena ilustracija tog žanra), Hatufim se pozicionira pretežno kao psihološko i intimno istraživanje sudbine bivših zarobljenikai njihovih bližnjih.
idesh.net

Ažurirao icemaher - 04.Prosinac/Dec.2015 u 18:40
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2015 u 18:39
Gledao sam pre par godina prvu sezonu pa sam stao, nisam nasao preostale epizode od drugu sezonu. Obe sezone imaju nalepljene engleske titlove pa je lako pratiti.
Ima neke slicnosti Homeland sa ovom serijom ali ovde je nekako drugacije odradjeno, mogu reci i bolje. Ostale su mi jos 2 epizode do kraja serije, meni je odlicna serija. U prvu sezonu mnogo i ne saznajemo, sve se nekako odvija u vezi povratak zarobljenika i prilagodjavanje u novi zivot, sve do kraj prve sezone kad se otkriva neka stvar.
U drugu sezonu ima vise desavanja u vezi njhovog boravka tamo i ko je sta tamo i doma kod njih odradio i ista je vise zanimljivija sezona od prve. Mnogo se stvari desavaju u vezi njih i ljude koje pusta Izrael iz zatvora zbog njih. Sve je povezano.
Ne znam kako zavrsava serija a ne bi bilo lose da je imala jos sezona, meni ne smeta da se jos sporije odvija serija. Necu nista da otkrivam, ko voli Homeland neka pogleda i ovo, vredi!

Ažurirao icemaher - 04.Prosinac/Dec.2015 u 18:42
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2015 u 01:31
Oni koji su pogledali seriju neka procitaju i u spoiler neka odgovore ako su bolje razumeli:
Sam kraj serije i sumnja Haima ukazuje na ipak drugacije namere Amiela. Nesto me tu podseca na Brodija iz Homeland. Mozda ce biti treca sezona, mozda i ne, ali ako bude tu ce sigurno dosta biti otkriveno u vezi Amielovog krajnog cilja ili neko ubistvo u vrh Mosada, Izraela ili ko zna sta vec. Meni jos uvek nije jasna ona prva rec koju su izvukli iz onih knjiga o matematici, u vezi neke farme gde su se upoznali Nimrod i Talija, tu su rekli to je pocetak, od toga je sve krenulo. To mi stvara jos neku sumnju da je Talija nekako umesana ili pa Nurit, ko bi je znao, mozda je samo odglumila da ne zna neke stvari o spijunazi.
Malu su prenaivno izveli zadnje epizode bez ikakve probleme(ko je gledao zna o cemu pricam) ali ajd, veci deo serije je PREDOBAR! Kamo srece da bude i treca sezona.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2017 u 23:24
Po uzoru na ovu izraelsku seriju, radjena je popularna američka serija HOMELAND. payutti hvala za upload 🎶
Na vrh
tachijana View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tachijana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2017 u 19:39
Meni je ovo bilo vise nego dobro i zao mi je sto nema dalje Cry

Na vrh
rradovan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rradovan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2017 u 19:01
Od 24 epizode, 22 su izvanredne, praktično nekoliko ličnih (i političkih) drama u jednoj, uz otvorene mogućnosti da se priča nastavi i u trećoj sezoni. Može biti, jedino (tako izgleda), da je iz nekih razloga producent iznenađujuće naglo i odjedanput zatražio da se posao privede kraju.
Na vrh
GorankaEna View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj GorankaEna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2018 u 07:57
Odlična serija. Odlična.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.