| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Prelazak sa Win 7 ili 8 na Win 10 |
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Korisnik | |
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Prelazak sa Win 7 ili 8 na Win 10Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 13:32 |
|
Od 7. mjeseca 2015. ugrađujem i izbacujem Windows 10 sa ultrabooka Toshiba U840W. Kupio sam ga s originalnim Windows 7, s kojim radi turbo brzo i sigurno. Od 7. mjeseca mi svakodnevno čuči ona ikonica od Windowsa 10, par puta sam je sam pokrenuo i zažalio, a ponekad se instaliranje pokrenulo samo od sebe. Svaki puta su tvrdili da su Windows 10 ovaj put još bolji i prilagođeniji mom laptopu, ali naravno da nisu. Nema Aera, treba im par minuta da se dignu (sa Windows 7 svega par sekundi), ignoriraju ugrađeni SSD disk namijenjen brzom pokretanju aplikacija, programi su vizualno bljak, nema ama baš ništa korisnog. Za svaki korak me traže autentifikaciju, upisivanje PIN-ova, mail adresa... Aplikacije koje na mom Windows Phone-u lete, trebaju par minuta samo da se pokrenu. Aplikacija 'Filmovi i TV', zadužena za reprodukciju video sadržaja ne podržava titlove, znači opet sam na Windows Media Playeru s kojekakvim subtitle pluginovima za podršku titlova. Znam, imam VLC, ali on mi služi samo za Subtitle Editor. Subtitle editor izgleda jadno,nema šanse da ga pošteno rasporedim po ekranu i prevodim ko čovjek. Downloadi mi UVIJEK štekaju, nakon polovice se uvijek prekinu i kad ih nastavim kreću od početka. Ja već znam kakva će biti sudbina foken Windowsa 10 na mom laptopu, ali me zanima imate li vi kakvih poteškoća, ili bar nešto pozitivno za reći. Ja NEMAM!
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72035 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 15:54 |
|
Ignoriram poruku i ne instaliram desetku.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 15:58 |
|
http://www.howtogeek.com/218856/how-do-you-disable-the-get-windows-10-icon-shown-in-the-notification-tray/
Deinstaliraj update br: KB3035583, restart računala, check updates, ali podesi da ti ne instalira automatski update prije svega. i kad ti nađe opet taj update desni klik i hide. Neće se više pojaljivat ikona, neće ti instalirat update i riješen problem.
Ažurirao iromafia111 - 08.Veljaca/Feb.2016 u 09:07 |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 17:09 |
|
Hvala vam, već sam memorirao sve te savjete i opet ispušio. Pitanje je sekunde vraćanja na W7... Volio bih da se javi netko tko koristi W10 i prevodi s uobičajenim software-om, SE, SW i sl. Meni je sve to debilana, imam 4 GB RAM-a i Intel i5 procesor, zmajo samo takav, ali brale, ovi W10 ga satiru.
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 18:45 |
|
W10 mi je prebrisao datoteke od W7. Shit! Sad znam zasto je toliko ljudi preslo na W10... Nema nazad.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72035 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 19:02 |
|
Zato su i rekli da je besplatno. Nema džabe ni kod babe.
![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
MrDaky78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024. Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 2272 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 19:56 |
|
Zašto bi neko prelazio na Win10 koji je prepun bagova? Problemi sa drajverima, samo briše foldere, problemi sa zvukom...
Ako išta drugo, imate virtualbox pa se igrajte u njemu.
|
|
![]() |
|
ninjawhite
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 05.Svibanj/May.2009 Lokacija: Doboj Status: Offline Points: 218 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 20:14 |
![]() ![]() A ja baš mislio da se malo igram Windwosa a vi tako...... |
|
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 21:50 |
|
Ma, nije brate... Sve radi, sve je kompatibilno, al se vuce nenormalno sporo. Stalno neki klinac skida, provjerava, pita, salje mailove, trazi adrese... Jbt. Ko moja bivsa! Uspio sam opet uglaviti W7, nece me vise ufatit na spavanju...
|
|
![]() |
|
MrDaky78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024. Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 2272 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 21:58 |
|
Nakon win98, win7 je najbolje što su izbacili.
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 22:54 |
|
Kod mene obratno, brze se startuje nego sedmica/osmica. Za prevodjenje radi SW ko sat, bsplayer za filmove, corel 12, office 2003, google sketchup 2015, neke starije igre bejeweled, dynomite, sve to krakovano i odlicno radi. Blokira nekad chuzzle deluxe. To ja ne igram, ali kazem sto mi pravi problema. Slika i zvuk sve radi bez problema, drajveri zadnji crimson za ati.
Radi se o desktop kompjuteru, na laptop kod brata koji ima 2 graficke, slika mu treperi, valjda cemo pronaci resenje ovih dana. Kad bih imao sada novi pc, opet bi instalirao desetku jer je dzabe. Ako crkne ova maticna ploca i ne kupim do sledecu godinu drugu, mislim da cu morati da platim tu 10-ku sledece godine, vezuje se za maticnu aktivacija windowsa. Izbacuju po nekad neke nove buildove koji su katastrofa kad se startuje windows, ide presporo. Mozda ti je bas TO problem druze, vidi ako imas opciju restore to previous build, da te vrati na RTM verziju. Ako ti pise da je Windows 10 Pro, ok, ali ako pise da je neki build u pitanju, verovatno ti je instalirana nova verzija koja presporo radi, mislim da bese 10565.
