| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Gräns (2018) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Gräns (2018)Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2019 u 18:53 |
|
Prijevod je najavio Gale ⚡
|
|
![]() |
|
chupeaux
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2019 u 16:17 |
|
Postoji čovjek po imenu Efthymis Filippou, kojeg sam upoznao negdje 2011, grčki genijalac, scenarist, koji bi se odlično uklopio u ekipi sa Johnom Ajvide Lindqvistom, Isabellom Eklöf i Alijem Abbasijem.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2019 u 21:46 |
|
Prijevode su uradili ivannis, sofijana, mita53 i Elena 1 👍
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2019 u 07:59 |
|
Veoma dobar i veoma neobičan film. Granica je odličan naziv, sve je u ovom filmu na granici.
Moderna bajka, drama, romansa, fantazija ali tako realno i uverljivo prikazana. Gluma i maska su izvanredni (jedina nominacija za Oskara je upravo za masku i periku).
Originalna priča, sa šokirajućim sadržajem, ali opet sa trenucima tako toplim i humanim.
Human je upravo ključna reč ovog filma koji je na granici, u svemu: u glumi, priči, filozofskoj potci te priče i njenim neobičnim preokretima, vizuelnom izrazu, muzici (moćna).
Zbunio me je film. Dopao mi se, ali ne znam odakle da mu priđem. Tek sam ga pogledao, utisci su još vrući, ali zaokupio mi je pažnju. Glavna glumica i njen partner su maestralni, ona pogotovo. Fotografija je sjajna, neke scene prirode i aktera ostavljaju snažan utisak.
Volim weird u filmu, a ovo je baš, baš uvrnut film. Ta uvrnutost koliko je snaga toliko je i ono što odvraća da se za film vežete direktno.
Preporučujem ga. Upečatljiv je i uverljiv.
A, kad pogledate ovaj, možete zatim i Taxidermiju Đerđa Palfija. Setio sam se njega, u par trenutaka.
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2019 u 11:44 |
|
Dobra recenzija. I ja sam ga pogledao ovih dana i ostao zatečen. Nisam znao šta da na kraju mislim o ovom filmu. Dopao mi se, sugestivan je i uverljiv, Najbolje da prepišem ono što sam ostavio na stranici Dnevnik gledanja filmova : Veoma dobar i veoma neobičan film. Granica je odličan naziv, sve je u ovom filmu na granici. Moderna bajka, drama, romansa, fantazija ali tako realno i uverljivo prikazana. Gluma i maska su izvanredni (jedina nominacija za Oskara je upravo za masku i periku). Originalna priča, sa šokirajućim sadržajem, ali opet sa trenucima tako toplim i humanim. Human je upravo ključna reč ovog filma koji je na granici, u svemu: u glumi, priči, filozofskoj potci te priče i njenim neobičnim preokretima, vizuelnom izrazu, muzici (moćna). Zbunio me je film. Dopao mi se, ali ne znam odakle da mu priđem. Tek sam ga pogledao, utisci su još vrući, ali zaokupio mi je pažnju. Glavna glumica i njen partner su maestralni, ona pogotovo. Fotografija je sjajna, neke scene prirode i aktera ostavljaju snažan utisak. Volim weird u filmu, a ovo je baš, baš uvrnut film. Ta uvrnutost koliko je snaga toliko je i ono što te odvraća da se za film vežeš direktno. Preporučujem ga. Upečatljiv je i uverljiv. A, kad pogledate ovaj, možete zatim i Taxidermiju Đerđa Palfija. Setio sam se njega, u par trenutaka. p.s. juče sam kopajući po IMDB u potrazi za nekim filmom naleteo na pojam transhumanizam, transhumano. Ne znam šta to tačno znači, ali mi nekako ide uz ovaj film. Mislio sam da je ovo neka bizarna melodrama u kojoj je akcenat na ljubavnoj priči (trailer to sugeriše), ali je on puno više od toga. Uopšte se ne usuđujem analizirati radnju i etičke konsekvence koje film generiše. I dalje razmišljam o njemu, možda ga i opet pogledam. |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
zimmer.srb
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 16:59 |
|
Nije zlato sve sto sija.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Online Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2019 u 00:03 |
|
Film je atipican, sa odlicnom atmosferom. Ono sto je najslabija tacka filma je veoma losa gluma glavnog muskog glumca, kod koga pazljivi iskusan gledalac tacno moze da vidi da glumi. Na suprot njemu, glavna zenska glumica igra fenomenalno , toliko viseslojno iznijansirano da to skoro nisam video.... Ne znam kakve ikakve veze ima ovaj film sa Lars Von Trirom, ako ga ves spominje Igor Biva neka kaze na koji Triror film misli. Ocena jaka 7/10
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Online Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2019 u 00:07 |
|
Zanimljivo, sto ne mora nista sa znaci , na Imdb su mu dali ocenu 7.1 a ja 7.
|
|
![]() |
|
daniel-dani
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 06:22 |
|
Odlican film
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2020 u 21:48 |
|
Film nije odličan. Rastegnut bez ikakvog razloga, još je samo nedostajala 10minutna scena natezanja na wc školjki. Upropaštena prilika za žešću pljusku društva, tako da spada u puke kuriozitete koji igraju na kartu egzotike dok ostale elemente ne razrađuju do kraja. Prava šteta, mogao je biti klasik, vidi se potencijal. Predlažem preskočiti i pričekati da se autor vrati materijalu te izbaci bespotrebni dosadni filer, a doda više "sočnih" slučajeva pored bezveznog maloljetnika s alkoholom.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |