| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Mea Culpa (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
billykid
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Mea Culpa (2014)Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2014 u 21:26 |
|
Žanr: Akcija / Triler Režija: Fred Cavayé Uloge: Nadine Labaki, Gilles Lellouche, Velibor Topic, Vincent Lindon, Tomi May... Radnja filma: Film govori o Simonu, bivšem policajcu koji sazna da je njegov sin slučajno vidio ubistvo, te da se sada i sam nalazi u opasnosti jer ga ubojice traže. Simon odluči uzeti stvari u svoje ruke i srediti sve negativce prije nego oni pronađu njegovog sina..... filmonizirani.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
new1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 17.Listopad/Oct.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 160 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2014 u 20:47 |
|
Kad pročita netko, bez uvrede za autora bloga, ovakavam siže, odnosno radnju, pa u najmanju ruku ili preskoči gledanje ili ga odloži za "one" dane.
Ok, nećemo spoilati jer film vrijedi pogledati. Generalno gledajući, sadržaj djelom i nije promašen, jeste, Simon je policajac, no daleko je to od američkih policajaca, u kojem smjeru? E, pa, ovo je francuski film, likovi su životni, ružni, no život je u principu upravo takav. Da, ima i sina i život mu je ugrožen jer se našao na mjestu na kojem nije smio biti, a zašto? Eh, da otac ne nosi krivnju i izjeda ga grizodušje, a da nije upletena i ljudska drama... Dosta sam vam rekao, no još par stavari, glavni negativci u filmu govore našim jezikom, no negativaca ima koliko vam srce hoće na svim stranama, treba ih samo znati prepoznati. Ok, ovi što govore po "naški" nisu baš "zablistali" dikcijom, al, ima prijevod na srpski pa nema veze, i samo još ovo, ne fali jurnjave automobila po francuskoj provinciji i... i... nakon gledanja ostane mnoštvo pitanja u glavi. Rekoh na početku: Vrijedi pogledati. |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2022 u 14:13 |
|
Meni je ovaj film nešto najbolje što su Francuzi ponudili u gangsterskom/triler žanru. Ubija koliko je dobar. Brutalan, sirov, neosetljiv na ugrožavanje života žena i dece. Nema pozitivnih likova. Panduri imaju podjednako gadne njuške kao i krimosi (Lindon i Leluš izgledaju kao da su juče izašli iz Zabele ), a svaki od njih nosi određeni balast grehova iz prošlosti. Vrh žanra i puna preporuka sa moje strane.
![]() Ažurirao bgvracar - 01.Lipanj/Jun.2022 u 15:01 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 10:11 |
|
Zaboravih tada kad je bila priča za Point Blank on mi je čak i bolji, Žil Leluš glumi u oba, a Vensan Landon i jeste bio u ... . Podseti me priča sa prijateljem iz policijske brigade, a skoro je bio na tv-u. Meni se u suštini ovakva realizacija ne svidja, jeste to što je bgv rekao da nema pozitivnih likova, kako su prikazali policiju, breme prošlosti, ta nečovečnost i divljaštvo kod egzekutora, u suštini kad se pogledaju intervuji sa nekim od njih pa tako je, e sad kako se to razvija i egzistira to je za struku koja dugo već radi na tome. Kao što rekoh treba prikazati i upozoravati, ali mi više prija da su na malo prefinjeniji način to prikazali, a ne u fazonu `mafijanja`, akcijanja, naivnosti ( ima više mesta gde baš preteraše ali da ne odem spoiler-e, gde sam rekao u stilu `ma daj`), ne j..... živu silu, ali jedna retrospekcija mi je odlična i pokazala je dosta. Nekad to mogu da pripišem hiperboli i paraboli, nekad kritici ali ne uvek. Tako da meni se ne svidja, a možda će svima ostalima da se svidi, baš ne bih mogao da procenim kakve utiske imaju drugi koji su pogledali film, a sad vidim da tema ima relativno veliki broj pregleda.Mada mozda ocekujem npr. nesto u stilu Léon, mozda neki pak od starijih francuskih, americkih u slicnom fazonu, ili oko spasavanja Man on fire ili Ajeossi to cesto na prvu povezujem.
Ažurirao AlexDeLarge - 03.Lipanj/Jun.2022 u 12:50 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 09:23 |
|
Nisam znao da se prezime tog glumca izgovara Landon. Hvala na ispravci.
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 10:26 |
|
Nije mi cilj bila ispravka, nisam ni razmišljao o tome, ja sam tako čuo u emisiji Sandre Perović, a odlični su glumci. Zanimljivo je npr. za Paul Verhoeven-a , često se piše i izgovara Verhuven, mada kad stranci ( englesko govorno područje) izgovaraju, slovo n se ne čuje.
Ažurirao AlexDeLarge - 06.Lipanj/Jun.2022 u 10:34 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2022 u 01:57 |
Da nisi ovo bio napisao, ja ga sigurno nikad ne bih pogledao. Pa upozorenje svima koji se upuste u ovaj, akcijki krimić, a ne triler! Prvih
dvadesetak minuta režiser iritira sa nepovezanim scenama, moglo se
posložiti drugačije da radnja teče bez gnjavaže publike, ionako je u
pitanju uvod. Pa ako taj početni nered preživite, čeka vas dosta dobar film. Pozitivnih likova itekako ima, žena od bivšeg pandura na primjer, ili kondukterka, itd. Međutim
svi su oni više ili manje sporedni, film se opako trudi pokazati da kad
je frka u pitanju, bilo kakva, tu nitko nije bezgrešan. Podosta
situacija i scena su poprilično neuvjerljive (beba zbriše odraslom
krimosu, grad je potpuno pust), zato sam napisao dosta dobar, ne i
najbolji. Međutim kad čujete da kriminalci 'ebu mater svaku
drugu rečenicu jer su sa naših prostora, pa kad vidite da prevodilac
nije doslovno robotski prevodio (connard bi bio "šupčina", ali u tom
kadru definitivno bolje odgovara kako je stavljeno "kretenčina") neće
vam biti žao ovo odgledati do kraja. Dodatni je ukras određeni whodunnit na kraju kojega ne očekujete, ali meni je pravi razlog da film sačuvam u kolekciji. Znači nije da morate pogledati, ne. Ali neće vam biti žao date li mu priliku i izborite se s razbacanim početkom.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2025 u 12:10 |
|
Obnovicu gradivo, davno sam ovo gledao i nicega se ne secam....
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |