| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Aaltra (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Aaltra (2004)Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2013 u 19:07 |
|
Aaltra (2004) ![]() IMDb Režija: Gustave de Kervern, Benoît Delépine Scenarij: Gustave de Kervern, Benoît Delépine Žanr: Komedija, Drama Jezik: Engleski, Finski, Francuski, Njemački, Nizozemski Država: Belgija, Francuska Trajanje: 92 min Benoît Delépine ... L'employé Gustave de Kervern ... L'ouvrier agricole Michel de Gavre ... Le paysan Gérard Condejean ... Le Chinois Isabelle Delépine ... L'épouse Pierre Ghenassia ... Le patron Fred Martin ... Le collègue Jan Bucquoy ... L'amant Pierre Carles ... Le médecine Céline Normand ... Infirmière Film Benoîta Delépinea i Gustavea de Kerverna iz žanra 'road movie', precizno pokaže razumjevanje fizičke komedije i drskog humora. Jednog dana se dvoje seoskih susjeda posvađaju i potuku pored traktorske prikolice koja padne na njih. Poslijedično, obojica postanu paraplegičari i umjesto da sami sebe sažaljevaju, bijesni su na proizvođaća traktora te im se odluče osvetiti. Krenu na put osvete i svoje frustracije ispoljavaju do svih koje sretnu na putu do Helsinkija. Film podriva konvencionalan pogled na invalide, odlikuje ga odlična fotografija, humor i šale u stilu Tatija. U filmu je sudjelovalo nekoliko priznatih filmskih umjetnika, između ostalih i poznati finski režiser Aki Kaurismäki. NAGRADE: 2004 - London Film Festival Gustave de Kervern, Benoît Delépine, dobitnici nagrade FIPRESCI 2004 - Copenhagen International Film Festival Benoît Delépine, nominacija nagrade Golden Swan 2004 - Puchon International Fantastic Film Festival Gustave de Kervern, Benoît Delépine, dobitnici nagrade za najboljeg glumca 2004 - Rotterdam International Film Festival Gustave de Kervern, Benoît Delépine, nominacija nagrade Tiger 2004 - Transilvania International Film Festival Gustave de Kervern, Benoît Delépine, dobitnici nagrade publike za najbolji film 2005 - Joseph Plateau Awards Benoît Poelvoorde, dobitnik nagrade za najboljeg belgijskog glumca Nominacija za najbolji belgijski film Prevod je uradio ivannis TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |