Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - La moustache Aka The Moustache (2005)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

La moustache Aka The Moustache (2005)

La moustache

La moustache (2005)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2005

Žanr:

drama, misterij

Trajanje:

87 min

Režija:

Emmanuel Carrère

Scenarij:

Jérôme Beaujour
, Emmanuel Carrère

Glavne uloge:

Mathieu Amalric
  >  Serge Schaeffer
Brigitte Bémol
  >  Policière
Emmanuelle Devos
  >  Agnès Thiriez
Hippolyte Girardot
  >  Bruno
Frédéric Imberty
  >  Patron café
Vincent Lindon
  >  Marc Thiriez
Cylia Malki
  >  Samira
Elizabeth Marre
  >  Hôtesse Roissy
Macha Polikarpova
  >  Nadia Schaeffer
Franck Richard
  >  Chauffeur taxi
Hin-Wai Au
  >  Contrôleur passeport
Denis Ménochet
  >  Serveur
Perry Ho
  >  Marin
Hei Poon Yuen
  >  Réceptionniste hôtel
Gary Kuo Chan Chung
  >  Employé aéroport
Fantine Camus
  >  Lara Schaeffer
Hung Siu
  >  Homme tai chi
Gengxi Li
  >  Caissière ferry-boat
Franck Richard
  >  Chauffeur taxi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: La moustache Aka The Moustache (2005)
    Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2015 u 23:35

La moustache Aka The Moustache (2005)

Žanr: Drama, Misterija
Režija: Emmanuel Carrère
Scenario: Jérôme Beaujour, Emmanuel Carrère,
Trajanje: 87 min.
Jezik: Francuski

Vincent Lindon ... Marc Thiriez
Emmanuelle Devos ... Agnès Thiriez
Mathieu Amalric ... Serge Schaeffer
Hippolyte Girardot ... Bruno
Cylia Malki ... Samira

Mark sedi u kadi jednog jutra i pita ženu, "Kako bi se osećala da obrijem brkove?", ona ne misli da je to dobra ideja. Nikada ga nije videla bez brkova u 15 godina braka. On se ipak obrije, ali kada sretne svoju ženu, ona ne primećuje, kao ni prijatelji na večeri te noći, ni njegovi saradnici. Mark konačno odlepi, viče na sve, govori im da mu je muka od njihove male šale i njihovog mišljenja. Njegova žena i saradnici su zgroženi zbog onoga što priča, nikada nije imao brkove. U stvari, zamišljao je i druge stvari, ili nije?

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2022 u 12:39
Podpuno besmislen film, nabijen Bunjuelovom i Kafkijanskom simbolikom ali bez ikakvog pokrica. Ocena cista 1/10 Zali izgubljenih 90 minuta...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 01:47
I nakon Aleksinog negativnog komentara, nesto me vuce da pogledam film, i hocu, pa cu podelititi utiske.

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Rujan/Sep.2022 u 02:26
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 14:37

Pogledaj.
Kraj filma je nejasan. Jasno je da u citavom filmu  zena luda i da pravi ludim svog partnera..,.
Kraj filma potire  njene nejasne motive....
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 22:49
Pogledah upravo film,ovako jako specifican i cudan film, necu da filozofiram, nije mi u celini jasan, tj. mogu samo da dam svoje tumacenje, mada mislim da su i autori dali nagovestaje, konkretno eto tokom gledanja mogu npr. 4 razlicita scenarija, Aleksa je pomenuo jedan ,  meni je ovo u celini porodicna drama, a opet u nekim momentima ima mi i elemente trilera, i mislim da je alegorija braka, mozda pokusaj testa, pa kriza , odnos izmedju partnera, nekog gubljenja identiteta u istom, sitne stvari koje mogu da eskaliraju u razlicite psiholoske, npr da inteziviraju razne emocionalne  procese ..., pokusaj `bega`(HK to mi je izmamilo osmeh), a opet i zarobljenost u konacnom, itd... U konacnom ne znam sta da mislim o necemu sto mi nije bas jasno, a opet mi je bio i zanimljiv, pored price i ti neki kinematografski elementi, muzika mi je dobra, Landon mi je odlican, mada i supruga Emanuelle Devos ne zaostaje puno, podstakao me na razmisljanje, dobro Aleksi se nije svideo, voleo bih da ima jos komentara. Sad videh da je adaptacija knjige koscenariste. 

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Rujan/Sep.2022 u 23:06
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 23:52

Koja bi mogla da budu preostala 3 scenarija osim moga?Smile

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 23:53

Ne volim ovakvu vrstu filmova , gde samo autori znaju sta su hteli da kazu. Najlakse je raditi ovakvu vrstu umetnosti sakrivati se iza nejasnoce....
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2022 u 00:24
Mislio sam npr. cetiri moguca dok gledas, dok se ne iskristalise, moze nesto da se nasluti u onoj sceni sa  npr. policajkom , pa opet te su sceni sa cigarama poljujla,  ali opet nisi siguran u potpunosti,   mozda je on, mozda je ona, mozda je neka kombinacija, mozda je ... ma nebitno.

Slazem se, ne volim ni ja bas ovakvu vrstu filmova, jedino sto mi se svidja je ono tipa treba slagati `kockice`, pratiti dijaloge i nacine ponasanja, malo promisliti itd,ali ovde su dati vecinom nagovestaji pa ono snadji se, rekoh necu da filozofiram dao sam neko svoje vidjenje i misljenje ( kad sam procitao opis zaintrigirao me je, verovatno i tebe, pa rekoh da vidim o cemu se radi),  pa su ga verovatno narednih dana vec zaboraviti.

Ažurirao AlexDeLarge - 19.Rujan/Sep.2022 u 07:49
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.