Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Go-yang-i-leul boo-tak-hae (2001)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Go-yang-i-leul boo-tak-hae (2001)

Go-yang-i-leul boo-tak-hae

Go-yang-i-leul boo-tak-hae (2001)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2001

Žanr:

drama

Trajanje:

112 min

Režija:

Jae-eun Jeong

Scenarij:

Jae-eun Jeong

Glavne uloge:

Bae Doona
  >  Tae-hie
Oh Tae-kyung
  >  Uhm Chan-yong
Lee Yo-won
  >  Hye-ju
Ji-young Ok
  >  Ji-young
Eung-sil Lee
  >  Bi-ryu
Su-hyeon Kim
  >  Brokerage Firm Employee
Moon Jeong-Hee
  >  (as Jung-Hee Moon)
Eung-ju Lee
  >  Ohn-jo
Hwang Seok-jeong
  >  Beggar Woman
Hwang Seok-jeong
  >  Passbook Lady

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Go-yang-i-leul boo-tak-hae (2001)
    Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2019 u 16:19
Prijevod je uradio kolec 👍
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2022 u 15:21
Nisam gledao ovaj film, ali kadgod na netu pronađem neku listu najboljih filmova savremene korejske kinematografije, isti se nalazi na njoj. Vidim i da je visoko ocenjen na Imdb-u. Ako ga je neko odgledao, mogao bi ovde da iznese utiske, da vidimo u čemu je fora. Smile
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2022 u 16:14

Pa, recimo da sam pred sobom imao kombinaciju chick flicka (gotovo bez muških uloga) i skoro pa klasičnu priču o sučavanju sa životnim izazovima i raskršćima nekoliko (pet ali je priča fokusirana na perspektivu tri) drugarice koje su odrasle zajedno, dok im se posle završene srednje skole putevi razilaze i spajaju. One pokušavaju da sačuvaju prijateljstvo, no obaveze, sazrevanje i različiti karakteri ih konstantno drže na distanci. Mačka iz naslova je zapravo autorov vešt način da nam prikaže dileme, limite, životne situacije svake od devojaka ponaosob. Ulična mačka postaje rođendanski poklon jednoj od drugarica, no usled sebičnosti i obaveza, mačka prelazi kod druge devojke i kako se film razvija a životi drugarica bivaju sve komplikovaniji, mačkica prelazi iz ruke u ruku, što predstavlja, kako ja to vidim, njihovu nespremnost za suočavanje sa životom i svim njegovim nesigurnostima, mada, kako kod koga već.

Lkovi su kompleksni, pravog zapleta mahom nema, ovo je pre uvid u realne probleme mladih u Koreji, odmah po završenoj srednjoj školi sa izborima koji ih potom čekaju ili ne. Svakako zanimljiv (ne i dinamičan), višeslojan, precizno napisanih likova, sa dobrom glumom klinkica (imaju 20ak godina, za mene su klinci), depresivan, interesantnog uvida u urbani Seul, klasne razlike, varljivost i vrednost prijateljstva. Za mene je Take Care of My Cat  vredan pažnje, no ne znam koliko će biti zanimljiv i drugima.

Ovo sam pisao pre dvocifrenog broja godina kada sam i gledao film, ne sećam se sada do koje mere je univerzalan a od koje nešto kao lokalniji, verovatno spada u jedan od onih generacijskih filmova tamo. 

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.