| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Der Verdingbub Aka The Foster Boy (2011) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Der Verdingbub Aka The Foster Boy (2011)Objavljeno: 17.Svibanj/May.2014 u 07:05 |
|
Der Verdingbub (2011) * The Foster Boy * ![]() IMDb Režija: Markus Imboden Scenarij: Plinio Bachmann, Jasmine Hoch Žanr: Drama Jezik: Švicarski njemački Država: Švicarska, Njemačka Trajanje: 107 min Katja Riemann ... Bösigerin Stefan Kurt ... Bösiger Maximilian Simonischek ... Jakob Max Hubacher ... Max Lisa Brand ... Berteli Miriam Stein ... Esther Andreas Matti ... Hasslinger Heidy Forster ... Grossmutter Ursina Lardi ... Mutter Dürrer Ernst C. Sigrist ... Polizist Christoph Gaugler ... Störmetzger Peter Wyssbrod ... Arzt Film je snimljen prema istinitim događajima prošlog stoljeća o hraniteljskom sistemu u Švicarskoj, u vremenu kada su više stotina hiljada djece između 1800-tih pa sve do 1960-tih godina, bivala oduzeta od svojih roditelja i poslana da rade na farmama širom države. Ta djeca su bila poznata kao 'djeca pod ugovorom', u švicarskim selima visoko u planinskim predjelima nije bilo mašina, te su djeca bila izvor besplatne radne snage. U takvom nenadzorovanom okruženju hraniteljskih obitelji, djeca su često bila zlostavljana na razne načine. Jedan između te djece je i petnaestogodišnji Max kojeg pošalju na selo u švicarske planine kod njegove nove hraniteljske obitelji. Max već od prvog dana puno radi i bezuslovno sluša svog pijanog gospodara i njegovu osornu ženu. Jedinu radost i utjehu mu pruža sviranje na harmonici, njegov jedini poklon od pokojne majke. Kada se gospodarev sin vrati sa odsluženog vojnog roka, Maxove nevolje se povećaju, naime nakon gospodareve pohvale, sin zbog ljubomore i osjećaja ugroženosti iskoristi svaki trenutak da Maxa ponižava i uznemirava. No, uskoro se obitelji na želju gospodarice pridruži još jedno dijete, petnaestogodišnja djevojčica Berteli s kojom se Max nakon nekog vremena, zbog zajedničke patnje i nesretne sudbine, sprijatelji. Prevod je najavio: Gaca62 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Gaca62
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Legend
The Legend of titlovi.com Pridružen: 20.Kolovoz/Aug.2007 Status: Offline Points: 3363 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2014 u 04:16 |
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Svibanj/May.2014 u 21:01 |
|
Hvala Gaco ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |