| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Molim za pomoć |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
coka50
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Cokalberta fon Tračhofen Pridružen: 12.Kolovoz/Aug.2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2430 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Molim za pomoćObjavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2014 u 18:43 |
|
Imam problem sa titlovima i ako bi netko bio ljubazan da mi objasni.Nakon višegodišnjeg nerviranja sa onim užasom od Microsoft šita odlučila sam preči na Linux koji sam uspjela instalirati od trećeg puta
ali sad imam problem sa titlovima jer ih bez workshopa ne znam podesiti.Skinula sam Gnome subtitles i ništa živo i nikako da ukapiram . Pa ako je netko voljan i zna bila bih mu zahvalna za pomoć.Unaprijed hvala!p.s Dragi moderatori ak sam opet stavila post u krivo,prebacite ![]() ![]() |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72543 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2014 u 21:59 |
|
Jednom sam se ozbiljno nabrijao da instaliram i savladam Linux.
Prvo sam zapeo na instalaciji. Zatim sam saznao da ne postoji SW za Linux. Nakon toga sam odustao od svega. Povremeno mi dođe želja da ga ipak isprobam. Onda se sjetim instalacije. Zatim se sjetim da nema SW. Onda me opet popusti.
Ažurirao iromafia111 - 21.Sijecanj/Jan.2014 u 22:00 |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
MrDaky78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024. Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 2272 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2014 u 22:13 |
|
Imaš Live instalaciju Linuxa, preko WIn7. Amožeš instalirat virtual box i u njemu raditi sa linuxom.
|
|
![]() |
|
ninjawhite
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 05.Svibanj/May.2009 Lokacija: Doboj Status: Offline Points: 218 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2014 u 22:34 |
|
Prije svega dobrodošla u Linux porodicu...
Što se tiče programa za titlove to je Subtitle Composer. Potpun i vrlo uređen program sa ugledom na SW koji mislim da posjeduje sve opcije za rad kao i SW. Za ubuntolike sisteme postoji u glavnoj skladištu programa a za ostale ne znam ali ga svakako možeš skinuti sa neta i sigurno će raditi besprjekorno na svakom distrou. P.S. Iro, svakako se ponovo nakani na Linux, programi postoje za sve, instalacije su dječija igra a tu smo i da se pomognemo, zajednica je svaki dan sve veća. ;)))) |
|
![]() |
|
MrDaky78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024. Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 2272 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 08:38 |
|
Dobojlija na Linuxu :
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72543 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 11:18 |
Pošto sam pozvan, očekujte me sljedeći put kad me uhvati pustolovni duh. ![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
ninjawhite
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 18:45 |
|
Evo i jedna mala dopuna. Subtitle Workshop u stvari radi na Linuxu. ![]() ![]() ![]() Ažurirao ninjawhite - 23.Sijecanj/Jan.2014 u 18:46 |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 19:02 |
|
Ovo bitno mijenja stvari.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
ninjawhite
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 20:17 |
|
Naravno.
Iako za sve programe koji rade na Windowsu postoje alternative za Linux, neke mnogo bolje a neke i lošije, većina originalnih programa će uz pomoć Wine emulatora raditi na Linuxu. |
|
![]() |
|
coka50
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Cokalberta fon Tračhofen Pridružen: 12.Kolovoz/Aug.2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2430 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2014 u 17:53 |
Hvala za dobrodošlicu,Subtitle Composer skinut i nadam se da ću savladat to čudo. |
|
![]() |
|
Marijana T
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
As time goes by Pridružen: 28.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 577 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 01:38 |
|
Iz cista mira mi se kod butovanja pojavilo ovo
Kad stisnem OK ili X nestane, ali nestanu i sve ikonice i taskbar. Moram da uradim Ctrl-Alt-Delete. Taskmanager pokazuje samo da je otvoren Skype, To nema blage veze. Na ekranu se pojavi još svašta. Između ostalog opcija za Shutdown odnosno Restart. Restratujem i onaj glupi prozor se opet pojavi. Ako ga ne obrišem sve opcije su dostupne. Probala sam i System restore ali su nestali raniji checkpointi. "Repair" je dugo radio, ali ga nije popravio. Problem je u butovanju Može li neko da mi pomogne. Help please |
|
|
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
|
|
![]() |
|
gtitiev
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Rujan/Sep.2013 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 36 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 09:21 |
|
Prema onome sto sam odguglao, ovo je spamware/malware... Prema uputstvu, kazu da sledeci softver resava stvar
http://windowexeallkiller.com/ Mada ja bi drugacije: Na nekom drugom PC-ju skini Malwarebytes Anti-Malware. Mozda budes trebala da simnes krakovanu verziju ovog softvera, jer mislim da ce free varijanta samo naci problem, ne i srediti ga. Inace, ovaj mali softver mi je puno puta "spasio glavu". Tvoj PC podigni koristeci "Safe mode with networking" (pritiskaj taster F8 kad se podize sistem, odmah nakon BIOS-a): http://windows.microsoft.com/en-us/windows/start-computer-safe-mode#start-computer-safe-mode=windows-7 Kad se sistem podigne, instaliraj Malwarebytes i obavezno klinki update. Kad se update-uje, pocni skan sistema... to bi trebalo da je to. gtitiev@gmail.com (ako budes imala problema)
|
|
![]() |
|
Marijana T
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
As time goes by Pridružen: 28.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 577 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 15:08 |
Sve sam uradla kako si me uputio. Malwarebyte Antimalware (krekovan) već imam u folderu ("Util") Apdejtovala sam ga, uradila Full Scan u Safe Modu. U prvom cugu našao je jedan Trojan "fake PDF" u Google Crome browseru i jedan Hacktool Agent. Oba su bila markirana pa sam uradila remove.Restartovala kompu a ono "čudo" i dalje stoji. Daj sve nanovo, još sat i po. Bila je masa onih "PUP Optional" (nemarkiranik). Najviše je bilo Reg. key i nešto File-ova. Sad sam ih ja markirala i sve rimuvnula. Oni su u karantinu, a trojanca i haktula sam još u prvom cugu izbrisala. Sada mi ostaje još samo da skinem onog killer-a i da ga isprobam. Ako ni tada ništa ne bude, moraće reinstalacija. Backup je urađen. Samo ja ne znam da deinstaliram OS, osim da sve particije formatiram. Ima li drugi naćin? Volela bih da mi BIOS ostane. Pozdrav i hvala na trudu. |
|
|
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 15:25 |
|
Nema "deinstalacije" OS-a. CD u komp, restart, ući u BIOS i formatirati samo "C" particiju i na nju opet instalirati OS.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
gtitiev
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Rujan/Sep.2013 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 36 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 15:35 |
|
OK... Probaj i ovo prvo:
Kad podignes sistem obicno, i kad se pojavi prozor sa porukom, pokusaj startati Task Manager (ctrl + alt + delete), ili dnesni klick na prazno mesto na Taskbaru => Start task manager i onda nadji dali postoji proces "pleasewat.exe". Probaj na njemu end task i da vidimo sta ce se desiti?
|
|
![]() |
|
Marijana T
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 21:01 |
Dok je prozor na ekranu pojavi se i na Task Manageru "pleasewait.exe". Uradim end task, prozor iščezne ali sve padne kao i kad pritisnem OK ili X. Opet ga restartujem i prozor je opet tu. Probaću sada da nađem i onaj killer, ali do ponoći neću biti slobodna. |
|
|
|
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2014 u 21:47 |
|
File name: pleasewait.exe Publisher: Linasoft Product: AutoPlay Menu Builder Description: AutoPlay Menu Loader Version: 2012.10.17.1 MD5: d702f3d1f591668679384c5c37c4fcb3 Analysis Scanner detections: Inconclusive (not enough data for an accurate detection) Analysis date: 3/2/2014 6:16:04 PM UTC (two months ago) Scan engine Rising Antivirus PE:Malware.XPACK/RDM!5.1 Symantec WS.Reputation Trend Micro House Call TROJ_GEN.F47V0818 File Details File size: 1.5 MB (1,569,280 bytes) Product version: 6.0 Copyright: Copyright (C) 2002-2010, Linasoft. All Rights Reserved. Trademarks: AutoPlay Menu Loader Original file name: autorun.exe File type: Executable application (Win32 EXE) Language: English (United States) Common path: C:\users\user\appdata\local\temp\random.tmp\ui\pleasewait.exe |
|
![]() |
|
Marijana T
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2014 u 01:10 |
|
@Fokan Jezik mi je sasvim razumljiv ali postupak nije. Anyway thank you |
|
|
|
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2014 u 07:21 |
|
Radi se o "Pain in the ass" stvari koju će možda biti neugodno maknuti: uvijek treba razlikovati kod antivirusa što je to što on detektira a što je to što detektira i uspješno otkloni - dvije potpuno različite stvari. Vidim na mreži da stvar "šeta" po PC-u i da bude kojekuda locirana. Doduše i Google uvijek daje bezkonačan broj odgovora na bilo koji upit pa tako i na ovaj: negdje je vezan za Javu 8, negdje za mapu Windows Activation Technology.
U gornjem opisu najviše zabrinjava "Inconclusive (not enough data for an accurate detection)" Probaj sa Trend Microvim "House Call" online scanerom kad ga već navode da ga je prepoznao. Sretno! |
|
![]() |
|
Butch Coolidge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 21.Prosinac/Dec.2012 Lokacija: ZG Status: Offline Points: 563 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2014 u 08:42 |
|
a jesi li probala u safe modu pronaći ručno taj pleasewait.exe i obrisati ga?
|
|
|
<font color=RED>Prijatelj: Što radiš?[/COLOR] <font color=CYAN>Butch Coolidge: Prevodim neki film.[/COLOR] <font color=RED>Prijatelj: Pa zašto jednostavno ne skineš prijevod s Titlova?[/COLOR] |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |