| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Scarlett (1994) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
tweegy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Scarlett (1994)Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 07:13 |
|
Opis: Serija „Skarlet“ zasnovana na romanu Aleksandre Ripli je nastavak filma „Prohujalo sa vihorom“ iz 1939. godine. Snimana na 53 lokacije u Sjedinjenim Državama, kao i u Britaniji i Irskoj, priča se nastavlja upravo tamo gde se stalo sa filmom. Serija počinje Melaninom sahranom, a Skarlet je odlučna da osvoji natrag Reta Batlera. Najpre odlazi na Taru, u njen dom gde zatiče svoju guvernatnu na samrti, a zatim u Čarlston da se predstavi Retovoj majci i prijateljima, na njegovo zaprepašćenje i užas. Uhvaćena u kompromitujuću poziciju s Ešlijem, odlazi u Irsku u potrazi za korenima i rodbinom gde sreće rođaka Koluma, sveštenika i krijumčara vatrenog oružja.Tu upoznaje zgodnog Grofa Fentona, koji poseduje posed porodice O'Hara i ulazi u strastveni ljubavnu aferu sa njim. Otkupivši imanje, ona zvanično postaje glava porodice. Ali, kao rezultat romantične noći provedene sa Retom, Skarlet saznaje da je u drugom stanju. Rešena da ne otkriva to Retu, ona rađa devojčicu Kejti. Njenoj sreći dolazi kraj kada je optuže za ubistvo Grofa Fentona. Hapse je i odvode u zatvor gde čeka izvršenje smrtne kazne. Uloge:Joanne Whalley, Timothy Dalton, Stephen Collins, Sean Bean, Colm Meaney, Ann-Margret. Scenario:Alexandra Ripley, William Hanley Režija:John Erman IMDb TVDb Wikipedia |
|
![]() |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 10:03 |
|
Znam da sam nekad davno čitala knjigu i znam da sma bila razočarana istom, ali utešno po mene, zaboravila sam sve iz knjige sem da je otišla u Irsku i da je rodila dete
Od filma u odnosu na prvi deo očekujem isto što i od knige. I nikad mi neće biti jasno kako neko ima hrabrosti (ili gluposti- nisam sigurna) da radi rimejk ili nastavke kultnih filmova i knjiga. Taj rimejk ili nastavak nikad ne može da ni prismrdi originalu i pečatu koji je original ostavio u filmskoj/književnoj istoriji. |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
tweegy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2012 u 00:42 |
|
Serija i knjiga "Scarlett" nemaju nešto mnogo toga zajedničkog.
Recimo da je trećina radnje iz knjige prenešena u seriju. Što se tiče nastavka "GWTW" postoje još dva: "Na Tari" i "Svi ljudi Reta Batlera". To je ono što sam čitao i što imam. Možda ima još koji :) |
|
![]() |
|
![]() |
|
nosundayfear
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 09.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Jugoslavija Status: Offline Points: 1251 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2012 u 01:11 |
|
Meni je ovo bilo OK.
|
|
|
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.
|
|
![]() |
|
zgodna-domacica
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2014 Lokacija: Belgrade, Serbia Status: Offline Points: 16 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2014 u 05:42 |
|
http://www.imdb.com/title/tt0108915/
Ovu seriju sam gledala u inostranstvu na lokalnoj TV još daleke 1996. Jako sam se obradovala jer sam godinu dana ranije pročitala knjigu Scarlett, namenski pisano kao nastavak romana Margaret Mitchell. U Srbiji se serija nikada nije prikazivala, iako je to nastavak epskog romana (i filma) Prohujalo sa vihorom. Zaista čudno! Glumačka ekipa je perfektna (ako iko može da bude bolji u ulogama Scarlett i Rhett-a od Vivien Leigh i Clark Gable-a) Moj utisak je da bi serija bila lepo prihvaćena od naše publike i u ovo današnje vreme, jer neke stvari su večne, kako ljudska romantično-emotivna crta, tako i film Gone with the wind (1939)
Serija ima 4 epizode, a film traje 360 minuta
http://www.youtube.com/watch?v=kN0d0blxMKY |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |