Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mogadisyu (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mogadisyu (2021)

Mogadisyu

Mogadisyu (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

drama, akcija, triler

Trajanje:

121 min

Režija:

Ryoo Seung-wan

Scenarij:

Ryoo Seung-wan
, Ki-cheol Lee

Glavne uloge:

Na-Yeon Lee
  >  Chae Min-seo
Park Myung-shin
  >  Bae Yeong-sook
Zo In-sung
  >  Kang Dae-jin
Choi Kyeong-Hoon
  >  Secretary Ryang Hyeong-gon
Jeong Byeong-doo
  >  Military Officer Ri Cheol-jin
Dong-hwa Kim
  >  Ryang Hyo-min
Kim Yoon-seok
  >  Han Shin-sung
Kim Jae-hwa
  >  Jo Soo-jin
Hwa-Jung Lee
  >  Jang Yoon-hwa
Lee Jin-hee
  >  Won Mi-sook
Chul-Woo Han
  >  Secretary Chae Kang-sik
Bo-Bi Joo
  >  Baek Hwa-si
Park Kyung-hye
  >  Park Ji-eun
Ahn Se-ho
  >  Secretary Jang Ri-cheol

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mogadisyu (2021)
    Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2021 u 01:32
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 19:44
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 19:50
Ne moraju je (nominaciju) prihvatiti. Sećam se kada smo mi imali da li beše "Lavirint" :kolutaočima: kao našeg kandidata, pa su mediji euforično preneli tu vest, gotovo kao da je ovaj već dobio Oskara LOL. Mislim, jbg, svaka zemlja može da izabere svog kandidata za Oskara, no tamošnja akademija ne mora to prihvatiti. 

Pomaže kada filmovi imaju distributera u USA, dok ja svakako želim sreću uvek kandidatima iz Azije, ako film skrene pažnju na svoju kinematografiju kod koliko god ljudi, dobro je. Mogadisyu nisam (još) gledao pa nemam konkretniji stav, o Oskarima ne razmišljam odveć (tek volim da gledam dodelu). 
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 19:54
O tome na koji se nivo srozao pomenuti Oskar, govori i činjenica da su u konkurenciji čak dva rimejka Confused Confused Confused. Mislim da je to nezapamćen presedan, da ne upotrebim teži izraz. Dead I to rimejci ne nekakvih opskurnih, već kultnih, generacijskih filmova (Dune, West Side Story). Ouch
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 19:56
Tja, link je do članka iz oktobra prošle godine LOL juče (ili je to kod nas danas? 8. februar u USA) su valjda objavili užu listu za izbor za nominaciju...možda je i ubo nominaciju Mogadisyu...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 20:00
Ta otkud je Dune rimejk Smile Briga baš Dennis Villeneueve-a za Linčov film (iskreno se nadam tj), uradio je adaptaciju knjige...pa, jedan deo nje LOL ne verujem da nije čitao Dinu a da se vodio Linčovim filmom, tada bi tek to bio rimejk Approve ovako je samo još jedna adaptacija književnog dela. Za ostalo se slažem Approve
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2022 u 20:52
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Izgleda da će ovaj film biti korejski kandidat za Oskara 2022. Smile

Mozda da ubuduce probaju za Best Foreign-Language Movie, to me cudi, vise kao reklama,  ali nisam pratio  od 2007. godine uglavnom su americki dobijali cini mi se , onako bude kao vest, za to vreme ako dobro pamtim samo Parasite,  francuski The Artist, i  britanski Slumdog Mill.... su osvojili, ne pamtim da je neki bio nominovan za ove dve kategorije, mislim da je najblizi bio Burning.

Ažurirao AlexDeLarge - 09.Veljaca/Feb.2022 u 22:28
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 07:52
Nažalost, nema Koreje (Mogadisyu, konkretno) ove godine u nominacijama

International Feature Film

“Lunana: A Yak in the Classroom,” Bhutan

“Flee,” Denmark

“The Hand of God,” Italy

“Drive My Car,” Japan

“The Worst Person in the World,” Norway

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 09:19
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Nažalost, nema Koreje (Mogadisyu, konkretno) ove godine u nominacijama

International Feature Film

“Lunana: A Yak in the Classroom,” Bhutan

“Flee,” Denmark

“The Hand of God,” Italy

“Drive My Car,” Japan

“The Worst Person in the World,” Norway

Da , da, znam video sam, nego rekoh mozda tu da probaju ako im treba  kao neka promocija reklama, bilo sta ,ne znam mozda im ne treba. Inace npr. Italijani, Spanci, Francuzi, Japanci,Svedjani, Danci,... su imali najvise  skoro pa svake godine, evo i ove. Madjari su npr.   tu cesto, ali i Bosna i Hercegovina. Iz Jugoslavije znam za  tri za Skupljace perja, Bitka na Neretvi i Otac na sluzbenom putu, mozda je jos neki bio.

Ažurirao AlexDeLarge - 10.Veljaca/Feb.2022 u 13:31
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 10:04
Oki, nisam video tvoje postove, to jutros tek brzinski odgovorih na sinoćnju dilemu Vračarca 🙂 nisam imao vremena ni da pregledam čitavu listu nominacija. 😕
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2022 u 14:20
Dobar je film,zanr sve gore pobrojano samo niko ne navodi mozda je i suvisno posto se zna, istorijski, ratni, politicki itd... sve je to prozeto . Somalija na pocetku i vihoru gradjanskog rata ( mada nista nije kod njih odavno kako treba, od nezavisnosti, puca, rata sa Etiopijom, pa konstantni sukobi, koji su eksalirali tih godina. i do dan danas traju). Videli smo podele Korejaca u raznim filmovima i na razlicitim mestima, ovog puta diplomate, u jednom gradu, u  stranoj drzavi u gradjanskom ratu, eto to je nesto novo. Glumacka ekipa je dobro odradila posao, Maroko kao dobar izbor lokacije za snimanje, pa i scenario i rezija dobri. Uvek me zapanji i deciji smeh, igra itd.dok nose i koriste oruzje, uzas po ulicama, strepnja, nesigurnost, sukobi, divljastvo, gde i ko koga stigne. Ovde i humanost nasuprot ideologiji, napori da se olabavi nepoverenje i neslaganje, i da se snadje u teskoj situaciji, i da zanimljiva je situacija tj. akcija tokom evakuacije kolima, knjige, improvizovana zastita sa peskom i zemljom, itd.  Korejski (Republika Koreja) ambasador je dao intervju koji u kome je naveo da je dosta stvari bilo slicno kao sto je prikazano u filmu, nesto pak da nije, istina je ipak negde tamo, ili kao sto spominju u filmu imaju dve istine :). Bilo je dosta dokumentaraca vezano za Somaliju, turbuletna, ratna vremena tih godina, a i nekoliko decenija unazad, kao i u drugim drzavama. Ali eto koga interesuje tema, moze da pogleda.

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Srpanj/Jul.2022 u 15:36
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2022 u 13:35
Onako, od svega po malo, dozirano, meni tek osrednje uzbudljiv, povremeno napet, ponegde pa i poluzabavan u svoj toj inače tragici politički podeljenog jednog naroda koji onda u p.... lepoj materini tj ovde u afričkoj tuđini, pod paljbom i stalnom opasnošću hteli-ne hteli, verovali-ne verovali jedni drugima, prosto moraju da sarađuju ne bi li ikako izvukli žive glave u osvit građanskog rata u, ne rekoh, eto, Somaliji. Likovi su mogli biti nešto interesantniji, no glumci zato vade, da prostite, stvar, sjajne su te naše diplomate, ako se i ne vidi kakav silni rezultat njihovog rada po ambasadama, eto makar znaju da beže kao muve bez glave kada se pripuca. Ičije vlade i svekolikih njihovih moći tada, verovali ili ne, nema ikuda. Film nam takođe pokazuje da mogu pod svoj (zakupljeni valjda) krov primiti i one u nevolji, podeliti obrok sa njima i šta sve potom još ne, te mi kao gledaoci možemo videti kako je to sve u stvari dobra raja. Dabome.

Nije loš film, plakao sam kada su Nemci ubili Sarmu. Unhappy

(dobro de, nisu Nemci i nije Sarma negoli Swama, no svejedno dobar momak bejaše, ja taman počeo da navijam na početku za njega, od sve dece, kada ono mućak Unhappy)

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.