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 23:56 |
|
Ovo je već, brat bratu, 7. put da ih instaliram... Ili ja potrefim krivi build il' netko nekoga zaje...a ;-). Ne znam koji bi mogao biti build, W7 je original, pretpostavljam da ne uvaljuju neku eksperimentalnu W10 verziju. Prije je bilo problema s driverima, nekih nije bilo nikako, ali sad sve radi, ali se vuče da poludiš. Da ne znam kako je radio na W7, garant ne bih toliko njurgao, ali ovo je bruka. Možda je problem u laptopima, po forumima sam našao neke priče da uglavnom ekipa s desktopima nema probleme. Najsretniji sam bio s Vistom, al jbg. kad moramo ukorak s vremenom.
Ažurirao valkanela - 29.Prosinac/Dec.2015 u 23:58 |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2015 u 12:05 |
|
Druze, ovako je kod mene, pritisni taster windows i R, upisi winver:
kod mene je taj oficijalni build RTM 10240. Instalirao mi je pre nedelju dana neki build 10565 mislim da bese, skroz se usporio windows i u startovanju i uopste u svega, sve usporeno radi. Zato sam se opet vratio opcijom recovery - restore to previous build i sve je ok. Ako si na ovu verziju i imas problema, jbm li ga sta je
. Hteo sam jos nekim ljudima da instaliram desetku na laptop a sad nekako i ne planiram to da odradim, imace i oni i ja muke s njim. |
|
![]() |
|
AsR
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2015 u 22:59 |
|
Kod mene je ista verzija kao i kod icemahera i nemam nikakvih probl. Koristim SW v6. Sistem radi mnogo brze od Windowsa sedmice. Proveo sam par sati klikajuci dok mu nisam poiskljucivao i pobrisao sve one nove aplikacije.
Ali to sam radio zbog privatnosti, da se ne bi povezivao na net bez dozvole i te stvari. Ali i prije toga mi je radio odlično. Poenta je da, ako želiš da inst W10, instaliraj ga, a ne nadograđuj na sedmicu. Znači ČISTA INSTALACIJA, formatiranje itd... |
|
|
[IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/50d9522f-ae82-4124-8f8d-cab8e0cd76fc.jpg">[IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/2eec6e13-b81a-4f1b-826e-b769fb84df23.gif">
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2015 u 23:34 |
|
Drago mi je da ti radi, ja sam digao ruke i nekako iz trećeg puta vratio W7 instalaciju, skrivenu negdje na hard disku. W7 mi se dižu i gase za 3 sekunde, hvala i zbogom, Bill Gates ;-) Već sam vidio po forumima te šeme s čistom instalacijom, ali ne želim doći u poziciju da formatiram hard i izgubim licencu za W7, a nemam pojma hoće li W10 proraditi kako treba. Inače, nakon nadogradnje mi je ponudilo instalaciju na čisto, znači da prebriše moje stare datoteke i instalira se kako treba. Naravno da je bilo još sporije nakon toga... ;-) Mislim da ću radije prodati ovu Toshibu i kupiti neki novi laptop s već instaliranim W10, dosta mi je eksperimentiranja.
|
|
![]() |
|
phoenix_connection
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2016 u 17:53 |
|
Meni win10 radi sasvim ok,jedino sto mi smeta je sto ponekad start button dugme i edge zabagujju i ne mogu da se pokrenu dok ne restartujem komp,takodje aplikacija Filmovi je potpuna glupost jer ne podrzava titlove.Pre neki mesec sam pokusao da se vratim na win7 ali je pisalo da imas fore 3 meseca,pa ako ti se ne svidja mozes da se vratis na win7.Pa zato hocu da vas pitam moze li nekako da se vrati na win 7?
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2016 u 19:23 |
|
Neko ko tek sad instalira windows 10 pro(ne radis upgrade nego format pa cista instalacija), koristi li neki key da aktivira windows ili sam windows bude aktiviran posle neko vreme?
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2016 u 19:39 |
Gle, ja se baš i ne slažem, jer kad se pojavila 10ka, ja sam imao problem da mi ne prepozna kad ubodem jack od zvučnika u lap top i ne mutira mi lap top, nego imam zvuk i na zvučnicima i na Laptopu... Dobra strana (govorim u svoje ime), je da mi odmah našao drajvere za grafičku (nije integrisana), jer u svim prethodnim verzijama windowsa sam imao problem da nađem odgovarajuće drajvere. Nedavno sam stavio 10ku pro i sve mi šljaka. Nemam problema sa zvukom.... Opet kažem, to je kod mene... Ažurirao AcaNDr - 02.Sijecanj/Jan.2016 u 19:40 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
MrDaky78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2016 u 19:59 |
|
Mislim da treba sačekati da se 10-tka malo ispegla, dotjera...
|
|
![]() |
|
Pendragon
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 25.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Heaven's Peak Status: Offline Points: 21 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2016 u 20:38 |
|
Baš kao što tema kaže,zanima me da li mi je bolje da koristim Windows 7 ili da predjem na Windows 10? Molio bih one koji koriste desetku da mi kažu kako se ponaša, da li je lakša za korišćenje i da li da li pruža neke dodatne (dobre) opcije? Hvala unapred.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |