| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Najstrašniji horori 1980-tih (07.06.2020.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Najstrašniji horori 1980-tih (07.06.2020.)Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2020 u 21:35 |
|
Holivudcentrična božesačuvaj lista. Primjer naslova koji tu nema šta tražiti: Evil Dead 2. Najstrašniji? Pa jel taj neko ko je to sastavljao uopće pogledao film? S druge strane kao da osim posranog holivuda niko ne zna snimiti ništa jezivo. Gdje im je na primjer nizozemski The Vanishing? U pičci materinoj bi'će. Daj nemoj više te holivud_only liste molim te. Okrene mi se želudac. Je stavili su jednog talijana na početak, kao evo jedan kao dokaz da nije to samo holivud i niko više. Mhm. F. off. EDIT: A i ja sam se toliko naživcirao da sam potpuno zaboravio na: Variola Vera. Niti jedan jedini s gornje liste nije strašniji od njega. Niti jedan.
Ažurirao JoxerTM - 07.Lipanj/Jun.2020 u 21:47 |
|
![]() |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2020 u 22:06 |
Ne gledam ovaj žanr, jer ga nešto ne gotivim. Ali ako Variola Vera strašnija od svih filmova sa liste, jebo listu.
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2020 u 23:37 |
|
Ovi filmovi se još pamte u SAD-u pa zato i takva lista.
Verovatno se još uvek i prikazuju u američkim bioskopima. Izbor filmova je OK, ali ovo nisu ni najbolji, a ni najstrašniji filmovi tog doba. Ako neko nije pogledao ove filmove trebalo bi da to uradi, jer su definitivno mnogo bolji od većine horora koji su izašli u zadnjih 15-20 godina.
Ažurirao Black Raven - 08.Lipanj/Jun.2020 u 00:23 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2020 u 01:14 |
|
Ovaj se definitivno ne pamti jer se službeno po amer'ci počeo prikazivati tek prije par godina: Vjerovali ili ne, ali film je u SAD-u bio dostupan isključivo na bootleg VHS-u (odnosno ako ste ga od nekoga presnimili) do nedavne restauracije: Pa ako im je sad svjež u sjećanju, zašto nije na listi? Zato jer, jebga, osim što nije holivud, ukrali su ideju i od nje napravili iritatne bezbrojne "sam u kući" i tu su nekakve tužbe bile u igri ne znam više. Je li "najstrašniji", ne znam, ali negativac je toliko jeziv da je 3615 Code Pere Noel meni jedan od najdražih filmova na temu božića.
|
|
![]() |
|
adm1r
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2015 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 2853 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2020 u 12:00 |
|
Grohotom se smijem na Poltergajst. Jedini vrijedan liste je The Thing pmsm.
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2020 u 14:38 |
|
Neki odavde spadaju u najstrasnije ali neki nisu a neki i mozda fale
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2020 u 15:09 |
|
Jedna stvar ovde mora da se uzme u obzir, a to su generacijski jaz i različite epohe u kojima su filmovi nastajali. Mi koji smo malo starija garda odrastali smo uz horore sa liste i oni su u dobroj meri oblikovali naš ukus i pogled na svet. Od The Thing sam imao "lepe" noćne more kada sam ga prvi put pogledao, a Nightmare On Elm Street me je kao 14-godišnjaka tako isprepadao u bioskopu da sam se nedeljama kasnije okretao oko sebe i trzao na svaku sitnicu. Freddy se toliko ukorenio u mom umu da sam kasnije kao mladić upravo tako nazvao svoj Video-klub početkom devedesetih, uz vrlo prigodnu reklamu ispred lokala u vidu Freddy Kruegera u gotovo prirodnoj veličini
Hellraiser možda nije bio nešto posebno strašan, ali je kultni u svom domenu i jedan od omiljenih horora ikada, iako su mi kasnije knjige prilično nadmašile filmske radove u ovom žanru. Danas, nakon distance u vidu više decenija od pojave tih filmova isti mi deluju prilično naivno, smešno i gotovo nimalo strašno, baš kao što je i sam žanr postao klišeiran i monoton, uz vrlo retke izuzetke. Sada mi, zapravo, realnost deluje daleko strašnija i izazovnija od gotovo ijednog filma, tako da mlađe generacije praktično nisu imale tu privilegiju da odrastaju u doba kada su filmovi bili nešto najstrašnije što se može videti i doživeti. Iako nekada zagriženi ljubitelj, sada više gotovo ni ne pratim žanr, a kada napravim izuzetak po pravilu se iznova razočaram i obećam sebi da više neću nasesti. Najstrašnije što je moguće doživeti jesu već izlizane "štrecalice" i rediteljsko igranje na sigurno, a meni zapravo treba nešto novo, neviđeno i maštovito. Iz mog ugla tako stoje stvari i lista mi je skroz OK, mada teško da će se u njoj pronaći onaj ko nije odrastao 80-ih. Mislim da joj je i namena da podseti oldtimere na neka stara vremena, a mlađi neka prave svoje liste i jure svoje strahove u nekoj novijoj kinematografiji, što mi je jedino i logično. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2021 u 19:36 |
|
ar8c Potpisujem 🙂
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |