| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Chitty Chitty Bang Bang (1968) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Chitty Chitty Bang Bang (1968)Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2014 u 20:10 |
|
Chitty Chitty Bang Bang (1968) ![]() IMDb Režija: Ken Hughes Scenarij: Roald Dahl, prema romanu Iana Fleminga Žanr: Avantura, Komedija, Obiteljski, Fantazija, Muzički Jezik: Engleski Država: Velika Britanija Trajanje: 144 min Dick Van Dyke ... Caractacus Potts Sally Ann Howes ... Truly Scrumptious Lionel Jeffries ... Grandpa Potts Gert Fröbe ... Baron Bomburst Anna Quayle ... Baroness Bomburst Benny Hill ... Toymaker James Robertson Justice ... Lord Scrumptious Robert Helpmann ... Child Catcher Heather Ripley ... Jemima Adrian Hall ... Jeremy Barbara Windsor ... Blonde Davy Kaye ... Admiral Alexander Doré ... First Spy Bernard Spear ... Second Spy Film djelomično baziran na romanu "Chitty-Chitty-Bang-Bang: The Magical Car" autora Iana Fleminga. Početkom 20. stoljeća u Engleskoj ekscentrični profesor Caractacus Potts koji je uvijek u teškoj financijskoj situaciji, kada izumi neobičnu mašinu, revolucionarni automobil koji može letjeti i imenuje ga Chitty Chitty Bang Bang ćini se da mu je konačno krenulo na bolje. Međutim, strana vlada se počne zanimati za njegov izum, ali ga njihov diktator želi ukrasti. NAGRADE: 1969 - Academy Awards, USA Nominacija nagrade Oscar za najbolju muziku 1969 - Golden Globes, USA Nominacija nagrade Golden Globe za najbolju muziku 1970 - Grammy Awards Nominacija nagrade Grammy za najbolju muziku za djecu Prevod je uradio Movie Master TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |