Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Riaru Onigokko Aka Tag (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Riaru Onigokko Aka Tag (2015)

Riaru onigokko

Riaru onigokko (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2015

Žanr:

drama, misterij, akcija, fantazija, horor

Trajanje:

85 min

Režija:

Sion Sono

Scenarij:

Sion Sono
, Yûsuke Yamada

Glavne uloge:

Sayaka Isoyama
  >  Matsuko
Mariko Shinoda
  >  Keiko
Erina Mano
  >  Izumi
Reina Triendl
  >  Mitsuko
Mika Akizuki
  >  Mitsuko's classmate
Yuki Sakurai
  >  Aki
Ami Tomite
  >  Sur
Aki Hiraoka
  >  Taeko
Mao Asou
  >  Akane (as Mao Asô)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Riaru Onigokko Aka Tag (2015)
    Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2015 u 16:18
Riaru onigokko (2015)

Žanr: Horor 
Trajanje: 85 min
Država: Japan
Jezik: Japanski

Režija i scenario: Shion Sono po priči Yûsuke Yamade 

Uloge:

Reina Triendl ... Mitsuko
Mariko Shinoda ... Keiko
Erina Mano ... Izumi
Yuki Sakurai ... Aki
Aki Hiraoka ... Taeko

Život srednjoškolke tone u haos dok svi oko nje ginu jezivom smrću, 
a ona sama postaje sve nesigurnija u to ko je ona i u kakvom to svetu živi. 
Naime, ona i njen drugarice postaje mete duha koji se pojavljuje u različitim 
oblicima: od mladoženje sa svinjskim licem do učiteljice sa mitraljezom....

Prevod uradio
Filaret

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 11:06
Vjerojatno ste pročitali da je ovo rimejk... Nije.
Ovo je potpuno različito od Chasing Worlda, vjerojatno zato i drugi naslov, recimo da je adaptacija.

Bizarno i nadrealno sa likovima i dijalozima koji kao da tu i tamo čitaju misli i sve pogađaju, a scene se same od sebe razvijaju u nepredvidivo ludilo radnje.
Svi mi sanjamo, neki često, neki rijetko, ali puno puta se ljudi ne sjećaju sna.
Na moju sreću, ili žalost kako se uzme, ja se sjećam do najsitnijih detalja.
I ostao sam zapanjen kad je film "pokrao" upravo neke stvari od toga.

Pa će policajka kojoj ništa nije jasno tek nakon pet minuta prepoznati nekoga, još i odvesti gdje treba, a potom htjeti krknuti, itd. Međutim, kako protumačiti tuđe snove? I treba li?

Ovakvo što ne pamtim da sam ikad vidio na filmu.
Na stripu, da (Vehlmanov genijalni scenarij za Ljepotu tame).

Sion Sono ni ovdje ne gađa Koreedinu publiku, nego Miikeovu i to onu izrazito zahtjevnu za sadržajem koji se ne viđa.
I bez ikakvog usporavanja filma zato što, ofucanim kritičarima kojima su refleksi nula a IQ srozan mejnstrimskim nebitnušama, puž i kornjača čine film većom umjetnošću. Ma baš.

Masterpis.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 12:46
To su adaptacije romana Yusuke Yamada-e.
Kakve veze ima sto ne volis ostvarenja  sto je radio Kore-eda on ima svoje teme, svoj stil, itd. Sto rece Mita53 skoro, to nije nikakav argument i losa reklama za film i slazem se,  a i ja sam pre pisao.
Ja mislim da Sion Sono gadja svoju publiku, i jako je slicno ono sto radi, u sustini malo odstupa, desi se ali retko,  ali meni se to svidja sto radi cim sam pogledao skoro sve, poslednji Tokyo Vampire Gotel, a npr. preskocioPrisoners of the Ghostland.   

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 12:50
Ko kaže da ne volim. Mislim da dosad nisam komentirao nijedan pa da tako ispadne. Njega sam stavio jer je još živ, mogao sam isto tako staviti Kurosawu.

Sono ima svoju publiku, da, ali ta je publika također Miikeova. To sam htio reći.
O ostalim filmovima koje je radio, pisat ću u njihovoj temi.
Na vrh
aleksandar-kojic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-kojic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 13:52
Šta je ovo danas,samo pikanterije.Moram i ovo da gledam.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 14:19
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ko kaže da ne volim. Mislim da dosad nisam komentirao nijedan pa da tako ispadne. Njega sam stavio jer je još živ, mogao sam isto tako staviti Kurosawu.

Sono ima svoju publiku, da, ali ta je publika također Miikeova. To sam htio reći.
O ostalim filmovima koje je radio, pisat ću u njihovoj temi.

Ok, nego mi je poredjenje sa Kore-edom nekako cudno pre sa nekim drugim, dobro jeste ziv i mnogi su culi za njega, da mogao si da stavis i npr. Tetsuya Nakashhimu,  ili kao što si naveo Kiyoshi Kurosawu, itd.

Dobro jeste, mislim da svako ima svoju , slazem se prozimaju se.

Ažurirao AlexDeLarge - 13.Ožujak/Mar.2024 u 16:48
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.