| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La mécanique de l'ombre (2016) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: La mécanique de l'ombre (2016)Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2021 u 19:25 |
|
Veoma interesantan francuski triler sa Fransoa Kluzeom (Intouchables) u glavnoj ulozi. Film govori o Divalu, lečenom akloholičaru koji nakon gubitka posla u računovodstvenoj firmi, iznenada dobija poslovnu ponudu nepoznate vladine agencije koja se sastojala u kucanju transkripta prisluškivanih razgovora. Dival bez razmišljanja prihvata posao koji je veoma dobro plaćen. Međutim, ubrzo shvata u kakvo je osinje gnezdo upao i želi da se izvuče iz čitave priče. Prekasno... Pomenuto ostvarenje predstavlja svojevrsnu kritiku savremenog društva u kojem životi običnih ljudi u velikoj meri zavise od visoke politike, političkih kombinacija, muljanja, pogodbi, trulih kompromisa, nemorala vodećih ljudi sistema... Naš junak upada u jedan takav vrlog sukobljenih političkih interesa koji se nad istim, u jednom trenutku, preteći nadvija. Preporuka za ljubitelje političkih trilera.
![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Svibanj/May.2022 u 21:08 |
|
Zanimljiv sinopsis. Gledam ovo veceras.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 20:28 |
|
Ovako gledao sam ga pre par godina. Naravno da zivoti ljudi zavise od svega sto je bgv naveo, ali i na nizem nivou koji je visi dozvolio, to vidimo poslednjih 30 godina i kod nas. Imamo odeljenje (a) zaduzena i tada (znamo i koja su, to se ne krije, nema ni potrebe), a i danas za slicne stvari, svuda je tako, setite se i sukoba i afere oko kabla, itd. Mislim da su autori bili pod uticajem Snoudena, price sta je tada FSB navodno radio, pa malo na kultne filmove The Conversation (1974) , Das Leben der Anderen (2006), i jos neke gde imamo pak afere vezane za politiku, pa malo Ansanza, da se vratimo u 2010. i 2011. godinu (a i ranije), uzas sta su uradili i to treba da se spominje i po tome sam i zapamtio film, a lepo iskoriscen narativni trik kroz pricu glavnog protagoniste, gde naivnosti pa hajde da kazem mi ne smetaju u svetlu prethodnog, ali sam kraj mi je sporan, ali da ne odem u spoiler. Kakve sam sve gledao, nije dobar argument ali hajde da iskoristim ,ovaj je dobar, ali kad bih ga izdvojio korektan film u prethodno navedenu stvar koja je za pohvalu. Ko voli politicke trilere, a nije ih puno gledao, ili pak citao knjige, slazem se sa bgv da ce mu se svideti.
Ažurirao AlexDeLarge - 08.Svibanj/May.2022 u 20:42 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 21:15 |
|
Uzeo si mi reci iz usta, kultno Prisluskivanje. Sad se setih kultnog filma Vorena Bitija The Parallax View (1974) - IMDb mada se on bavi teorijom i praksom zavere u kojoj nadrljaju na kraju uvek obicni ljudi. Slicnost oba filma je u drustveno politicko socijalnoj angazovanosti filma.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 21:37 |
|
Slazem se za Parallax view (1974) , kao i od Pakule All the President`s Men i Kluite, pa i nema veliki broj filmova, tj. svi su mi dobri od kada je bio producent, adaptacije dela Harper Lee, `To Kill a Mockingbird` pa do Grisham-a i` The Pelican Brief` mislim da mu je to poslednji ili mozda ima jedan posle datog , nisam siguran .
Ažurirao AlexDeLarge - 09.Svibanj/May.2022 u 11:02 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |