| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wild River (1960) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Wild River (1960)Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2013 u 00:05 |
|
Wild River (1960) ![]() IMDb Režija: Elia Kazan Scenarij: Paul Osborn, William Bradford Huie Žanr: Drama, Romansa Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 110 min Montgomery Clift ... Chuck Glover Lee Remick ... Carol Garth Baldwin Jo Van Fleet ... Ella Garth Albert Salmi ... Hank Bailey Jay C. Flippen ... Hamilton Garth James Westerfield ... Cal Garth Barbara Loden ... Betty Jackson Frank Overton ... Walter Clark Malcolm Atterbury ... Sy Moore Smještena u doba tridesetih, radnja se fokusira oko vladinog službenika Chucka Glovera (M. Clift) zaduženoga da stanovništvo nagovori da napusti domove zbog izgradnje brana koje će poplaviti velik dio doline. Najneugodniji mu je zadatak da na preseljenje nagovori osamdesetogodišnju staricu Ellu Garth (J. Van Fleet). Mještani zagorčavaju život Chucku, a izrazito neprijateljski raspoloženi postaju kad vide da se prema crncima odnosi pravedno i s jednakim poštovanjem kao da pripadaju bijeloj rasi. Jedina je prijateljska duša Ellina lijepa unuka Carol Baldwin (L. Remick). Uz izvrstan scenarij i majstorsku režiju "Divlja rijeka" se pamti i po glumačkim ostvarenjima M. Clifta, L. Remick i J. Van Fleet, a realističnosti filma pridonose i brojni naturščici, mještani doline rijeke Tennessee. Uz ostale autorske i glumačke pothvate, zanimljivo je istaknuti izvrsno oživljen lik 80-godišnje starice Elle, iako je glumica Jo Van Fleet u vrijeme snimanja imala tek 41 godinu! Elia Kazan (Istočno od raja, Na dokovima New Yorka, Sjaj u travi) dobio je godine 1999. Oscara za životno djelo, a "Divlja rijeka" Zlatnog medvjeda na Berlinskom festivalu 1960. NAGRADE: 1960: Berlin International Film Festival Elia Kazan, nominacija nagrade Golden Berlin Bear 1960: National Board of Review, USA Dobitnik nagrade NBR u kategoriji Najboljih desest filmova. Prevod je najavio Gaca62 izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Gaca62
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator Legend
The Legend of titlovi.com Pridružen: 20.Kolovoz/Aug.2007 Status: Offline Points: 3367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2013 u 21:29 |
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |