| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Beau Brummell: This Charming Man (2006) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Beau Brummell: This Charming Man (2006)Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2013 u 18:34 |
|
Beau Brummell: This Charming Man (2006) ![]() IMDb Režija: Philippa Lowthorpe Scenarij: Simon Bent, prema knjizi Iana Kellija Žanr: Drama, Istorijski Jezik: Engleski Država: Velika Britanija Trajanje: 78 min James Purefoy ... Beau Brummell Hugh Bonneville ... Prince Regent Philip Davis ... Master Servant Robinson Elliot Levey ... Tailor John Telfer ... Fop Tim Hudson ... Fop Zoe Telford ... Julia Justin Salinger ... Richard Meyler Nicholas Rowe ... Lord Charles Manners Ian Kelly ... Lord Robert Manners Jonathan Aris ... Marquis of Worcester Daniel Fine ... Cloth Merchant Nick Richards ... Snuff Merchant Anthony Calf ... Duke of York Matthew Rhys ... Lord Byron Rebecca Johnson ... Duchess of York Max Gell ... Palace Footman Howard Coggins ... Edward ![]() (7.Junij 1778 – 30.Mart 1840) Kip Beau Brummella djelo Irene Sedlecká na Jermyn Streetu u Londonu. Film je baziran na knjizi 'Beau Brummel - the Ultimate Dandy' Iana Kellija. Inspiriran izgledom odjela za lov, Beau je osmislio eleganciju i estetizam u modi, naspram nakinđurenosti tadašnjeg doba, napudrane, narumenjene i naparfemirane kreature sa perikama zamjeniti će sa podšišanim i okupanim muškarcima u krojenim hlačama i sakoima jednostavnih linija i zagasitih boja, sa prslucima i kravatama, te cilindrom na glavi. Beau je insistirao na "pravilnom" oblačenju, a sam je isticao i to da se on oblači pet punih sati. Kako bi i ostali shvatili kako se to pravilno oblači prvo je princ regent, budući Džordž IV, dolazio da ga posmatra u oblačenju, a kasnije drugi, praveći red pred Beauovim vratima. U detaljima je bio vrlo štur jer je želeo najprije da se primjeti fantastičan kroj njegovog odjela; tako je nosio samo jedan prsten i sat na lancu. Luksuz je iskazivao suptilnim detaljima, za njega se vezuje i načelo 'less is more' toliko popularno i danas kako u odjevanju tako i modernom opremanju enterijera. Po sitnim krojačkim znakovima, dandy je mogao prepoznati kod kojeg krojača je odelo sašiveno, i na neki način to je preteča markirane odeće. Beau vremenom izgubi prinčevu naklonost, a s obzirom na njegove dugove, nagomilane zbog hedonističkog načina života, pobjegne u Francusku gdje je u jednom sanatoriju umro od sifilisa. TITL Ažurirao Kneginja - 17.Rujan/Sep.2013 u 18:34 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |