Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Young Frankenstein (1974)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Young Frankenstein (1974)

Young Frankenstein

Young Frankenstein (1974)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1974

Žanr:

komedija

Trajanje:

106 min

Režija:

Mel Brooks

Scenarij:

Mel Brooks
, Gene Wilder
, Mary Shelley

Glavne uloge:

Teri Garr
  >  Inga
Gene Wilder
  >  Dr. Frederick Frankenstein
Marty Feldman
  >  Igor
Madeline Kahn
  >  Elizabeth
Cloris Leachman
  >  Frau Blücher
Peter Boyle
  >  The Monster
Richard A. Roth
  >  Insp. Kemp's Aide (as Richard Roth)
Oscar Beregi Jr.
  >  Sadistic Jailor (as Oscar Beregi)
Rusty Blitz
  >  Gravedigger
Liam Dunn
  >  Mr. Hilltop
Danny Goldman
  >  Medical Student
Richard Haydn
  >  Herr Falkstein
Monte Landis
  >  Gravedigger
Arthur Malet
  >  Village Elder
Kenneth Mars
  >  Inspector Kemp

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Young Frankenstein (1974)
    Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2014 u 21:16
Young Frankenstein (1974)

Žanr: Komedija
Trajanje: 106 min
Država: Amerika
Jezik: Engleski, Nemački

Režija: Mel Brooks
Scenario: Gene Wilder, Mel Brooks 

Uloge:

Gene Wilder ... Dr. Frankenstein
Peter Boyle... čudovište
Marty Feldman ... Igor
Madeline Kahn ... Elizabeth

"Mladi Frankestein" je najzabavnija, ali i najstrašnija komedija svih vremena. Ako ste mislili da sve znate 
o dr. Frankensteinu, varate se jer Mel Brooks, kralj filmske parodije, zna bolje, više i smješnije...

Mladi neurokirurg, dr. Frankenstein, naslijedio je dvorac od svog djeda, poznatog i slavnog dr. Victora von Frankensteina. 
Legenda o poznatom pretku prati ga od malena i on se svoga prezimena srami. Odlazi u djedov dvorac, 
gdje nalazi smješnog grbavca po imenu Igor, lijepu asistenticu u labaratoriju, Ingu i staru čangrizavu domaćicu, 
frau Blucher. Mladi Frankenstein smatra da je istraživački rad njegovog djeda obična besmislica, 
ali kada nađe knjigu koju je ostavio ludi doktor i u kojoj je potanko opisan eksperiment oživljavanja mrtvih, 
mijenja svoje mišljenje. Sve izmiče kontroli kada u čudovište usadi mozak luđaka.

Većinu novomilenijskih parodija filmska kritika doslovno je pokopala, smatrajući ih uvredom za dobar ukus. 
Međutim, nije uvijek bilo tako. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća Mel Brooks popularizirao je žanr parodije 
i nanizao nekoliko zbilja zabavnih naslova. "Vruća sedla" (1974.), "Mladi Frankenstein" (1974.) 
i "Visoka napetost" (1977.) pametno su parodirali razne žanrove i ujedno pokazivali poštovanje prema njima.

Mek Brooks ismijava sve što stigne; bijele rasiste, zle kauboje, političare, priglupe seljačine, svećenike, 
crnce, revolveraše, krvnike, naciste, Klu Klux Klan, Hollywood, mjuzikle, a načini na koji ismijava 
su toliko raznovrsni da gledatelju ni u kojem slučaju ne može biti dosadno. Film "Mladi Frankestein" 
sniman je u crno-bijeloj tehnici kako bi parodija na stare filmove strave i užasa bila što uvjerljivija. izvor: mojtv   

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2022 u 06:33
Gene Wilder, Mel Brooks i Peter Boyle...
Zar je zbilja potrebno išta više reći?
Klasik.

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2022 u 13:18
Ovo sam kao klinac gledao, gde se seti. Secam i kad sam pre njega citao knjigu od Meri Seli, ne znam cije je izdanje mislim Plava Ptica i te godine kad je izasla mislim `85-te, kao sto rekoh a `84 se vuce ;)
Odlicno taman da ponovim u neko dogledno vreme. Vec sam tri nabacao od juce, ali dobro razliciti zanrovi skroz.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2022 u 19:29
Obožavao ga kao dete, naleteo na neki kao dokumentarac, video da je tema na forumu pusta, pa hajde... 

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,223 sekundi.