| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Gu ling jie shao nian sha ren shi jian Aka Brighter Summer Day (1991) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Gu ling jie shao nian sha ren shi jian Aka Brighter Summer Day (1991)Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2014 u 15:50 |
|
Gu ling jie shao nian sha ren shi jian (1991) * Brighter Summer Day * ![]() IMDb Režija: Edward Yang Scenarij: Hung Hung, Mingtang Lai Žanr: Krimi, Drama, Romansa Jezik: Min Nan, Shanghainese, Mandarinski Država: Tajvan Trajanje: 237 min / Germany:185 min / Japan:188 min Chen Chang ... Xiao Si'r (Zhang Zhen) Lisa Yang ... Ming (Liu Zhiming) Kuo-Chu Chang ... Father Elaine Jin ... Mother Chuan Wang ... Eldest Sister Han Chang ... Elder Brother Hsiu-Chiung Chiang ... Middle Sister Fanyun Lai ... Youngest Sister Wong Chi Zan ... Cat (Wang Mao) Lawrence Ko ... Airplane (Ji Fei) Zhigang Tan ... Ma Mingxin Zhang ... Underpants (Mingxin) Radnja filma smještena u Taipeiu, 1960 godine, bazirana je na istinitom incidentu koji se dogodio tijekom djetinjstva režisera Edwarda Yanga i fokusirana je na generacije koje su ograničene tajvanskim tradicionalnim identitetom kao i društveno-političkim ograničenjima. Središnji likovi u filmu su Xiao Si'r i njegova obitelj, koja uključuje starijeg brata i tri sestre. Njegov otac je marljiv državni službenik koji je kao i milijuni drugih kineza pobjegao u Taipei nakon poraza u građanskom ratu s kineskom komunističkom partijom. 14-godišnji Xiao Si'r pohađa večernju školu i bori se sa akademskim neuspjehom. Zbog represivnog miljea škole i okoline, Xiao Si'r i njegovi najbolji prijatelji Cat i Airplane u potrazi za identitetom i osjećajem sigurnosti priključe se lokalnoj bandi ‘Little Park’ u kojoj upozna promiskuitetnu Ming, ljubavnicu prognanog šefa bande Honey i zaljubi se u nju. Kada se Honey vrati, rivalstvo između ‘Little Park’ i bande '271' dostigne svoj vrhunac za vrijeme rock'n'roll koncerta koje kulminira smrću. Yangov narativni stil nadilazi sudbine njegovih pojedinih likova i istražuje Tajvanski odnos prema Kini i Americi. Edward Yangova kronika nezadovoljnih mladih na Tajvanu 1960 odnosno njegov engleski naslov 'Brighter Summer Day' dolazi od pjesme 'Are You Lonesome Tonight ?' Elvisa Presleya koja je te godine bila hit u Americi. NAGRADE: 1991 - Asia-Pacific Film Festival Edward Yang, dobitnik nagrade za najbolji film 1991 - Golden Horse Film Festival Edward Yang, dobitnik nagrade za najbolji film Chen Chang, dobitnik nagrade za najboljeg glumca Edward Yang, nominacija nagrade za režiju Lisa Yang, nominacija nagrade za najbolju glumicu 1991 - Tokyo International Film Festival Edward Yang, dobitnik nagrade FIPRESCI i nagrade Specijalnog Žirija 1993 - Kinema Junpo Awards Edward Yang, dobitnik nagrade za najbolji strani film Prevod je najavio: Gaca62 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Gaca62
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Legend
The Legend of titlovi.com Pridružen: 20.Kolovoz/Aug.2007 Status: Offline Points: 3363 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2014 u 15:52 |
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2014 u 00:34 |
|
Hvala Gaco ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2022 u 01:17 |
|
Film koji mi se svideo, podseti me prica iz neke dve skorasnje teme, mnoge ce odbiti mozda duzina, ali mislim ako vam ne smeta a odgovara tema, misljenja sam da vredi pogledati, gledah ga davno ali mi je ostao u secanju. Ne bih pisao kome ce odgovarati, ili svideti nemam pojma. ( a ono sto se meni svidelo ko zna da li ce nekome, pa necu pisati), ja sam ga gledao kao preporuku. Hvala Gaci na prevodu. A napisah da osvezim temu, mozda ce neko jos nesto dodati, pa cu i ja da iznesem vise utisaka.
Ažurirao AlexDeLarge - 16.Prosinac/Dec.2022 u 01:26 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |