Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Stalingrad (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Stalingrad (2013)

Stalingrad

Stalingrad (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Staljingrad

Godina:

2013

Žanr:

drama, akcija, ratni

Trajanje:

131 min

Režija:

Fedor Bondarchuk

Scenarij:

Sergey Snezhkin
, Ilya Tilkin

Glavne uloge:

Thomas Kretschmann
  >  Kapitan Kan (as Tomas Krechmann)
Heiner Lauterbach
  >  Khenze (as Khayner Lauterbakh)
Yuriy Nazarov
  >  V roli navodchika (as Yuriy Vladimirovich Nazarov)
Polina Raykina
  >  Natashka
Andrey Smolyakov
  >  Polyakov
Aleksey Barabash
  >  Nikiforov
Pyotr Fyodorov
  >  Kapitan Gromov
Dmitriy Lysenkov
  >  Chvanov
Oleg Volku
  >  Krasnov
Petar Zekavica
  >  Yurgens (as Petar Zekavitsa)
Mariya Sittel
  >  Perevod rechi premer-ministra Yaponii chitaet (voice)
Yanina Studilina
  >  Masha
Anna von Haebler
  >  Nina
Mariya Smolnikova
  >  Katya
Sergey Bondarchuk
  >  Sergey Astakhov

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Stalingrad (2013)
    Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2013 u 17:33

Stalingrad (2013)

IMDb

Režija: Fedor Bondarchuk
Scenarij: Sergey Snezhkin, Ilya Tilkin
Žanr: Akcija, Ratni
Jezik: Ruski, Njemčaki
Država: Rusija
Trajanje: 135 min

Pyotr Fyodorov - Gromov
Dmitriy Lysenkov - Chavanov
Alexey Barabash - Nikiforov
Andrey Smolyakov - Polyakov
Sergey Bondarchuk Jr. - Sergey Astakhov
Oleg Volgu - Krasnov
Philippe Reinhardt - Gottfried
Georges Devdariani - Klose
Yanina Studilina - Masha
Maria Smolnikova - Katya
Thomas Kretschmann - Peter Kahn
Heiner Lauterbach - Hans
Polina Raikina - Natashka
Yuri Nazarov - Navodchik

Poslije neuspješnog pokušaja da u kontraofanzivi pređu rijeku, ruske trupe su
prisiljene na povlačenje. No, ipak, nekoliko vojnika se je uspjelo iskrcati
na obalu koju su okupirali njemački vojnici.
Dok se kriju u priobalnoj kući upoznaju jednu djevojku koja nije uspjela napustiti
liniju fronta i kojoj su njemci okupirali dom. Usred ratnog vihora, na poprištu jedne
od najkrvavijih bitaka II Svjetskog rata, rađa se ljubav i od tog trenutka dalje,
vojnici imaju samo jedan zadatak: zaštititi djevojku pod svaku cijenu.

Film je snimljen u IMAX 3D tehnici i ruski je kandidat za nagradu Oscar
u kategoriji strani film.

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2013 u 10:02
Da li je neko gledao film?
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2013 u 10:39
Gledala sam pre dva dana, ali nikako da uobličim mišljenje.

Film ima sve: priču, fantastične snimke i scene, odlične likove, dramu, akciju... Ipak, sve mi je nekako nedorečeno i nerazrađeno do kraja...
Na početku vidiš da je to saradnja zapadne i ruske produkcijske kuće i upravo takav je i film. Krene s teškom ruskom dramom i kad treba sve da mi se skupi u grudima i rasturi me, prestroji me na nešto lagano. Krene s pravom ratnom akcijom i kad treba da kažem "vau" prebaci me na nekakav dijalog. I tako ceo film. Kao da su hteli da pruže baš sve, a u takvim slučajevima obično ostanemo uskraćeni za većinu.
Ako ću porediti s filmom "9. četa" znam da je on ostavio mnogo jači utisak od ovog. Ovaj je vizuelno možda bolji, mada je meni smetala i "previše čista" slika s obzirom da je radnja smeštena u Drugi svetski rat. Bilo je scena u kojima me više podsećao na igrice, nego na film. Nije loše, samo mi je bilo neobično.
S neke dvadesetdruge strane, osetila sam nekakvu "rusku" emociju i to mi se sviđa. Taj nekakav "slovenski" osećaj koji su mi likovi pružili me pritišće i sad kad mislim na film i to mu kod mene daje mnogo poena.

Zaključak?
Znaš kako posle istočnih filmova obično ostaneš blejeći u crni ekran i slova? Ovde to nisam doživela, a očekivala sam znajući da Rusi rade film. To je moja greška. Film je dobar. Vredi ga pogledati, ali ne treba puno očekivati (kao što sam ja), već treba ostaviti prostor da vas iznenadi i zadovolji.

Ažurirao bojanadj - 10.Prosinac/Dec.2013 u 10:41
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2013 u 12:46
Pogledao malo u fast forward režimu... Nisam poželeo da ga odgledam kako spada. Rekao bih da je Bojana u pravu, a to nije moj ideal filma. Ima scena, pri kraju, kao prepisana iz kaubojaca (tu sam odgledao detaljno): on na njega, sa pištoljima (e baš mi se tako ratujeDead). Ali ni nalik na one legendarne sovjetske "eastern" filmove (Belo sunce pustinje itd.).

Sve u svemu, smuti pa prospi, rekao bih. Nije onih 4.9 na IMDB čuda radi...

PS. Ako Rusi nisu imali boljeg kandidata za Oskara, e onda jbg. Otprilike kao kad je Srbiju na Evroviziji predstavljao Milan StankovićLOL

Ažurirao srkis - 10.Prosinac/Dec.2013 u 12:59
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2013 u 15:02
Dobro je, znači nisam lud. Po mom skromnom mišljenju, ne Stankovića, on još i peva, nego Indiru fakin' Radić. 
Na vrh
MARIN88 View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MARIN88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2014 u 02:59
B-movie from Bondarchuk Jr.
Veterans spat on the screen during the shows. 
Na vrh
seaport View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj seaport Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Svibanj/May.2014 u 18:29
Problem sa ekranizacijom Staljingrada lezi u cinjenici da je to najkrvaviji sukob u istoriji ratovanja. Nije slucajno to sto je prvi film koji opisuje dogadjaje u ovom gradu tokom drugog svetskog rata, trajao pola dana. Bilo ko da rezira, daleko bi uputnije bilo da napravi seriju. Svaki film o ovom stradanju ce biti nedorecen ako se ne izoluje samo jedna prica.
To je reditelj u ovom slucaju i uradio. Skoncentrisao se na pricu jednog coveka ciju su majku spasili vojnici Crvene armije, koje s pravom  naziva ocevima. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni njega, a na dalje, svi bi ziveli u hitlerovom svetu. Mada, pocinje da lici posle 70 godina kao da je Hica dobio rat ako se pogleda spoljna politika najvece svetske sile. Zbog toga sto se bavi jednom staljingradskom pricom, mislim da je film uspeo. Slican pristup imaju  filmovi  Neprijatelj pred vratima i Pijanista.
Staljingrad bi se prikazivao kao Dinastija ako bi nekome palo na pamet da prikaze sveobuhvatnost dogadjaja

Ažurirao seaport - 19.Svibanj/May.2014 u 18:35
Na vrh
rade-zvonic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade-zvonic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2017 u 07:59
nea se sš režhoće : al raatni film ,dali vestern, dali emocije ,dali ratne strahote dali oscaraa ili nogu u ..... Pravi ruski film ima sve po malo

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,813 sekundi.