| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pierrot Le Fou Aka Pierrot Goes Wild (1965) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pierrot Le Fou Aka Pierrot Goes Wild (1965)Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2013 u 19:46 |
|
Pierrot Le Fou (1965) * Pierrot Goes Wild * ![]() IMDb Režija: Jean-Luc Godard Scenarij: Jean-Luc Godard Žanr: Komedija, Krimi, Drama Jezik: Francuski Država: Francuska Trajanje: 110 min Jean-Paul Belmondo ... Ferdinand Griffon, 'Pierrot' Anna Karina ... Marianne Renoir Graziella Galvani ... La femme de Ferdinand Ferdinand, umoran od dosadnog buržujskog načina života u Parizu upozna Marianne, dječiju bejbisiterku koja ga nazove Pierrot. Ferdinand/Pierrot odmah prekine sve veze sa prošlim životom uključujući i bračne, te zajedno sa Marianne, bez novaca i sa ukradenim kombijem pobjegne prema moru. Par se upliće u sve nasilnije incidente, pojavljuju se i prvi leševi, a povrh svega za petama su im i sumnjivi alžirski trgovci oružjem. Jean-Luc Godard, jedan od najistaknutijih novovalovca pored Francoisa Truffauta, Erica Rohmera i drugih, 1965 g. snimio je političku senzibilnu priču 'Ludi Pierrot' o 'poslednjem romantičnom paru' koji označava i kraj novog vala. Film 'Ludi Pierrot' je ujedino i dubok naklon američkoj hard boiled tradiciji, zato ne iznenađuje da se u ranom prizoru na zabavi pojavi Samuel Fuller koji odrecitira slavnu definiciju: 'Filmovi su kao ratišta: u njima nalazimo ljubav, mržnju, akciju, nasilje, smrt, ukratko osjećaje.' N A G R A D E: 1965: Venice Film Festival 1965 Jean-Luc Godard, nominacija nagrade Zlatni Lav 1965:British Film Institute Awards Jean-Luc Godard, dobitnik nagrade Sutherland Trophy 1967: BAFTA Awards Jean-Paul Belmondo, nominacija za najboljeg stranog glumca TITLOVI |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |