| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La Vénus a la fourrure aka Venus in Fur (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: La Vénus a la fourrure aka Venus in Fur (2013)Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2014 u 15:42 |
|
La Vénus a la fourrure (2013) * Venus in Fur * ![]() IMDb Režija: Roman Polanski Scenarij: Roman Polanski, David Ives Žanr: Drama Jezik: Francuski, Njemački Država: Francuska, Poljska Trajanje: 96 min Emmanuelle Seigner ... Vanda Mathieu Amalric ... Thomas Film je snimljen prema kazališnom djelu autora David Ives, koji je inspiriran kultnim erotskim romanom 'Venus im Pelz' autora Leopolda von Sacher-Masocha. Glumica Vanda trudi se ubjediti režisera novog kazališnog djela, Thomasa, da je baš ona idealna za ulogu u kojoj treba glumiti ženu u odnosu sa muškarcem mora dominirati i tretirati ga kao svog roba. Na početku Thomas sumnja u njen talenat ali vremenom kada vidi na šta je sve spremna da dobije ulogu, počinje se sve više biti opsjednut njome. NAGRADE: Film je dobitnik 2 nagrade i 8 nominacija Prevod je uradio: geronimo45 TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2018 u 00:42 |
|
Ovo je daleko od najboljeg Polanskog kojem nije prvi put da adaptira
neku pozorišnu predstavu. Prvi pokušaj (Smrt i devojka) je bio pun
pogodak, Carnage je bio promešaj a ovo je ipak nešto više od zlatne
sredine. Zato je zaslužan bračni par Polanski koji je (nadam se da ovo
nisu prizori iz njhovog bračnog života) dao svoju verziju onoga što se
naziva borbom polova. Isplati se videti ovaj film ne toliko zbog
Polanskog, koji me je opet oduševio svojom režijom, koliko zbog njrgove
supruge čije su transformacije u filmu nezaboravne.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |