Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Case modding
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Case modding

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Case modding
    Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2013 u 20:09
Case modding je izraz za preuređivanje tj. "friziranje" kućišta računala. Klinci se zadovolje time da ispile stranicu i postave staklo te ubace eventualno koju LED-icu da svijetli iznutra, ali nekima to nije dovoljno pa se ozbiljnije prime posla.

Nisam se do sada ovim bavio, ali došao sam u situaciju da imam komp koji je dovoljno dobar za gledanje filmova i internet, ali nikako mi nije odgovaralo da se nalazi u klasičnom kućištu kraj regala u dnevnoj sobi. Tako je nastao moj "drveni" komp.

- Drvena škrinjica kupljena u JYSK-u dimenzija 38 x 30 x 32 cm (širina, dubina, visina) - 200,00 kn
- Staro kućište od kompjutera.
- Čavli, vijci, zakovice.
- Dobra volja i ideja.

1. korak - piljenje

Piljenje rupa na zadnjoj stranici za napajanje i matičnu ploču te bočnih stranica za usis i ispuh zraka.

Ventilatori od 8 i 12 cm (eBay, 10-15 $ ukupno).

Za metalnu mrežicu sam žrtvovao jedan koš za smeće (30-ak kn).

Priključak za naponski kabel skinut s napajanja iz starog kućišta.

Ostatak napajanja.

"Power" gumb izvađen iz starog kompjutera uz dodatak zakovice kao modnog detalja.

To je ova desno dolje.

2. korak - sklapanje

Bitno je dobro rasporediti komponente i omogućiti strujanje zraka da ne dođe do pregrijavanja. Prvo ide matična ploča.

Nakon nje ventilatori i napajanje koje je kablom spojeno na zadnju stranu gdje je priključak za naponski kabel.

Iznad toga stoje dva HDD-a na aluminijskom nosaču (1m = oko 10 kn u Pevecu). Kablovi su smotani u plastični bužir (10m = 17 kn u Chipoteci).

U poklopcu je smješten DVD ROM koji se nalazi s bočne strane jer nisam htio bušiti rupu s prednje strane. Na kraju to izgleda ovako:

S prednje strane sam samo dodao 5 zakovica. Dvije ničemu ne služe, jedna služi za paljenje, a iza dvije se nalaze zelena i crvena LED-ica.

Ventilatori svijetle plavom bojom kad je komp upaljen.

Ukupna cijena ne prelazi 300-350 kn što je otprilike cijena najjeftinijih kućišta koja sliče na nešto, ali sigurno se ne bi ovako uklopila u regal iznad televizora.

A sad odoh napraviti brod... Ili gliser... Ili avion! LOL

Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2013 u 20:14
Iro, idi bre u...peršun! Izgleda fantastično! Meni da napraviš jedno kućište u obliku mandarine!LOLLOL
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2013 u 21:02
Imam već i sanduk za tvoj komp.  LOL

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2013 u 21:22
Samo nekako da prekrečimo tu odvratnu plavu boju!LOL
― George Carlin
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2013 u 09:40
Gazda, svaka čast. Clap Zaista je fantastično!

Ažurirao bojanadj - 13.Listopad/Oct.2013 u 09:42
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2013 u 19:35
Au! Bravo!!!Clap
Na vrh
dum-spiro-spero View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dum-spiro-spero Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2013 u 20:07
Iskreno, za ovo čujem prvi put i vidim prvi put. Totalno je cool. iromafia2
Svašta čovjek ovdje nauči.Lamp
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2013 u 22:38
Od Ire? Da ne preterujemoLOLLOLLOLLOLLOL
― George Carlin
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.