| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Seconds (1966) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Seconds (1966)Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2015 u 19:53 |
|
Režija: John Frankenheimer Scenario: Lewis John Carlino, David Ely Žanr: Drama, Horor, Misterija, Sci-Fi, Triler Jezik: Engleski Država: SAD Trajanje: 106 min Uloge: Rock Hudson ... Antiochus Wilson Salome Jens ... Nora Marcus John Randolph ... Arthur Hamilton Will Geer ... Old Man Jeff Corey ... Mr. Ruby Radnja filma: Šta ako vam neko ponudi šansu za novi početak, novi život koji bi bio organizovan baš onako kako vi želite? Baš to jedna organizacija nudi bogatim ljudima. Pronađu život kakav klijenti žele: umetnik, pisac, političar... svejedno, ubiju osobu koja će biti zamenjena i hirurški izmene klijenta koji će zauzeti njeno mesto. Pratimo novog klijenta od prvog kontakta, preko njegove inscenirane smrti, operacije, oporavka i zamene. Naravno da tada stvari postaju komplikovane. ![]() Preveo: Vladika ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2018 u 10:16 |
|
Šta su sve morali ljudi rade pre pronalaska medijske manipulacije i neta ? Zahvaljujući netu svako ima šansu za novi početak i da bude ono što poželi. Može da sedi na Zvezdinom severu, pozajmi biografiju jednog Tarantina, menja milice brže nego neko svoj veš, diže ćumez na noge, pročit6a ceo sajam knjiga za jedno popodne, odgleda sve u našoj kinoteci...Sve to dok gebijalca ili pacijenta ne uhvate u laži. Ne znam za ostale, znam da kod ljudi u Srbiji ovakvi genijalci, pacijenti na terapiji, kažovi i slični koji vide ružičaste slonove, imaju prođu. Šalu na stranu, Frankenhajmerov film je bio genijalan i inovativan. Imao je sve osim faktora zvani sreća. Uoči njegovog Mandžurisjkog kandidata desio se atentat na Kenedija koji je uticao na američku istoriju isto koliko i na Sekunde. U sveopštoj panici i haosu na film su gledali sa podozrenjem i zato su autor i film tako prošli kako su prošli. Šteta za obojicu jer je ovo film u kom je fasada Roka Hadsona u kombinaciji sa likom kojeg glumi najzad došla do izražaja. Sekunde su, koliko mi je poznato, ostale zabeležene kao prvi film sa scenom orgija. To što je snimano u Frankenhajmerovoj kući samom pokazuje koliko je dotični uložio u film.
|
|
![]() |
|
chiba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2018 u 19:03 |
|
Znam kako je. Jedan veliki filmofil je u svom komentaru napisao nešto što nema veze sa tim filmom. Kako je samo reagovao kad smo uvideli da piskara bez veze.
Gledaću ovo jer mi izgleda zanimljivo. |
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2018 u 01:36 |
|
Slučajno se umešah u diskusiju u kojoj je uvaženi godpodin forumaš pozivao ljude da obiđu mauzolej koji je ruglo na groblju koje jednom godišnje posećujem. Bio je tamo sa milicom i posle svega bilo je jasno da nije bio tamo jer nije mogao da opiše šta je video. Šatro je sa milicom gledao iz daljine. Jasno je da nije bio tamo kao što nije bilo ni milice. Posle toga javio mi čovek da zabavlja lakoverne pojedince pričama u kojim me naziva klerofašistom. Upoznaš sve marifetluke kad vidiš i preturiš jednog ili dvojicu preko leđa. Imaju iste fore i fazone, od bezobrazluka znaš li ti ko sam ja, amnezije, umora i šta ti ja znam. Nije tako teško odvojiti nekog ko je stvarno pogrešio od šibicara i gospode koje od dosade i zla vremena ozmišljaju sve i svašta. Pretpostavljam da će pšosle ovog ispasti da smo u dosluhu ili da sam otvorio dupli nalog pa divanim sam sa sobom. ![]() Izašao sam iz teme. Gledaj film i napiši šta misliš. Mislim da se isplati izdvojiti vreme za njega.
|
|
![]() |
|
chiba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Studeni/Nov.2018 u 01:40 |
|
Odličan film.
Oldie but goldie. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2022 u 21:30 |
|
Odlican. Slicno kao i obe adaptacije knjige The Manchurian Candidate u reziji Frankenhaimer-a i Jonathan Demme-a.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |