| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Il capitale umano Aka Human Capital (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Il capitale umano Aka Human Capital (2013)Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2014 u 19:35 |
|
Il capitale umano (2013) * Human Capital * ![]() IMDb Režija: Paolo Virzì Scenarij: Paolo Virzì, Stephen Amidon Žanr: Drama Jezik: Talijanski Država: Italija, Francuska Trajanje: 109 min Fabrizio Bentivoglio ... Dino Ossola Valeria Golino ... Roberta Morelli Valeria Bruni Tedeschi ... Carla Bernaschi Fabrizio Gifuni ... Giovanni Bernaschi Luigi Lo Cascio ... Donato Russomanno Bebo Storti ... L'ispettore Gigio Alberti ... Giampi Giovanni Anzaldo ... Luca Ambrosini Matilde Gioli ... Serena Ossola Guglielmo Pinelli ... Massimiliano Bernaschi Pia Engleberth ... Signora Ester Film je snimljen prema američkom romanu 'Human Capital' autora Stephena Amidona. Dino Ossola je trgovac nekretnina, posao mu cvjeta, ali ipak nije zadovoljan. Jednog dana otprati svoju kćerku Serenu kući koja živi sa bogatim dečkom Maxom, gdje upozna njegovog oca koji se bavi financijama. Dino je toliko očaran novim poznanstvom da mu povjeri sav svoj kapital. Istovremeno pratimo priču o mladom konobaru kojeg, kada se nakon radnog dana uoči božića vraća kući biciklom, nepoznati čovjek udari autom i pobjegne. Prevod je najavio: kvrle |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1711 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2014 u 00:20 |
It's better to burn out, than to fade away!
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2017 u 09:49 |
|
Sjajan film. Kao i većina filmova fenomenalnog Paola Virzija.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2024 u 11:51 |
|
Vrlo dobra drama, posebno dobro odglumljena, u četiri čina govori o članovima dveju porodica koje su na ovaj ili onaj način uključeni u saobraćajku, zapravo u po' noći sletanje bicikliste s puta. No film nam zapravo govori o gramzivosti, opsesiji novcem, moći, statusom, propuštenim snovima, zašto ne i o ljubavi u nekom minimalnom delu, kroz dakle vrlo spretno postavljenju krizu porodica. Ima tu slojeva i slojeva, može se videti koješta tu već, da ne kvarim sve. Blesavo je da se nekim, istina malim delom, neko vreme kreće čak i kroz whodunnit rukavce, jer prilično kasnije uopšte saznajemo ko je kriv za stradanje sirotog bicikliste, no bez doticanja kakvog pa triler tona. Najkraće - zanimljivo, itekako vredi.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2024 u 14:20 |
|
Pogledao kad sam video komentare i osveženu temu, svideo mi se. Nisam znao da je po romanu i da ima američka adaptacija, taman me malo usmerio Paolo Virzìja da pogledam još nešto, nisam bio upućen , gledao sam samo Hardboiled Egg (1997).
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2024 u 14:34 |
|
Noćas ću baš da overim "Like Crazy", tamo je isto Valeria Bruni Tadeschi koja je sjajna u ovom filmu.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |