Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - amazon
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

amazon

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
twiggy View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj twiggy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: amazon
    Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2005 u 19:20
Narode da li je možda netko ikad naručivao nešto sa amazona? Ako je nek mi kaže koliko iznosi poštarina i može li se naručiti nekako preko algoritma ili nekih naših prodavaonica nešto od tamo
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2005 u 20:49
Sto se tice Srbije ne salju robu vec neko vreme (4-5 godina) a dok su slali narucivao sam uglavnom knjige koje su stizale za nekih 10-ak dana ,nekada cak i brze a postarina je bila paprena. Najjeftinije je bila 26$ a najskuplja cak 40$ !!! Tako da treba znati da je neki put postarina skuplja nego roba koju si narucio !!!
Vladika
Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2005 u 21:04
40$??? punoooooo
Na vrh
twiggy View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj twiggy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2005 u 21:17
Ma daj čovječe nisu normalni. Kad bi se barem moglo preko neke trgovine kao što je algoritam naručit... Čuo sam nešto da oni ne plaćaju poštarinu
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2005 u 23:21
Da se na vreme ispravim. Narucivali smo dosta knjiga oko 20-ak. To smo radili nas 4-5 tako da smo delili postarinu na ravne casti. Sve u svemu koliki paket (tezina) tolika i postarina !
Vladika
Na vrh
dragonheart View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragonheart Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2005 u 14:10
Jebo im pas mater bezobraznu britansku i Amazonu,a što drugo očekivat od države čije su vojnike crvene mundire Blek i ekipa mlatil.
GIVE ME WHAT I WANT AND I'LL GO AWAY
Na vrh
tom1979 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tom1979 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2005 u 15:39

postarina na amazon.co.uk je ogromna, minimum 10 funti. ali stoga:

moviemail.co.uk

Hrvatska je u "rest of the world" pa je postarina najskuplja - funtu i pol! nevjerojatan sajt. narucio sam dvd prosli tjedan, stigao je za sedam dana.

Ažurirao tom1979
Na vrh
dragonheart View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragonheart Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2005 u 16:23
Tome,ajd malo bolje objasni,što si to naručivao,kolko si platio itd........
GIVE ME WHAT I WANT AND I'LL GO AWAY
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2005 u 23:47
mene na amzonu oderali za carinu - 125 kuna 
Na vrh
tom1979 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tom1979 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2006 u 14:09

Carinu ti nije oderao Amazon, nego Hrvatska posta - Posta carinjenja. U Zagrebu ti je to u Branimirovoj 1. Inace ti Amazon ODUZME cijenu VAT-a (njihov PDV) od cijene navedene na sajtu kad narucujes (provjeri racun), tako da ti je cijena nesto zapravo jeftinija nego sto pise, ali je postarina ogromna. Jeftinije je naruciti s americkog Amazona npr. (bizarno, ali istinito). No njemacki Amazon je jos skuplji i bezobrazniji.

Narucivao sam godinama s Amazona, i derali su me po deset funti svaki put za postarinu. Tako da bih prosjecan film platio 15-20 funti, i jos k tome postarinu 8-11 funti. Ali sam shvatio da je vrag odnio salu kad je Biskupic uveo novu odluku o carinjenju kulturnih proizvoda, tj. prije njega uvoz DVD-a nije bio reguliran pa su carinici to pustali bez carinjenja. Propis o uvozu kulturnih proizvoda (a i drugih, mislim) je govorio da smijes uvesti do 400 kuan. Preko internetske kupovine, to je znacilo da cijena stvari kupljene s Amazona ne smije SA POSTARINOM prijeci 400 kuna. Ja sam na to pazio i NIKAD nisam platio carinu i PDV. Nakon te odluke koja je sluzbeno donesena da bi "pojednostavila uvoz knjiga" (koje su ionako pod medjunarodnom konvencijom o zabrani carinjenja, pa je sve to skupa smijesno besmisleno, jer i da kupis iznad 400 kuna, ne smije biti naplacen pDV ni carina), postanski carinici su poceli naplacivati carinu i PDV na DVD-e i CD-e bez obzira jesi li presao 400 kuna. I dalje je to igra na srecu: ja sam od desetak narudzbi tri puta bio prisiljen platiti PDV i carinu (jednom na jedan DVD 120 kuna, a na box set of sest DVD-a, 220 kuna).

Netko mi je preporucio da koristim drugi sajt umjesto Amazona. Ja narucujem samo art DVD-e koji nisu dostupni u Hrvatskoj, npr. izdanja BFI-ja, Tartan Collection, Artificial Eye Collection, a MovieMail.co.uk je njihov distributer, i uz to, imaju sva izdanja svih britanskih filmskih nakladnika. A postarina za Hrvatsku je smijesno mala. Narucio sam prije Bozica jedan DVD Erica Rohmera, Artificial Eye izdanje, i platio sam ga 19 funti (kao na Amazonu), ali sam postarinu platio funtu i pol, umjesto Amazonovih deset funti, tako da me sve skupa doslo 200 kuna. I postari NISU naplatili carinu i PDV - ne znam je li to tek obicna sreca, no ja imam dojam da oni tako malu cifru, ili ako je jedan DVD, puste, a naplacuju samo ipak skuplje stvari.

Na vrh
tom1979 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tom1979 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2006 u 14:11
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.