Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Man Who Knew Infinity (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Man Who Knew Infinity (2015)

The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Čovjek koji je spoznao beskonačnost

Godina:

2015

Žanr:

biografski, drama

Trajanje:

108 min

Režija:

Matt Brown

Scenarij:

Matt Brown
, Robert Kanigel

Glavne uloge:

Stephen Fry
  >  Sir Francis Spring
Jeremy Irons
  >  G.H. Hardy
Jeremy Northam
  >  Bertrand Russell
Anthony Calf
  >  Howard
Dhritiman Chatterjee
  >  Narayana Iyer (as Dhritiman Chaterji)
Toby Jones
  >  Littlewood
Malcolm Sinclair
  >  Professor Cartwright
San Shella
  >  Dr. Muthu
Arundathi Nag
  >  Komalatammal
Pádraic Delaney
  >  Beglan
Dev Patel
  >  S. Ramanujan
Devika Bhise
  >  Janaki
Richard Cunningham
  >  Hobson
Thomas Bewley
  >  Baker
Raghuvir Joshi
  >  Narasimha

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Chuck Norris View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chuck Norris Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Man Who Knew Infinity (2015)
    Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2016 u 14:52

Žanr: Biografski, Drama 
Trajanje: 1h 48min 
Zemlja: UK 
Režija: Matt Brown 
Scenario: Matt Brown, Robert Kanigel 

Uloge:
Dev Patel ... Srinivasa Ramanujan
Jeremy Irons ... G.H. Hardy
Toby Jones ... Littlewood
Stephen Fry ... Sir Francis Spring
Jeremy Northam ... Bertrand Russell
Kevin McNally ... Major McMahon
Enzo Cilenti ... Doctor
Devika Bhise ... Janaki

Opis:
Matthew Brown napisao je scenario prema knjizi Roberta Kanigela The Man Who Knew Infinity: A Life of the Genius Ramanujan, koja predstavlja biografsku priču o životu indijskog matematičara po imenu Srinivasa Ramanujan.
Srinivasa Ramanujan živeo je od 1887. do 1920. godine i dao je velik doprinos matematičkom svetu, bez da je imao bilo kakvo matematičko obrazovanje. Ramanujan (Dev Patel), samouki indijski matematičar 1913. godine putuje na fakultet Trinity na Cambridgu, gde upoznaje ekscentričnog profesora G. H. Hardyja (Jeremy Irons), i bori se sa predrasudama kako bi otkrio svoju matematičku genijalnost. Ramanujana neki stavljaju u istu kategoriju s Eulerom i Gaussom, a Indija je njemu u čast 22.12. (njegov rođendan) proglasila Nacionalnim danom matematike. Izvor: cineplexx

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2016 u 00:12

Prevod je najavio Zen Clap

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2016 u 21:35

Zen hvala za prevod  uzdravlje

Na vrh
zrajic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zrajic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2017 u 15:35
Strašan film,odličan prevod!
Na vrh
PedjaK View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PedjaK Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 08:51
Veoma dobar film. Interesantna priča, odlična kamera I vrlo dobar prevod. Za svaku preporuku!
Na vrh
adm1r View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj adm1r Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2017 u 18:10
Film je predobar. Prevod takođe odličan. Ne volim preporučivati filmove, ali ovaj me oduševio. Matematika nikad nije bila zanimljivija :)
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2017 u 21:56
Izvanredan film, 8/10.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2017 u 16:48
   The Man Who Knew Infinity je biografski film o S.Ramanudžanu, samoukom matematičkom geniju čije ime većini ne znači ništa. Istini za volju spominje se u filmu Dobri Vil Hanting ali ko na to još obraća pažnju. Možda je razlog tome što je bio začujuće normalan za današnje pojmove. Nije bio homoseksualac, šizofrenik, satanista ili tome slično. Bio je vernik koji je inspiraciju ali i gotova rešenja dobijao jednim delom u transu kroz molitvu ili kroz posmatranje sveta koji ga okružuje. Bio je oženjen čovek što ga takođe izdvaja od gomile genija. Radio je mnogo kao da je predosećao preranu smrt.

Sve u svemu odličan film u skoro svim segmentima. Zanatski je urađen dobro dok je izbor glumaca još bolji. Dev Patel (Slumdog Millionaire) je solidan i dobro se nadopunjuje sa Dž.Ajronsom koji ima nezahvalnu ulogu tutora koji više liči na goniča robova. Časna starina je zaista pokazala šta zna i ume. Ovde je onaj tip čoveka koji se  trudi da nekog disciplinuje a kada ga uništi onda lije krokodilske suze dok prodaju leš. Poznato je da je tutor do kraja života živeo id rada svog štićenika.

Ovo što je ovaj čovek posejao tek danas neki žanju. Uostalom, kosmos je na kraju filma odgovorio. Na netu se mogu naći biografski podaci kojih nema u filmu. Traženje i čitanje nije izgibljeno vreme.

Zaboravio sam da dodam da je ovo pravi porodični film jer mogu svi da ga gledaju.

Preporuka.

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 17:23
Skoro sam gledao dokumentarac o njemu. Ko voli biografske filmove i datu tematiku, sve pohvale za film. Preporuka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.