| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Trumbo (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Chuck Norris
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Trumbo (2015)Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2015 u 20:09 |
Žanr: Biografski, Drama Trajanje: 124 min Zemlja: SAD Režija: Jay Roach Scenario: John McNamara Glavne uloge: Bryan Cranston ... Dalton Trumbo Diane Lane ... Cleo Fincher Trumbo Helen Mirren ... Hedda Hopper Louis C.K. ... Arlen Hird Elle Fanning ... Nikola Trumbo John Goodman ... Frank King Michael Stuhlbarg ... Edward G. Robinson Alan Tudyk ... Ian McLellan Hunter Opis: “Trumbo” je priča o Daltonu Trambou (Brajan Krenston), scenaristi koji je napisao scenarija za čuvene filmove, “Spartacus” i “Roman Holiday” i koji je bio stavljen na crnu listu i poslat u zatvor zbog navodne saradnje sa komunistima, tokom čuvene američke čistke u Holivudu, ranih pedesetih godina prošlog veka. Mnogo talentovanih ljudi optuženo je i osuđeno zbog besmislenih optužbi koje najčešće nisu imale nikakvog realnog osnova. Izvor: blockbuster.rs |
|
|
|
![]() |
|
angels
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2015 u 19:28 |
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2016 u 00:00 |
|
Prevod je najavio nebojsa66 ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2016 u 15:08 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
bebapecic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2017 u 21:46 |
|
Dobar je.O neslavnom periodu americke istorije.Mozda je mogao da bude i s jacom .osudom
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2018 u 05:37 |
|
Trambo je biografski film o čoveku koji je uspeo da savlada sistem. Bio je jedan od mnogih holivuđana koji je posle povratka sa fronta video u šta su se sjedinjene države pretvorile. Takođe je bio jedan od onih koji su javno pristupili komunističkoj partiji glupo verujući da će proći bez posledica zbog toga. Nije mu bilo dovoljno bacanje atomske bombe na Japan ili saznanje da su čitave porodice amerikanaca japanskog porekla zatvarane u konc lagere iako su bili već nekoliko generacija amerikanci. Uostalom, Alkatraz im je svima bio skoro pred nosom. Film se dakle bavi posledicama izbora čoveka koji ne menja mišljenje i njegovim radom u ilegali. Sličnom temom se bavio i film Guilty by Suspicion (1991) sa fiktivnim likom koji je bio žrtva lova na veštice. Trambo ipak nije fikcija a ni filmadžija preko čije se zaostavštine može lako preći. Reditelj I.Vinkler ni u svom drugom pokušaju nije uspeo da se navinkla i da pored Tramba kao žrtve totalitarizma ne navede jednog Čaplina koji je bukvalno proteran iz Amerike. Bilo kako bilo, film je više nego dobar sa radnjom koja se lako prati. Prav je kao strela bez skretanja sa teme uz odlične epizodiste poput Dž.Gudmana koji je uz minimalnu minutažu uspeo da se nametne,da preskoči sve ostale i da ostane zapamćen. Sve u svemu preporuka. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |