Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software > BLURAY i HDTV
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - BLURAY problem sa zvukom
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

BLURAY problem sa zvukom

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: BLURAY problem sa zvukom
    Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2013 u 19:57
Imam LG Bluray player koji čita mkv, dvd... Zašto kod gledanja nekih filmova(mkv i3D) imam problem sa zvukom, a kada te iste filmove gledam preko USB sve je u redu.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2013 u 23:07
Otvori neki od tih koji ne rade u programu Mediainfo, napravi screenshot i postavi ga ovde
da vidimo šta piše. Moja pretpostavka je da ne podržava AAC SBR ton, dok podržava AAC LC.
Takođe to uradi i za neki od onih koje podržava, da možemo da uporedimo.
Na vrh
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2013 u 12:23
Format:AAC
Format Profile:LC
Codec ID:A_AAC
Life Of Pi 3D 1920x1080 radi normalno
Prometheus 3D 1920x1080 problem sa zvukom
Preko USB nikakvih problema.
Serije koje pratim sa njima nemam problema rezolucija ista 1920x1080
Format:AC-3
Format:Audio Coding 3
Codec ID:A_AC3
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2013 u 17:36
Originalno postovano od strane senad1 senad1 piše:

Format:AAC
Format Profile:LC
Codec ID:A_AAC
Life Of Pi 3D 1920x1080 radi normalno
Prometheus 3D 1920x1080 problem sa zvukom
Preko USB nikakvih problema.
Serije koje pratim sa njima nemam problema rezolucija ista 1920x1080
Format:AC-3
Format:Audio Coding 3
Codec ID:A_AC3

AC3 ton normalno puštaju svi DVD i BluRay plejeri, problem prave često egzotični tipovi tona,
kao i višetonski (višejezični) video fajlovi (ne odnosi se na takav DVD ili BluRay disk).
To što radi preko USB-a samo kazuje da se neko kod nas dobro potrudio da ubaci potrebne
kodeke i naše fontove za titl, ali je zaboravio da to uradi i za sam plejer za reprodukciju sa diska,
(flešovanje).
Na vrh
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2013 u 19:59
Pa, šta da radim? Ne znam hoće li imati efekta, ali probaću da konvertujem audio u AC3.Ja koristim Freemake audio converter, mada rijetko. Ima li koji bolji?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2013 u 21:08
Imaš ovde dva besplatna programa:

1. Ovaj bi trebalo da odmah pravi novi mkv sa promenjenm tonom, meni je uspevalo.
    Ne mora da znači da će i tebi, nešto mi brljavi u poslednje vreme.

2. Ovaj vadi ton iz bilo kog audio/video fajla i konvertuje ga u više različitih formata.
    Njega preporučujem, koristim ga maltene svakodnevno, veoma uspešno.

Tako prerađeni ton spajaš pomoću mkvMerge (MKVtoolnix). Otvoriš u mkvMerge
    stari mkv, pojaviće se u prozoru AVC video i AAC audio, deštikliraš AAC i dodaš
    tvoj novi AC 3, štikliraš ga, klikneš na merge i dobiješ novi mkv sa tonom po želji,
    za manje od 15-20 sekundi.

Na vrh
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2013 u 10:28
Probao sam par filmova sa TFM-om i sve je u redu.Izgleda da sam problem riješio.Tako da ti se mnogo zahvaljujem.
Na vrh
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2013 u 20:21
Na moju žalost TFM, koji mi se pokazao kao izvanredan, neće da radi.
Nekoliko filmova sam odradio i bio sam prezadovaoljan. Što da radim?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2013 u 22:23
Originalno postovano od strane senad1 senad1 piše:

Na moju žalost TFM, koji mi se pokazao kao izvanredan, neće da radi.
Nekoliko filmova sam odradio i bio sam prezadovaoljan. Što da radim?

Reinstaliraj ga. Poremetio se AC3 filter koji je neophodan za rad TMF-a.

Na vrh
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2013 u 09:30
To sam prvo urado, ali ne pomaže.Film učita i jednostavno neće da radi.Ponekad odjednom, nakon nekog vremena, izbaci complete 100%, ali nema vremena trajanja i tako stoji...Ne znam probaću nešto.
Na vrh
senad1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj senad1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2013 u 15:55
Napravio sam.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,143 sekundi.