| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La moustache Aka The Moustache (2005) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: La moustache Aka The Moustache (2005)Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2015 u 23:35 |
|
La moustache Aka The Moustache (2005) ![]() Žanr: Drama, Misterija Režija: Emmanuel Carrère Scenario: Jérôme Beaujour, Emmanuel Carrère, Trajanje: 87 min. Jezik: Francuski Vincent Lindon ... Marc Thiriez Emmanuelle Devos ... Agnès Thiriez Mathieu Amalric ... Serge Schaeffer Hippolyte Girardot ... Bruno Cylia Malki ... Samira Mark sedi u kadi jednog jutra i pita ženu, "Kako bi se osećala da obrijem brkove?", ona ne misli da je to dobra ideja. Nikada ga nije videla bez brkova u 15 godina braka. On se ipak obrije, ali kada sretne svoju ženu, ona ne primećuje, kao ni prijatelji na večeri te noći, ni njegovi saradnici. Mark konačno odlepi, viče na sve, govori im da mu je muka od njihove male šale i njihovog mišljenja. Njegova žena i saradnici su zgroženi zbog onoga što priča, nikada nije imao brkove. U stvari, zamišljao je i druge stvari, ili nije? ![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2022 u 12:39 |
|
Podpuno besmislen film, nabijen Bunjuelovom i Kafkijanskom simbolikom ali bez ikakvog pokrica. Ocena cista
1/10 Zali izgubljenih 90 minuta...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 01:47 |
|
I nakon Aleksinog negativnog komentara, nesto me vuce da pogledam film, i hocu, pa cu podelititi utiske.
Ažurirao AlexDeLarge - 18.Rujan/Sep.2022 u 02:26 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 14:37 |
|
Pogledaj. Kraj filma je nejasan. Jasno je da u citavom filmu zena luda i da pravi ludim svog partnera..,. Kraj filma potire njene nejasne motive....
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 22:49 |
|
Pogledah upravo film,ovako jako specifican i cudan film, necu da filozofiram, nije mi u celini jasan, tj. mogu samo da dam svoje tumacenje, mada mislim da su i autori dali nagovestaje, konkretno eto tokom gledanja mogu npr. 4 razlicita scenarija, Aleksa je pomenuo jedan , meni je ovo u celini porodicna drama, a opet u nekim momentima ima mi i elemente trilera, i mislim da je alegorija braka, mozda pokusaj testa, pa kriza , odnos izmedju partnera, nekog gubljenja identiteta u istom, sitne stvari koje mogu da eskaliraju u razlicite psiholoske, npr da inteziviraju razne emocionalne procese ..., pokusaj `bega`(HK to mi je izmamilo osmeh), a opet i zarobljenost u konacnom, itd... U konacnom ne znam sta da mislim o necemu sto mi nije bas jasno, a opet mi je bio i zanimljiv, pored price i ti neki kinematografski elementi, muzika mi je dobra, Landon mi je odlican, mada i supruga Emanuelle Devos ne zaostaje puno, podstakao me na razmisljanje, dobro Aleksi se nije svideo, voleo bih da ima jos komentara. Sad videh da je adaptacija knjige koscenariste.
Ažurirao AlexDeLarge - 18.Rujan/Sep.2022 u 23:06 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 23:52 |
|
Koja bi mogla da budu preostala 3 scenarija osim moga? ![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 23:53 |
|
Ne volim ovakvu vrstu filmova , gde samo autori znaju sta su hteli da kazu. Najlakse je raditi ovakvu vrstu umetnosti sakrivati se iza nejasnoce....
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2022 u 00:24 |
|
Mislio sam npr. cetiri moguca dok gledas, dok se ne iskristalise, moze nesto da se nasluti u onoj sceni sa npr. policajkom , pa opet te su sceni sa cigarama poljujla, ali opet nisi siguran u potpunosti, mozda je on, mozda je ona, mozda je neka kombinacija, mozda je ... ma nebitno. Slazem se, ne volim ni ja bas ovakvu vrstu filmova, jedino sto mi se svidja je ono tipa treba slagati `kockice`, pratiti dijaloge i nacine ponasanja, malo promisliti itd,ali ovde su dati vecinom nagovestaji pa ono snadji se, rekoh necu da filozofiram dao sam neko svoje vidjenje i misljenje ( kad sam procitao opis zaintrigirao me je, verovatno i tebe, pa rekoh da vidim o cemu se radi), pa su ga verovatno narednih dana vec zaboraviti.
Ažurirao AlexDeLarge - 19.Rujan/Sep.2022 u 07:49 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |