| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sons and Lovers (1960) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Sons and Lovers (1960)Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2013 u 00:52 |
|
Sons and Lovers (1960) ![]() IMDb Režija: Jack Cardiff Scenarij: Gavin Lambert, T.E.B. Clarke, prema djelu D.H. Lawrencea Žanr: Drama Jezik: Engleski Država: Velika Britanija Trajanje: 103 min Trevor Howard ... Walter Morel Dean Stockwell ... Paul Morel Wendy Hiller ... Mrs. Morel Mary Ure ... Clara Dawes Heather Sears ... Miriam William Lucas ... William Morel Conrad Phillips ... Baxter Dawes Ernest Thesiger ... Mr. Hadlock Donald Pleasence ... Pappleworth Rosalie Crutchley ... Mrs. Leivers Sean Barrett ... Arthur Morel Elizabeth Begley ... Mrs. Radford Edna Morris ... Mrs. Anthony Film je ekranizacija autobiografskog romana 'Sons and Lovers' D.H. Lawrencea u kojem priča o braku žene iz više klase s rudarom. Slikovito opisuje muke mladog bračnog para i razočaranje koje doživljava djevojka živeći od mizerne plaće svog muža u unajmljenoj kući. Između supružnika nestaje ljubavi, pa Walter Morel, svaki dan nakon posla završi u pivnici odajući se alkoholu. Tada se njegova žena okreće svojim sinovima, počevši od starijega, Williama koji nakon nekog vremena umire. Iako je njegova majka shrvana okreće se mlađem Paulu, koji je u isto vrijeme i njome privučen ali ga ona i odbija. Sve veze koje Paul počinje završavaju zbog majčina pritiska, utjecaja i ljubomore. Roman je u to vrijeme bio napadan, zbog teme (Edipov kompleks) koja je prikazana. N A G R A D E: 1961: Academy Awards, USA Freddie Francis, dobitnik nagrade Oscar za najbolju kameru Šest nominacija Ažurirao Kneginja - 10.Svibanj/May.2015 u 00:10 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2015 u 00:10 |
|
Prevod je najavio Gaca62 ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2015 u 23:32 |
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |