| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Naked Civil Servant (1975) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Naked Civil Servant (1975)Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2016 u 23:29 |
|
The Naked Civil Servant (1975) ![]() Režija: Richard Laxton Scenarij: Philip Mackie, prema autobiografiji Quentina Crispa Žanr: Biografski, Komedija, Drama Jezik: Engleski Država: Velika Britanija Trajanje: 67 min John Hurt ... Quentin Crisp Liz Gebhardt ... Art Student Patricia Hodge ... Ballet Teacher Stanley Lebor ... Mr. Pole Katherine Schofield ... Mrs. Pole Colin Higgins ... Thumbnails John Rhys-Davies ... Barndoor Stephen Johnstone ... Young Quentin Film je snimljen prema autobiografiji Quentina Crispa izdanoj 1968 g. u vrijeme kada je Crisp imao 60 g i kada je homoseksualnost predstavljala kršenje zakona. Crisp je farbao svoju kosu u ciklama boju, šminkao se i oblačio žensku odjeću i kao rezultat takvih gestova često je bio premlaćivan i odbacivan dobrim djelom svog života. Sam Crisp je postao internacionalna senzacija, i nije preterivanje ako kažemo da je film, koji se bavio homoseksualnošću bez pardona, pomogao da se uplovi u period otvorenog aktivizma za gej prava u Velikoj Britaniji. Knjiga memoara je postigla skroman uspjeh, ali je Crispa duhovit i otvoren pristup životu doveo na film sa filmovima The Naked Civil Servant (1975) i An Englishman in New York (2009). NAGRADE: 1976 - BAFTA Awards John Hurt, nagrada za najboljeg glumca 1976 - Broadcasting Press Guild Awards Film je dobitnik nagrade za najbolji dokumentarac 1976 - Prix Italia Film je dobitnik nagrade za najbolju dramu Prevod je uradio: mita53 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |