| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Do-ga-ni (2011) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Do-ga-ni (2011)Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2017 u 00:40 |
|
Lična ocena filma 10, I guess. Ocena dešavanja 0... Previše bolestan i žalostan film. Preporuka onima koji vole da gledaju takve filmove. Zagorčao mi je život... :D Još je po istinitom događaju... Spojler >> Koliko sam se obradovao kad je udario ono govno saksijom po glavi! Pa kad dečak izbo nastavnika nožem. Uh! Mnogo mi je žao što niko nije direktoru i zameniku..........
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2021 u 13:31 |
|
Iako nisam ljubitelj korejskih drama (preferiram njihove trilere i istorijske filmove), ovaj film me je baš uzdrmao i toplo ga preporučujem svima. Teška, mučna priča zasnovana na istinitom događaju seksualnog zlostavljanja štićenika škole za gluvonemu decu koja je na kraju dobila i sudski epilog. Film sadrži duboku i jaku poruku da ne možemo uvek staviti znak jednakosti između prava i pravde kao i da uređena društva poput južnokorejskog, nisu imuna na sistemsku korupciju. Iako nije baš za svačiji želudac, obavezno pogledati.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2021 u 21:10 |
|
Spoilao si previše. ![]() Ja smatram da je ovo film za svačiji želudac. Posebno za želudac publike koja gleda samo "po istinitom događaju" tričarije. Njih treba zatvoriti i puštati im ovaj film 24 sata neprekidno da se okanu šupljih bajki. Ovdje
nema kompromisa, nema holivudskog saharina, nema političke korektnosti i
rasne raznovrsnosti, nema bježanja od odgovornosti. Ljudi su ljudi, neki nisu ljudi nego su čudovišta, ali društvo je to koje je čudovištima omogućilo da cvatu. Ko ima na'ebat, stradat će ma koliko uznemirujuće to bilo. I to ćete na ovom filmu vidjeti. Drugo što je još važnije, ovo nije tipično holivudsko general poslije bitke preseravanje. Nakon
što se film odvrtio na korejsnoj televiziji, želuci gledatelja su se
okrenuli i njihov zakonodavac je listom krenuo mijenjati zakone. Zahvaljujući
jednom flimu koji nije čekao da se nešto dogodi pa da se snimi, nego se
snimio i emitirao poručujući svima "mogli ste spriječiti, niste, gnjide
ste svi odreda". Kad ste to doživjeli? Da jedan film toliko prodrma društvo i napravi ga boljim? Kad ste vidjeli da je ijedno holivudsko smeće postiglo išta slično? Nikad. Niti ćete ikad. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2021 u 23:50 |
|
Zanimljivo da ga nisam prokomentarisao, posto ga cesto preporucujem, ali sam mislio da je pun sa komentarima, baziran je na knjizi The Crucible, jeste tezak film ali to je zivot i istinu treba istaci jarkim i napadnim bojama kako kazu. Obavezno ga treba pogledati, i tu bih stavio tacku. Ima dosta tezih, u stilu tiha jeza i tri uzasa za gledanje ( prvi koji mi pade na pamet npr.Precious isto baziran na knjizi), sta sve ljudi ili grupa rade i prosto ostanete u neverici ( odmah se setim Zan-Pol Sartra i njegovog dela), ali Silenced je ipak imao uticaj u drustvu. U Republici Koreji npr. to moze, kao sto se forsira npr. zastarelost krivicnog dela i iymene sudske prakse. Ima jos par njih ali su stariji jedan japanski vezan za prostiutciju mislim da je Street of shame, jedan britanski npr. Scum, Snake pit i One flew over the cuckoo`nest vezano za date ustanove, pa ima dosta koji preispituju teme npr. abortusa, smrtne kazne,pedofilije,nasilja u porodici, otmice dece, medicinske etike koji su imali uticaj na drustvo (a). To u Americi bar trenutno ne moze da prodje, mozda neke sitne stvari, kao i u vecini zemalja, osim ulicnih protesta i uticaja preko mas-medija prvenstveno televizijskih reportaza i emisija, a i to nekad ne prodje, zavisi koliko je druga strana u skripcu. Eto skoro kod nas, na taj nacin, su izglasane dve izmene Krivicnog zakonika. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |