| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
William S. Burroughs: A Man Within (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: William S. Burroughs: A Man Within (2010)Objavljeno: 01.Svibanj/May.2014 u 15:40 |
|
William S. Burroughs: A Man Within (2010) ![]() IMDb Režija: Yony Leyser Scenarij: Yony Leyser Žanr: Dokumentarni Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 87 min Fred Aldrich ... Himself Laurie Anderson ... Herself Amiri Baraka ... Himself Jello Biafra ... Himself Victor Bockris ... (archive footage) William S. Burroughs ... Himself (archive footage) David Cronenberg ... Himself Diane DiPrima ... Herself Burroughs (rođen William Seward Burroughs, 5. februar 1914. – 2. august 1997.) je tijekom '50-ih godina prošloga vijeka bio jedan od glavnih predstavnika američke grupe pisaca Beat Generation kada je također objavio svoje najpoznatije djelo 'Naked Lunch' (1959.). Film 'William S. Burroughs: A Man Within' istražuje život legendarnog beat pjesnika i američke ikone, Williama S. Burroughsa. Rođen kao nasljednik Burroughs imanja, borio se u životu sa ovisnošću, sistemom kontrole i samim sobom. Također se je suočavao sa tragedijom ubojstva svoje žene i posljedicama zapostavljanja sina. Njegov roman 'Naked Lunch' je bila jedna od zabranjenih knjiga od strane američke vlade. Allen Ginsberg i Norman Mailer su svjedočili u korist knjige i vremenom je sud preinačio odluku iz 1966 g. presuđujući da knjiga ima važne društvene vrijednosti. Roman je jedno od najpriznatijih knnjiževnih djela 20 vijeka. TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |