| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
As Mil e Uma Noites: Volume 1, O Inquieto Aka Arabian Nights: Volume 1 - The Restless One (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: As Mil e Uma Noites: Volume 1, O Inquieto Aka Arabian Nights: Volume 1 - The Restless One (2015)Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2016 u 22:13 |
|
As Mil e Uma Noites: Volume 1, O Inquieto (2015) Aka Arabian Nights: Volume 1 - The Restless One ![]() Režija: Miguel Gomes Scenarij: Miguel Gomes, Mariana Ricardo Žanr: Drama Jezik: Portugalski, Engleski, Francuski, Njemački, Mandarinski Država: Portugal, Francuska, Njemačka, Švicarska Trajanje: 125 min Crista Alfaiate ... Punk Maria Miguel Gomes ... Realizador Maria Rueff ... Ministra das Finanças Bruno Bravo ... Homem do Banco Central Europeu Rogério Samora ... Primeiro-Ministro Dinarte Branco ... Homem do Patronato Américo Silva ... Homem do FMI Carloto Cotta ... Tradutor Šeherezadine priče nadahnule su ekscentrično alegoričnu satiru na temu slomljenog Portugala u kandžama evropske politike štednje, unutar koje je režiser istkao trodjelnu tapiseriju frustracija, melankolije i burleske. Realnost se prepliće sa maštom, tragično sa komičnim, ozbiljno sa absurdnim. U prvom dijelu filma upoznamo portugalske radnike u krizi, otpuštene brodograditelje, pčelare u borbi sa agresivnim azijskim pčelama, a onda priču nastavlja Šeherezada koja ispriča tri priče; o afričkom šamanu koji sa magičnim sprejem i dugotrajnom erekcijom pokušava uticati na položaj Portugala u pregovorima sa evropskom trojkom; u drugoj priči pratimo proces protiv pijetla koji je optužen za prerano kukurikanje; a u trećoj priči sindikalist prije tradicionalnog novogodišnjeg skoka u Atlantik, radi interwiev sa besposlenim radnicima dok na obali eksplodira nasukan kit. Prevod je uradio: crni60 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |