Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Android telefoni, tableti, rutiranje, problemi, uputstva...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Android telefoni, tableti, rutiranje, problemi, uputstva...

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Android telefoni, tableti, rutiranje, problemi, uputstva...
    Objavljeno: 09.Svibanj/May.2014 u 20:00
Ne planiram da objasnjavam, nego potrebno je MENI objasniti kako to ide.
Imam alcatel OT 916 i zelim da ga malo uredim kako treba.
Ima oficijalni gingerbread 2.3.6 firmver i zanima me mogu li ubaciti neki bolji firmver i kako.
Trazim detaljno uputstvo korak po korak sta trebam skinuti, kako to ide, koje dugme pritisnuti ovo ono, bukvalno SVE.Wink Dovoljan li je bekap(kontakti, slike, mp3 i sl.) kojeg sam uradio preko android managera preko kompjutera ili ne?

Razlog: prenatrpane aplikacije koje su fabricki instalirane, zauzimaju memoriju telefona, ne mogu nekada ni 10mb aplikaciju da instaliram odma pokaze low space. Pobrisao bih pola nepotrebnih aplikacija da moze telefon da disi ko covekLOL

Ažurirao icemaher - 09.Svibanj/May.2014 u 20:01
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2014 u 21:42
Nisam to radio sam jer ne volim usred procesa "otkrivati" probleme i rješavati ih, ali gledao sam kolegu kako je ubacio u moj Samsung GT-i5800 potpuno "čist" firmware bez ikakvih gluposti koje teleoperateri ubacuju. Nešto poput novoinstaliranih Windowsa, samo ono osnovno. Isto sam kao i ti imao probleme sa zauzećem memorije.

Postupak je (otprilike) sljedeći:

Prvo moraš imati "superuser" ovlasti, a nakon toga slijedi instaliranje novog OS-a.

Postoje razni ROM-ovi za različite vrste mobitela. Neki rade bolje, neki slabije. Ovo je jedna od boljih stranica na kojoj možeš pronaći sve alate i upute koje ti trebaju. Pripremi se na dosta čitanja.

XDADEVELOPERS

I još jedna važna stvar: instalacija novog (čistog) OS-a ne znači i da je mobitel "otključan" tj. da može raditi s bilo kojom karticom. To su dva različita procesa.

Sretno.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 02:05
Ja bih to samo root-ovao i sklonio te glupave sistemske aplikacije. Nisam siguran kako će raditi novije verzije androida, osim ako ne nađeš BAŠ ZA TVOJ telefon neku od njih.

Najbolji savet bi ti ipak bio da uštediš koji euro i kupiš neki normalan android.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 07:44
Imaš toliko toga na netu, da najobičniji smrtnik može da postane veliki majstor. Ja sam moj prethodni rutovao, ubacio novi Android, ovaj sad isto .Samo pronađi odgovarajući zvanični rom i dobro pročitaj. Na nezvaničnim može da se desi da ti ne radi BT, radio, WiFi...

Verovatno nema zvanični ICS za tvoj telefon, a neki GB ti ni ne vredi, jer imaš 2.3.6, a 2.3.7 verovatno ništa ne donosi.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 10:07
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ja bih to samo root-ovao i sklonio te glupave sistemske aplikacije. Nisam siguran kako će raditi novije verzije androida, osim ako ne nađeš BAŠ ZA TVOJ telefon neku od njih.

Najbolji savet bi ti ipak bio da uštediš koji euro i kupiš neki normalan android.
Pa to i trazim, ja se mnogo i ne razumem koje sta znaci, verovatno samo ovo ako odradim dozvolice mi da bisem nepotrebne sistemske aplikacije, pa za novi ROM ako se snadjem snadjem. Bitno mi je to da znam kako i sa cime da krenem, nemam pojma.
Nasao sam na ovu stranicu:
http://htckitkatrom.blogspot.com/2013/07/upgradeupdate-alcatel-ot-916-to-43.html
ali ta tri rar fajla ne mogu da skinem, a deluje kao dosta prosta procedura i citam u komentarima da radi!

Odavde:
http://www.fix-mobile.net/2013/02/como-rootear-alcatel-one-touch-916.html
i pored prevodjenja sa google translate strah me da ne utnem nesto da zaje**m, nemam para za noviWink

Kad bi mi neko samo objasnio bar kako da ga rutiram da dobijem admin posaoLOL

Ažurirao icemaher - 10.Svibanj/May.2014 u 10:09
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 11:29
Ja ti ovo nisam rekao i ne snosim ama baš nikakvu odgovornost ako zezneš telefon!!!!! Sve radiš na sopstvenu odgovornost.

Skini prvo ovo:
http://www.firedrive.com/file/BECD07C3C62DC777

Držiš volume down i priključiš telefon USB kablom. Kad ti Windows (ti imaš "osmicu", pa stvarno ne znam da li će raditi sa drajverima za sedmicu) prepozna telefon instaliraš iz Device menager-a drajvere iz foldera MTK USB VCOM Driver...(za Win7) Kad se to završi isključiš telefon sa USB-a.
Onda otvoriš onaj folder SP Flash tool, klik na scatter-loading i nađeš fajl MT65773_Android_scatter.txt u folderu koji si skinuo. Čekiraš opciju RECOVERY i klikneš na nju pa odabereš custom recovery OT916.img
Sad priključiš telefon USB-om opet klikneš DOWNLOAD.
Onda rar fajl Superuser-3.0.7... iskopiraš na SD karticu.
To je to iz ovog klipa:
https://www.youtube.com/watch?v=jlNp6yEadhY#t=124

A onda ispratiš sve iz ovog klipa:
https://www.youtube.com/watch?v=w4qzk-IDltQ

Mislim, poenta je da startuješ sa # i POWER dugmetom...

To je to, sad možeš da instaliraš Root checker i proveriš da li ti je telefon root-ovan, a onda preporučujem program Uninstall za sklanjanje svega onoga što ti ne treba. Dobro je što program radi savete i preporuke šta smeš da sklanjaš, a šta ne.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 20:06
Hvala. Probao sam danas onako(cisto da vidim sta se desava, nisam planirao da instaliram nista) pritisnuo sam tarabu i power dugme, pojavio se android i trokut sa uzvicnikom i ne reaguje nista, ili je trebalo da cekam da se nesto startuje ili se blokirao. Izvadio sam bateriju i upalio sam telefon, nije pokazao nikakav problem.

Ažurirao icemaher - 10.Svibanj/May.2014 u 20:10
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 22:47
Vec nekoliko dana mi usb kabel(verovatno) pravi nekih problema, ne prepoznaje mi memory card.
Kad aktiviram android manager na pc i na mob, i odem na wifi konekciju, program na pc prepoznaje sve sto ima na telefonu i memory card, dok preko usb kabla ne. Zasto, ne znam. Ili je kabel otkazao, ili me usb portovi zezaju, probao sam na skoro sve portove.

Zato i nisam mogao preko SP Flash Tool v2.1134.00 da odradim ovo:
Sad priključiš telefon USB-om opet klikneš DOWNLOAD.

javlja mi error 8100 cannot find usb port

mozda je problem sa kablom, a mozda i sa drajverima iako sam ih instalirao kako treba na win7 64bit.
Probacu sad i na osmicu pa da vidim sta ce bitiLOL

Verovatno sam najveci baksuz koji posle par koraka ne moze daljeLOL

A probao sam i ovo:

skidas drajvere za mob
povezes sa usb sa kompjutera
skidas custom recovery .img format

Reimenjujes u recovery.img i kopiras ga u  c:/android
Skidas adb i fastboot i  otpakujes ih u c:/android

U folderu c:/android pritisnes shift i desni klik na maus i odaberes open command prompt here.

Stavljas telefon u  bootloader/fastboot s tim sto ces napisati
adb reboot bootloader i onda

U Command prompt pises:
fastboot boot recovery recovery.img
Sa ovim ces samo uci u recovery.
Onda ides reboot system now, pitace te da li hoces da rutiras telefon, klikas yes i to je to. 
Za navigaciju kroz meni koristis volume dugmeta a za selektovanje power dugme

Ali yebiga i ovo ne radi posle ovog koraka:
adb reboot bootloader

javlja error device not foundLOL

Ažurirao icemaher - 10.Svibanj/May.2014 u 22:54
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2014 u 23:43
Poznat mi je taj osjećaj kad ti svi kažu "samo spojiš s kompom i pokreneš program". Nikad, ali baš nikad nije tako. LOL

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2014 u 00:03
Najbolji odgovor sam dobio iznad od kolegu darije, svi ostali samo pisu
skini to
skini to
skini to
desni klik to
ovako ovo

a trazis im korak po korak, linkove i sl.LOL

KOd mene je verovatno problem sa drajverima, sad probujem sa nekim superoneclick pa cu najverovatno da sje**m mob, ugasicu sve, jbm ti gluposti. Kazu prosto je, a vec na prvih 2-3 koraka ne mogu da mrdnem zbog drajverima/kablima ili NLOLOL.

Ažurirao icemaher - 11.Svibanj/May.2014 u 00:04
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2014 u 12:06
A da ti ipak kupiš normalan telefon?
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2014 u 20:04
Jok, nastavljam danas opet. Obrisao sam valjda konacno drajvere:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f457/how-install-mtk-driver-windows-xp-vista-7-a-1662956/
i instaliracu nove, valjda cu sad uspeti.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2014 u 20:10
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

... svi ostali samo pisu

Lično nisam hteo da te davim raznoraznim tekstovima sa raznoraznih foruma, jer to nije nikakav problem naći, samo ukucaš šta ti treba i kraj priče. Zato sam samo pisao i pisao i ništa konkretno napisao LOL.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2014 u 21:19
Acane brate, nisam mislio na ovde, nego uopste i na makedonskim forumima retko neko hoce da ti objasni bas korak po korak sa linkovima, evo sad i tamo gnjavim jednog virtuelnog prijatelja iz makedonije da mi objasni...

Fala q, uspeo sam da downloadujem custom recoveryLOL
I veliko hvala dariju za uputstvo, jest da je bilo na spanskom tamo gde sam ga nasao i prevodio sam google translate-om ali strah me je bilo da ne pogresim nesto. Sve sam odradio. Hvala svimaWink
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2014 u 21:48
Pobrisao sam gmail, email, facebook, i ostala sranja, prebacio sam dosta aplikacije na sd karticu i sad bolje radi.
E sad sledeci poteg je instalacija novijeg custom firmware-a. Ko zna nek pomogne, nije hitno.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2014 u 19:35
Lepo kaze darije da trebam samo rutirati ja budala resio i rom da stavim, stavljao sam brdo romova, ni jedan ne radi kako treba a citao sam da odgovaraju kad imaju isti procesor i sl.
Te neki jeffta, te ovakvi onakvi za 991, nista ne radi kako treba, svuda sim karticu ne registruje, ne radi kamera kako treba, ne prepoznaje qwerty tastaturu sa FN/Shift funkcijama, katastrofa.
Preko ONE TOUCH Upgrade S 2.8.0  nece da mi vrati originalni stock rom 2.3.6 gingerbread za ot 916. Molim za pomoc inace ce ovo govno zavrsiti u zid.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2014 u 19:54
Nažalost, sve što sam znao o ovoj temi sam ti već rekao. Jedino te mogu nazvati da provjerimo radi li telefon. LOL
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2014 u 21:54
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ja bih to samo root-ovao i sklonio te glupave sistemske aplikacije. Nisam siguran kako će raditi novije verzije androida.

A da ti nisam lepo rekao, DA NISAM!LOLLOL
Zid! Samo nemoj ako imaš tapete, pocepaćeš ih. Mislim, gde ciglom na zid.LOL
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2014 u 22:28
ccc, zezajte zezajteLOL
Zanima me da li mogu naci neki 2.3.5 stock/custom rom, pa da ga instaliram i da mi ONE TOUCH Upgrade S 2.8.0  prepozna da ima najnoviji i da sredim sve? Ne otkazujem se tako lako a i nemam pare bre za drugi telefon, nije valjda da niko od forumasima nema ovakav telefon pa da mi napravi bekap i sl?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2014 u 00:06
Nema brate. Poslednji korisnik takvog telefona je umro krajem prošlog veka...
Sačekaj da u MKD dođe Moto E i pazari ili ga naruči iz GB. 110 eura, a odličan.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.