| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Christiane F. - Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo (1981) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Christiane F. - Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo (1981)Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2013 u 21:44 |
|
Christiane F. (1981) Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (originalni naslov) ![]() Žanr: Biografska drama Trajanje: 138 min Država: Zapadna Nemačka Jezik: Nemački Režija: Uli Edel Scenario: Uli Edel po knjizi Kai Hermann Uloge: Eberhard Auriga ... Alter Fixer Natja Brunckhorst ... Christiane Peggy Bussieck ... Puppi Lothar Chamski ... Rolf Thomas Haustein ... Detlev Christiane (N. Brunckhorst) je trinaestogodišnja djevojka koja živi s majkom i sestrom u jednome od betonskih nebodera berlinske četvrti Gropiusstadt. To je kvart u kojem uglavnom žive ljudi s ozbiljnim socijalnim problemima, a ni Christianina obiteljska priča nije sretna - nedavno ih je napustio otac nasilnik. Nemajući moralnu obiteljsku potporu, ona se počinje družiti s mladima iz škole koji svi konzumiraju alkohol i lake droge te izlaze u obližnju popularnu diskoteku. Tamo upoznaje mladića Detleva (T. Haustein) s kojim se odmah zbliži. On, također ne skrivajući svoje osjećaje prema njoj, uvodi je u svoje društvo u kojemu su svi ovisnici o heroinu. Malo pomalo i Christiane će postati dio tog svijeta... Ekranizacija istoimene knjige koja je po objavljivanju 1979. godine dostigla kultni status kojeg ima još i danas. Radi se o kronici maloljetne Berlinčanke koja je s nepunih četrnaest godina postala ovisnica najprije o lakšim drogama, a potom i o heroinu, a zatim se odala prostituciji. Ispričavši svoj slučaj dvojici novinara, on je objavljen kao roman iznimno zornoga prikaza berlinskog narkomanskog miljea. Soundtrack je potpisao David Bowie, koji se i pojavljuje u maloj ulozi. izvor: filmski.net |
|
![]() |
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 00:42 |
|
Odlican BluRay Remastered izasao 👍
Ovakav klasik to i zasluzuje!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 11:39 |
|
Naravno da zaslužuje. Mada ja sam čitao knjigu `Mi djeca s kolodvora Zoo` (Vera Christiane Felscherinow, mada ima i knjiga koja je nastavak Christiane F. – Mein zweites Leben ili Moj drugi život na kojoj je radila novinarka Sonja Vukovic), gledao i pozorišnu predstavu i film. Ne znam valja li ova nova serija We Children from Bahnhof Zoo. Tako da možete i pročitati knjigu i gledati film. Ažurirao AlexDeLarge - 19.Travanj/Apr.2022 u 11:44 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 11:41 |
|
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 11:57 |
|
Da često slušam ovu pesmu sa scenama iz filma, u prethodnom ima scena sa Babsi kad joj je donela parče torte i kad jede u kadi. Mada čitao sam i od Hjuberta Selbija-`Rekvijem za snove` ( naravno gledao i film od Darren Aronofsky-og), mada nisu za poredjenje, ali ne znam koja mi je bolja. Tamo mi je Clint Mansell npr. pokidao sa Lux Aeterna.
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 12:03 |
|
Seriju sam poceo i stao posle prve epizode , nije mi se svidela .
Ako sam dobro skapirao tvorci serije pokusavaju da originalnu pricu spoje sa danasnjim popularnim teen serijama (od Britanske Skins do novije Euphoria). |
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 12:07 |
|
Rekvijem za snove je na tu temu pokidao , porediti ih je ne potrebno. Svaki je za sebe filmcina.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 12:17 |
Pretpostavio sam da je tako nesto u pitanju, pa nisam hteo da gledam, delimo isto misljenje po tom pitanju, hvala. I Euphoria je adaptacija izraelske serije Oforia Euphoria Ažurirao AlexDeLarge - 19.Travanj/Apr.2022 u 12:35 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 12:20 |
Da, rekoh da nisu za poredjenje ni knjige ni filmovi, ali ne bih mogao da kazem koji mi se više svideo.
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2022 u 12:26 |
|
Da me neko pogresno ne protumaci , seriju Euphoria gledam i ok mi je , ali nikako mi se ne svidja ta zamisao da snime seriju "Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo" ali sa danasnjim problemima klinaca. Nekako mi je to skrnavnjenje filma.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |